• LIFE&STYLE

    GNTM: Αντιδράσεις από τους οικολόγους για το τζιπ και τις μηχανές στην παραλία της Ελαφονήσου

    • NewsRoom


    Αντιδράσεις προκάλεσε το χθεσινό επεισόδιο του GNTM, καθώς τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura.

    Σε αυτό αναφέρθηκαν και οι παρουσιαστές της εκπομπής Γιώργος Καραβάς και Βίκυ Καγιά στην έναρξη του επεισοδίου, λέγοντας:

    «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί» είπε το μοντέλο με την Καγιά να προσθέτει: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

    Κατόπιν, όμως, η παρουσιάστρια οδήγησε ένα τζιπ πάνω στην άμμο, ενώ ακολούθως στήθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής για την φωτογράφηση.

    To συγκεκριμένο γύρισμα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, προκάλεσε αντιδράσεις, με τον υπεύθυνο εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace, Άλκη Καφετζή, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Το Πρωινό».

    Όπως είπε: «Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός NATURA. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος.

    Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο».

    Ακολούθως, ο υπεύθυνος της Greenpeace πρόσθεσε: «Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση».

    Διαβάστε επίσης:

    STAR: Τι απαντά στα επικριτικά σχόλια για τα γυρίσματα του GNTM στην Ελαφόνησο

    Αποχώρησε από το GNTM για δεύτερη φορά (video)

    Σπίτι με το MEGA και τον Στέλιο Ρόκκο



    ΣΧΟΛΙΑ