• Ροή Ειδήσεων

    H κωλοτούμπα του οίκου Burberry μετά το σάλο με το φούτερ (pics & video)

    burberry

    Η επίδειξη της συλλογής Φθνόπωρο/Χειμώνας 2019, που περιελάμβανε το επίμαχο φούτερ


    Την «επίτευξη πραγματικής αλλαγής» ανακοίνωσε ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry, με μια σειρά πρωτοβουλιών, που ξεκινά, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας και της εξάλειψης του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Burberry, Μάρκο Γκομπέτι, προέβη σε επίσημη δήλωση σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία, που αναρτήθηκε στο Instagram. Στην ανάρτηση που έκανε, δεν παρέλειψε να απολογηθεί για ακόμη μια φορά εκ μέρους της εταιρίας, για το hoodie φούτερ, που παρουσιάστηκε στην επίδειξη μόδας της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Λονδίνο, με τη θηλιά στο λαιμό, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις του κοινού.

    burberry
    Το επίμαχο Hoodie φούτερ της Burberry, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

    Στην ανάρτηση, ο Γκομπέτι έγραφε συγκεκριμένα:

    «Στον οίκο Burberry, επιδιώκαμε πάντα να οικοδομήσουμε μια κουλτούρα που είναι ποικιλόμορφη, ανοιχτή και χωρίς αποκλεισμούς και στην οποία όλες οι προοπτικές εκτιμώνται. Η δυσφορία που προκαλέσαμε με ένα από τα προϊόντα μας την περασμένη εβδομάδα μάς έδειξε ότι δεν είμαστε εκεί που πρέπει ή πού θέλουμε να είμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να διδαχθούμε από αυτό και έχουμε μιλήσει με τους εργαζόμενούς μας, με εμπειρογνώμονες και με τις κοινότητες που έχουμε επηρεάσει, έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο για να αυξήσουμε τη συναίσθηση και την κατανόηση κοινωνικών θεμάτων και να συμπεριλάβουμε πλήρως την ποικιλομορφία και τον μη αποκλεισμό.

    View this post on Instagram

    These steps include: 1. Increasing our understanding We will strengthen our understanding of and sensitivity to a range of perspectives to help us live the values we hold and be truly inclusive. We will: . • Introduce additional training for all employees, including senior management • Establish employee councils focused on diversity and inclusion • Assemble an advisory board of external experts 2. Diversifying the pipeline of talent We will evolve our pipeline of talent to ensure we better reflect the world we live in and build a more diverse talent base for the future. We will: . • Strengthen goals to ensure diverse representation in our employee base • Expand our creative arts scholarship internationally to support students from diverse backgrounds and provide full-time employment for 50 graduates from the programme over the next five years • Extend internationally Burberry Inspire, our in-school arts and culture programme designed to help young people overcome challenging circumstances and see future opportunity in the creative industries 3. Championing those who help others We will add to our support of organisations promoting diversity and inclusion and providing assistance to people in crisis, including the Samaritans, who offer a safe, confidential place to which people can turn

    A post shared by Burberry (@burberry) on

    Η πρωτοβουλία του οίκου για την προάσπιση της διαφορετικότητας

    Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου, του ο οίκος Burberry ξεκίνησε μια πρωτοβουλία τριών σταδίων για την επίτευξη του στόχου. Πρώτον, το brand θα ενισχύσει τη γνώση σε μια σειρά ευαίσθητα θέματα με πρόσθετη εκπαίδευση όλων των εργαζομένων. Θα δημιουργήσει επίσης συμβούλια εργαζομένων και θα συγκροτήσει συμβουλευτική επιτροπή.

    To brand σχεδιάζει να προσελκύσει διαφορετικά ταλέντα, με την επέκταση της υποτροφίας του για τη δημιουργική τέχνη σε διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας στην πλήρη απασχόληση 50 αποφοίτων.

    Θα διευρύνει, επιπροσθέτως, το πρόγραμμα Burberry Inspire, ένα σχολικό πρόγραμμα τέχνης και πολιτισμού, σχεδιασμένο για να βοηθά τους νέους να ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις, σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά οργανώσεις που προωθούν την ποικιλομορφία και την κοινωνική ενσωμάτωση και ανθρωπιστικά δίκτυα, όπως οι Σαμαρείτες.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση γι’ αυτή την πρωτοβουλία του οίκου μόδας έρχεται τη στιγμή που έχει προηγηθεί ο σάλος που προκάλεσε η παρουσίαση του hoodie φούτερ με τα κορδόνια – θηλιά στο λαιμό, για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019, στη Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Το brand κατηγορήθηκε ότι θύμισε εικόνες λιντσαρίσματος και αυτοκτονίας συμπεριλαμβάνοντας στη συλλογή του αυτό το φούτερ. Η σφοδρή επίθεση ξεκίνησε μετά την αρχική ανάρτηση μοντέλου του οίκου, που αντιδρούσε στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου ρούχου.

    Η κίνηση του οίκου Burberry έρχεται σαν εξιλέωση για το ατυχές φούτερ και στοχεύει, όπως φαίνεται, στο να στρέψει την κοινή γνώμη και πάλι υπέρ του brand.

    Η παράλληλη ιστορία της Gucci και η ταυτόσημη πολιτική των δύο οίκων

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια τακτική εξιλέωσης είχε ακολουθήσει και ο οίκος Gucci, όταν, μόλις πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε ένα φούτερ, που κατηγορήθηκε ότι παραπέμπει σε ρατσιστική αναφορά στο «blackface» (θεατρικό μακιγιάζ που χρησιμοποιείται όταν κάποιος πρόκειται να υποδυθεί χαρακτήρα μαύρου και θεωρείται από πολλούς ως προσπάθεια γελοιοποίησης των μαύρων προσώπων).

    Για να κερδίσει τη «συγχώρεση» του κοινού, ο οίκος Gucci είχε ανακοινώσει, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, τη έναρξη καμπάνιας, σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.

    Φαίνεται πως η εν λόγω τακτική είναι κοινή πολιτική μεταξύ των οίκων μόδας. Θα είναι, ωστόσο, εξαιρετικά δύσκολο για τους δύο οίκους να πείσουν το κοινό τους για την κοινωνική τους ευαισθησία και να κλείσουν τα επίμαχα περιστατικά στο ντουλάπι της λήθης.

    Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του επίμαχου hoddie φούτερ στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θύελλα αντιδράσεων για το φούτερ της Burberry – Η συγγνώμη και η απόσυρσή του (pics & video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «εμπρηστικό» πουλόβερ μπαλακλάβα που έβαλε «φωτιά» στον οίκο Gucci (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Gucci είναι και πάλι το πιο δημοφιλές brand παγκοσμίως



    ΣΧΟΛΙΑ