• Fashion

    Γιατί αποχώρησε ο νέος διευθυντής δημιουργικού του Calvin Klein

    • NewsRoom


    Δεν πρόλαβαν να κλείσουν δύο χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης του κολεξιόν για τον οίκο Calvin Klein και ο Raf Simons, ο επικεφαλής δημιουργικού της γνωστής εταιρείας ενδυμάτων, αποχωρεί από τη θέση του. Ο Simons άρχισε να εργάζεται για το γνωστό brand τον Αύγουστο του 2016, ενώ πριν ήταν διευθυντής δημιουργικού του οίκου Dior. Η αποχώρηση του θα είναι άμεση και μάλιστα θα γίνει οκτώ μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

    “Και οι δύο πλευρές αποφάσισαν σε φιλικό κλίμα να χωρίσουν τους δρόμους τους, μετά την απόφαση του Calvin Klein να ακολουθήσει μία νέα κατεύθυνση διαφορετική από από το δημιουργικό όραμα του Simons”, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία PVH. Κατά συνέπεια το brand δεν θα παρουσιάσει τις δημιουργίες του το Φεβρουάριο 2019, στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.

    Το “διαζύγιο” θεωρήθηκε αναμενόμενο από πολλούς. Ενώ η θητεία του Simons αναμφισβήτητα έφερε την Calvin Klein και πάλι στο προσκήνιο της μόδας, δεν κατόρθωσε να της δώσει ώθηση.

    Το Νοέμβριο, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, ο CEO της PVH, Emanuel Chirico επέκρινε την “φτωχή” τους απόδοση. “Η Calvin Klein συνεχίζει να αποτελεί ένα ισχυρό, υγιές brand. Ωστόσο, ενώ πολλές από τις κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας αποδίδουν καλά, είμαστε απογοητευμένοι από την έλλειψη απόδοσης στις επενδύσεις μας και πιστεύουμε ότι μερικά από τα προϊόντα Calvin Klein Jeans που επαναλανσάραμε δεν πέτυχαν τις πωλήσεις που είχαμε στόχο”, δήλωσε ο Chirico.

    Raf Simons

    H πρόσληψη του Simons το 2016, αν και θεωρήθηκε επιτυχημένη από τα περιοδικά μόδας, ήταν τελικά μία περίεργη επιλογή για την Calvin Klein. Το 2014, οι λιανικές πωλήσεις της εταιρείας παγκοσμίως ανήλθαν περίπου στα 8,1 δισ. δολάρια. Ωστόσο κάποια στελέχη της εταιρείας είχαν αμφιβολίες για το πως ο Simons, που έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, και εργάστηκε για μεγάλους οίκους μόδας όπως ο Jil Sanders και ο Dior, θα καταφέρει να έχει τον έλεγχο του τεράστιου ομίλου λιανικής Calvin Klein, ο οποίος περιλαμβάνει τις Calvin Klein Collection, Calvin Klein Platinum, Calvin Klein, Calvin Klein Jeans, Calvin Klein Underwear και Calvin Klein Home.

    Η πρώτη του συλλογή, τον Φεβρουάριο του 2017, κέρδισε τις εντυπώσεις  της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης. Ονομάζοντας την γραμμή “Calvin Klein 205W39NYC” ο Simons κατάφερε να φέρει μια καλλιτεχνική γοητεία στο αγαπημένο brand της Αμερικής, ενώ επαναλανσάρισε την καουμπόικη μπότα.

    Η συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2019 του Simons, η οποία είχε αναφορές σε μεγάλες ταινίες όπως οι The Graduate and Jaws, παρουσιάστηκε στην εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο.



    ΣΧΟΛΙΑ