• LIFE&STYLE

    Γιατί η βιομηχανία των Plus- size ρούχων θα φέρει την επανάσταση στον χώρο της μόδας

    • NewsRoom


    Ο κόσμος της μόδας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής επανάστασης. Ποια είναι αυτή; Οι λιανικές πωλήσεις στα ρούχα των Plus-size έχουν αρχίσει και αυξάνονται ραγδαία, καθώς πλέον η ζήτηση τους είναι ικανή να “ταρακουνήσει” συθέμελα το παραδοσιακό μοντέλο του κόσμου της μόδας.

    plus-size fashion

    Η βιομηχανία, που για πολλά χρόνια έβγαζε με δυσκολία 17.5 δις δολ και είχε κάνει τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά να νιώθουν ένα αίσθημα απομόνωσης, πλέον η πορεία που διαγράφει προβλέπεται να γίνει “χρυσή“.

    Christian-Siriano-Lane-Bryant-Fashion-Show-Tom-Lorenzo-Site-1

    model plus size

    Παρόλο που η αντίληψη του κόσμου για τα άτομα με παραπανίσια κιλά έχει αλλάξει ριζικά ωστόσο, στην αγορά υπήρχε ακόμη το πρόβλημα της έλλειψης μοντέρνων και μοδάτων ρούχων κατάλληλα για τα άτομα αυτά. Όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση επικρατούσε στον χώρο αυτό μέχρι την στιγμή που δημιουργήθηκε το Lane Bryant ευελπιστώντας να αλλάξει τα δεδομένα για τις γυναίκες που δυσκολεύονται να βρίσκουν όμορφα και στυλάτα ρούχα στο νούμερο τους.

    model plus size

    Το Lane Bryant αποτελεί το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης ρούχων με μεγάλα μεγέθη, αφού γνώρισε επιτυχία αρχικά για τα ρούχα εγκυμοσύνης που σχεδίαζε. Τώρα η αλυσίδα αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην πασαρέλα την νέα συλλογή της. Η νέα συλλογή είναι το αποτέλεσμα, της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Lane Bryant και του διάσημου σχεδιαστή Christian Siriano.

    runaway LANE bryan

    Στο φαντασμαγορικό show, διάσημα μοντέλα των Plus size, όπως η Ashley Graham και η Candice Huffine έκλεψαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα του κοινού, περπατώντας στην πασαρέλα με έναν αέρα νίκης.

    Ashley Graham

    Στην πασαρέλα εκτός από τα μοντέλα, ανέβηκαν και πολλές διάσημες χρήστες blog, όπως η Nicolette Mason, οι οποίες έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο κίνημα υπέρ των μεγάλων μεγεθών στα ρούχα.

    Το πιο σημαντικό όμως επίτευγμα της παρουσίασης ήταν το γεγονός ότι το κοινό ήταν ενθουσιασμένο με τα ρούχα της συλλογής, ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η επικρατούσα κατάσταση αλλάζει. Σύμφωνα με πηγές πολλά από τα κομμάτια της συλλογής έχουν ήδη πωληθεί.

    Lane Bryant runaway

    Η διαφημιστική καμπάνια της Lane Bryant είχε ήδη ξεκινήσει με την ανάρτηση στο Twitter σχολίων όπως το, #PlusIsEqual και της φράσης it’s okay if #Ι’mNoAngel, στοιχεία που έδειξαν ξεκάθαρα της στόχους που ήθελε να επιτύχει η εταιρεία.

    Το ζητούμενο όμως για τις περισσότερες γυναίκες παρέμενε το αν τα ρούχα της νέας συλλογής θα ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταναλώτριες έχουν δυσανασχετήσει για τις ελάχιστες επιλογές που τους προσφέρουν οι μεγαλύτερες εταιρείες.

    plus size ad

    Μάλιστα, όταν η ιστοσελίδα Modcloth, που παρέχει μοντέρνα ρούχα και σε μεγαλύτερα νούμερα, διεξήγαγε έρευνα το 2014 σε γυναίκες με καμπύλες, αποκαλύφτηκε πως οι περισσότερες ήταν απογοητευμένες από τις επιλογές των ρούχων που μπορούσαν να αγοράσουν. Συγκεκριμένα 65% των ερωτηθέντων γυναικών συμφώνησαν με την φράση ” η βιομηχανία των ρούχων αγνοεί τις γυναίκες που φορούν plus-size.”

     Ashley Graham, μοντέλο plus-size
    Ashley Graham, μοντέλο plus-size

    Η κατάσταση αυτή που επικρατεί στον χώρο της μόδα τώρα φαίνεται να αλλάζει, καθώς σε αυτό έχει συμβάλει και η επιτυχία που σημειώνει το soupermodel, Ashley Graham, η οποία αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο plus-size μοντέλο, και έχει αυξήσει την παγκόσμια υποστήριξη υπέρ του απομονωμένου, μέχρι πρότινος, δημογραφικού αυτού κοινού.

    Ashley Graham
    Ashley Graham

    Το ερώτημα βέβαια, για το αν θα συνεχίζουν στην ίδια φιλοσοφία της Lane Bryant και οι άλλες βιομηχανίες της μόδας παραμένει άλυτο. Ο σχεδιαστής, Christian Siriano που συνεργάστηκε με την εταιρεία, πιστεύει πως και άλλοι σχεδιαστές θα ακολουθήσουν, καθώς θεωρεί πως το κοινό στο οποίο θα απευθυνθούν τα ρούχα plus-size είναι πολύ μεγάλο. Αυτή η έλλειψη, τόσων ετών, από επιλογές μοντέρνων ρούχων για το κοινό αυτό έχει προκαλέσει ήδη την μεγάλη ζήτηση για αντίστοιχα ρούχα, καθιστώντας την επιτυχία τους δεδομένη.

    LaneBryantΔιαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ke-an-ise-telika-toso-exipnos-giati-den-ise-eftichismenos/44735

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ