• LIFE&STYLE

    Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης

    • NewsRoom

    ????????????????????????????????????


    Επιτέλους Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πλησιάζει… Τι κι αν ο καιρός χαλάει ή εάν μας κόβουν και άλλα λεφτά, εμείς ξέρουμε να περνάμε καλά! Ήρθε η ώρα λοιπόν να βγάλουμε από το μυαλό μας τη δουλειά, τις υποχρεώσεις και ό,τι άλλο μας αγχώνει, όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και οι επιλογές πολλές, για να μην χάνετε όμως χρόνο ψάχνοντας, σας παρουσιάζουμε μερικά από εκείνα τα μαγαζιά του κέντρου που θα χαρακτηρίζαμε χωρίς δεύτερη σκέψη, ατμοσφαιρικά!

    athens-night

    Μπλε Παπαγάλος

    Το υπέροχο καφέ-bar του Μεταξουργείου, σε περιμένει καθημερινά από το πρωί έως αργά το βράδυ για να το επισκεφτείς. Υπέροχα coctails, ωραία ατμόσφαιρα και διακόσμηση, που σε γυρνάει πίσω στην αγαπημένη δεκαετία του ’60!

    mple papagalos

    Ο Μπλε Παπαγάλος είναι η ιστορία του θρυλικού Τζο Μπλάνκετ, ενός Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πουλιών που στα τέλη της δεκαετίας του ’20 γύρισε όλη την Αμερική αναζητώντας τον εξωτικό μπλε παπαγάλο.

    mple-papagalos-708_0Ο Τζο αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά το ’48, με τη φυσαρμόνικά του στο χέρι που τον συντρόφευε σε όλες του τις αναζητήσεις και κάπου στη μεταπολεμική Αθήνα χάνονται τα ίχνη του. Φήμες λένε για μια μαιτρέσσα του Μεταξουργείου που τον περιμάζεψε κι αφού άκουσε την ιστορία του, του έφτιαξε ένα ποτό και δίνοντάς του να το πιει, του είπε «Πιες και μόλις πάψεις να το ευχαριστιέσαι, μπορείς να συνεχίσεις να ψάχνεις τον μπλε παπαγάλο»!

    mple-papagalos

     

     

    Βρεττός στην Πλάκα

    Ο Βρεττός στη Πλάκα είναι ένα μαγαζί με ιστορία πάνω από 100 χρόνια και ενώ μπορεί περπατώντας την Κυδαθηναίων να μην σου κάνει αίσθηση να μπεις, αν ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά στο εσωτερικό του, θα δεις ένα μαγαζί διαφορετικό από όλα τα άλλα.

    vrettos

     

    Στα ράφια που βρίσκονται στους τοίχους του, θα βρεις μία πληθώρα από χρωματιστά μπουκάλια που είναι γεμάτα με λικέρ. Αχλάδι, κανέλα, πορτοκαλί, μανταρίνι και πολλά άλλα σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

    Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως τόσο ο «Guardian» όσο και το «National Geographic», το έχουν κατά καιρούς εκθειάσει!

    SONY DSC

     

    Speakeasy

    Το .. μυστικό bar του κέντρου, που για να μπεις πρέπει να ξέρεις αρχικά ακριβώς που βρίσκεται και δευτερευόντως να χτυπήσεις το κουδούνι της εξώπορτας. Διασχίζεις τον διακοσμημένο με άσπρα και μαύρα πλακάκια διάδρομο, κατεβαίνεις μερικά σκαλιά και βρίσκεσαι στο bar! Το μαγαζί έχει αναφορές στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης και αυτομάτως σε ταξιδεύει εκεί! Ο χαμηλός φωτισμός και οι jazz μουσικές επιλογές, το καθιστούν ιδανικό και για ρομαντικά ραντεβού!

    speakeasy (2)

    2-21-1920x1279

    Το τρένο στο Ρουφ

    Ένα bar μέσα στο τρένο ή μήπως ένα τρένο που έγινε bar; Τα βαγόνια του χωρίζονται σε θεματολογίες. Το ένα είναι το εστιατόριο, το άλλο bar, στο τρίτο μπορείς να παρακολουθήσεις θεατρικές παραστάσεις και στο τέταρτο να απολαύσεις live μουσική! Βρίσκεται, όπως λέει και η ονομασία του, στο Ρουφ και αξίζει να το επισκεφθείτε πάση θυσία!

    Τραίνο στο ΡουφWagon-Restaurant_foto-by-Appanimus

    img_001

     

    Clumpsies

    Στη λίστα με τα καλύτερα bar του κόσμου, μπήκε το γνωστό Clumsies που βρίσκεται στην γνωστή Πραξιτέλους! Ιδιαίτερος φωτισμός και μοναδική διακόσμηση. Από τη μία πλευρά νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια αυλή και από την άλλη σε κάποιο αμερικάνικο bar!

    IMG_0480

     

    The-Clumsies-Athens-by-Andreas-Papadopoulos-1

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ουρές για να αγοράσουν το μπουκάλι κονιάκ των 3.000 ευρώ! Η Remy Martin ανοίγει νέα καταστήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: TripAdvisor: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Και ένα ελληνικό ανάμεσά τους

     



    ΣΧΟΛΙΑ