• Food

    Πολύχρωμο και νόστιμο μπριάμ στο φούρνο

    • NewsRoom
    μπριαμ

    Μπριάμ


    Αγνά, πολύχρωμα λαχανικά, ανακατεμένα στο φούρνο, σε μια άκρως καλοκαιρινή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνδυάζεται άψογα με φέτα και ψωμί.

    Υλικά

    -4 μελιτζάνες φλάσκες
    -4 κολοκύθια
    -4 μεγάλες πατάτες
    -4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
    -4 σκελίδες σκόρδο
    -2 κρεμμύδια
    -2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
    -2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
    -2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    -1 φλ. ελαιόλαδο
    -1 φλ. νερό
    -αλάτι
    -φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το μπριάμ φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.

    Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).

    Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

    Τα απόλυτα καλοκαιρινά φαγητά είναι και το μπριάμ στο φούρνο, αλλά και το ιμάμ.

    Προετοιμασία: 0:15′ Μαγείρεμα: 0:45′ Εύκολη Μερίδες: 6



    ΣΧΟΛΙΑ