• LIFE&STYLE

    Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Ποιοι είναι οι άνθρωποι που πάντρεψαν το εφοπλιστικό ζεύγος

    ζώδια


    Τρία πρόσωπα από τον χώρο της δικηγορίας και της επιχειρηματικότητας ήταν οι κουμπάροι του Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Μέρμηγκα στον γαμου τους που έγινε χθες το βράδυ στο Sorrento της Ιταλίας. Πρόκειται για τον καθηγητή της Νομικής και δικηγόρο Χάρη Παμπούκη, την Βασιλίνα Φλωρίδη και την Επιχειρηματία Εύα Λυμπεροπούλου.

    Ο Χάρης Παμπούκης είναι ακριβοθώρητος και σπανίως βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης. Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των καθηγητών που, όταν ανέρχονται στα σκαλιά της εξουσίας, προτιμούν να κάνουν τη δουλειά τους αθόρυβα και αποτελεσματικά. Έχει διατελέσει υπουργός στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου . Η Αντα Παπανδρέου είχε παντρέψει τον Χάρη Παμπούκη, ενώ έχει βαφτίσει και το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά του! 

    Ήταν παντρεμένος με την Ζωή Σαμούρκα, η οποία είναι κόρη του αείμνηστου επιχειρηματία Θόδωρου Σαμούρκα, ιδρυτή της βιομηχανίας καφέ Bravo, έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες του real estate με ακίνητα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη και στενό φίλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη… 

    Ο Χάρης Παμπούκης γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παγκράτι, την εποχή που οι πολυκατοικίες ήταν πολύ λιγότερες και υπήρχαν ακόμη αλάνες για να παίζουν τα παιδιά ανέμελα. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δικηγορία. Σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ ετών πηγαίνει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris I της Σορβόννης. Από τότε κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τις πολλές τριβές. Το 1984 εγγράφεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ένα από τα πρώτα του όνειρα γίνεται πραγματικότητα. 

    Το 1990, σε ηλικία τριάντα δύο χρόνων ανοίγει δικηγορικό γραφείο και παρά το γεγονός ότι δεκαεννέα χρόνια αργότερα θα γινόταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την εποχή διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με αρκετούς νεοδημοκράτες. 

    Μάλιστα, επί χρόνια υπήρξε συνέταιρος του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, ο οποίος είχε οριστεί επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και στις πρόωρες εκλογές του 2007 και σε αυτές του Οκτωβρίου 2009. 

    Ο «άνθρωπος για όλες τις αποστολές», όπως έχουν χαρακτηρίσει τον κ. Παμπούκη, ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα και το 1991 εκλέγεται λέκτορας στο νομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

    Έξι χρόνια αργότερα γίνεται επίκουρος καθηγητής, το 2005 αναπληρωτής και πριν 3-4 χρονια  εκλέγεται ομόφωνα τακτικός καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών. 

    Στον κ. Παμπούκη αρέσει πολύ η συγγραφή. Ιδίως τα προηγούμενα χρόνια συνέγραψε αρκετές νομικές μονογραφίες που φιγουράρουν στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Αρκετές από αυτές κυκλοφορούν στα γαλλικά, τα οποία κατέχει άριστα λόγω φυσικά και των σπουδών που έκανε στη Σορβόννη.

    Εύα Λυμπεροπούλου (αριστερά)
    Εβελίνα Φλωρίδη, Γιάννης Βογανάτσης και Βασιλίνα Φλωρίδη(δεξιά)
    Εύα Λυμπεροπούλου, Γιάννης Στασινόπουλος, Δήμητρα Κούστα

    Εύα Λυμπεροπούλου

    Η εταιρεία της Eύας Λυμπεροπούλου Luxury Concierge & Private Services προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Είναι μια εταιρεία που πραγματοποιεί τα όνειρα των εκλεκτών πελατών της, όσο εκκεντρικά ή ασυνήθιστα κι αν είναι αυτά. 

    Βασιλίνα Φλωρίδη

    Η Βασιλίνα Φλωρίδη ήταν συμμαθήτρια της Δήμητρας Κούστα στο σχολείο. Είναι κόρη των επιχειρηματιών Γιάννη και Εβελίνας Φλωρίδη. 



    ΣΧΟΛΙΑ