• Gossip

    Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Πόσο κόστισε στους φορολογούμενους η ανακαίνιση της οικίας τους

    Η Μέγκαν και ο Χάρι με τον νεογέννητο Άρτσι


    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πλέον απολαμβάνουν με το μωρό τους, Άρτσι Χάρισον την ανανεωμένη κατοικία

    Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της οικίας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, στο Frogmore Cottage, με τους Βρετανούς φορολογούμενους να επιβαρύνονται ένα μεγάλο μέρος των εξόδων.

    Το ακίνητο του 19ου αιώνα αποτελούνταν από πέντε μικρότερα σπίτια, τα οποία μετά την ανακαίνιση μετατράπηκαν σε ένα.

    Τα πατώματα και οι οροφές αντικαταστάθηκαν με καινούρια, ενώ χτίστηκαν πέντε νέα υπνοδωμάτια, μπάνια και μία κουζίνα.

    Το ζευγάρι ήθελε να είναι όλα έτοιμα πριν τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειάς τους, Άρτσι Χάρισον.

    Οι Βρετανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του λογαριασμού της βασίλισσας Ελισάβετ, που διαθέτει η ίδια από την βρετανική κυβέρνηση.

    Ωστόσο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ πλήρωσαν από μόνοι τους οτιδήποτε θεωρήθηκε ιδιαίτερα ακριβό για τους φορολογούμενους, όπως την αναβάθμιση της κουζίνας, το μπάνιο, τις μεγαλύτερες ντουλάπες, ή και τα πατώματα.

    Η ανακαίνιση διήρκεσε έξι μήνες.

    Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχουν δοθεί συνολικά 48 εκατομμύρια ευρώ για τις δαπάνες συντήρησης του Παλατιού.

    Συνολικά 56 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται ετησίως στο λογαριασμό της βασίλισσας Ελισάβετ από την βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να συντηρήσει τα βασιλικά Παλάτια, εκ μέρους του λαού.

    Ακόμη, τα επίσημα ταξίδια σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τόνγκα και Φίτζι, που πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες, ο πρίγκιπας Χάρι και η Δούκισσα Μέγκαν, κόστισαν στο λαό 90.500 χιλιάδες ευρώ.

    Ο Χάρι, επίσης, ξόδεψε 25.500 ευρώ σε ιδιωτικές πτήσεις προς τη Νορβηγία προκειμένου να παραστεί στην εκπαίδευση της βασιλικής ναυτικής φρουράς, ενώ η πρώτη κοινή επίσημη εμφάνιση της Μέγκαν με την βασίλισσα Ελισάβετ στο Τσέσαιρ κόστισε περίπου 33.000 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ