• LIFE&STYLE

    Γιώργος Λάνθιμος: Με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ – Οι προβλέψεις και το ντέρμπι προς την κορυφή

    • NewsRoom

    Έμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος και Ολίβια Κόλμαν


    «Σάρωσε» τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος με τον αμερικανικό Τύπο να κάνει λόγο για μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη «The Favourite» και της ταινίας «Roma» του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν.

    Πρόκειται για τις δύο ταινίες που απέσπασαν τις περισσότερες υποψηφιότητες. Αναμένεται σκληρή μάχη, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Το «The Favourite» έχει ένα δυνατό cast κάτι που απέδειξε τρανά, καθώς και οι τρεις πρωταγωνίστριες διεκδικούν ένα αγαλματάκι. Επιπλέον, ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

    Μιλώντας στους New York Times, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις υποψηφιότητες αναγνωρίστηκαν και οι τρεις βασικές ηθοποιοί της ταινίας.

    «Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή: τρεις πολύ δυνατές γυναίκες, χωρίς να διαχωρίζονται. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μου αναγνωρίστηκαν είναι αυτό για το οποίο είμαι πολύ περήφανος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, το Hollywood Reporter παρατηρεί και ότι και οι δύο ταινίες που ηγούνται της κούρσας των βραβείων έχουν αποκλειστικά γυναικείους χαρακτήρες στο επίκεντρο της πλοκής τους, ενώ ο ιστότοπος Vox σημειώνει ότι το «The Favourite» κατάφερε να αναπτύξει ένα «απροσδόκητο μομέντουμ», εκτιμώντας ότι «ίσως είναι τελικά ώρα για την (Ολίβια) Κόλμαν να πάρει σπίτι το Όσκαρ της – ακριβώς στην κατάλληλη ώρα για να πρωταγωνιστήσει σαν μια διαφορετική βασίλισσα στην επόμενη σεζόν του “The Crown” στην Netflix».

    Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre που βρίσκεται στην περιοχή του Χόλιγουντ.

    Oscars
    Γιώργος Λάνθιμος

    Οι πρώτες δηλώσεις

    «Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε το “The Favourite” τόσο γενναιόδωρα σήμερα. Έχοντας νιώσει κάπως σαν outsider που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις σημερινές υποψηφιότητες.

    Είναι μία ουσιαστική τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία τoυ “Τhe Favourite”, τους ταλαντούχους συνεργάτες και το απίστευτο καστ, με επικεφαλής τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος.

    «Eυχαριστώ την Ακαδημία για την αναγνώριση του φιλμ σε πολλές κατηγορίες. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανη που είμαι μέρος της και να είμαι υποψήφια μεταξύ τόσο ταλαντούχων γυναικών. Συγχαρητήρια στους απίστευτους συναδέλφους μου Έμα και Ολίβια, τον λαμπρό μας σκηνοθέτη Γιώργο και σε όλους όσους συμμετείχαν στην παραγωγή αυτής της εξαιρετικής ταινίας. Ευχαριστώ την Fox Searchlight για την αταλάντευτη υποστήριξή και που είχαν την τόλμη να κάνουν μια ταινία με τρεις πολύπλοκες γυναίκες πρωταγωνιστές», δήλωσε η Ρέιτσελ Βάις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Oscar 2019: Με 10 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα με την σειρά του Netflix για το «Συγύρισμα με την Μαρί Κόντο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θέμο Αναστασιάδη



    ΣΧΟΛΙΑ