• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον τελικό και ποια τα φαβορί

    • NewsRoom
    Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision στο Τορίνο

    Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision στο Τορίνο


    Μια ανάσα απέχουμε από τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision 2022, που πραγματοποιείται στο Τορίνο της Ιταλίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ελληνική συμμετοχή.

    Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, κατάφερε να πάρει εύκολα την πρόκριση από τον α’ ημιτελικό της Τρίτης, με τη δυνατή και συναισθηματική μπαλάντα «Die Together».

    Μάγεψε με τις φωνητικές της ικανότητες και το επιβλητικό σκηνικό που στήθηκε στο Pala Olimpico του Τορίνου. Την ίδια ενέργεια αναμένεται να μεταδώσει και το Σάββατο 14 Μαΐου, στον μεγάλο τελικό, που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ στις 22:00 το βράδυ.

    Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση του β’ ημιτελικού, από τον οποίο δυστυχώς αποκλείστηκε η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela», ανακοινώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες στον τελικό.

    Η Ελλάδα, λοιπόν, θα εμφανιστεί στην 17η θέση, δηλαδή προς το τέλος, κάτι που συνήθως δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

    Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών στην Eurovision 2022:

    1. Τσεχία

    2. Ρουμανία

    3. Πορτογαλία

    4. Φινλανδία

    5. Ελβετία

    6. Γαλλία

    7. Νορβηγία

    8. Αρμενία

    9. Ιταλία

    10. Ισπανία

    11. Ολλανδία

    12. Ουκρανία

    13. Γερμανία

    14. Λιθουανία

    15. Αζερμπαϊτζάν

    16. Βέλγιο

    17. ΕΛΛΑΔΑ

    18. Ισλανδία

    19. Μολδαβία

    20. Σουηδία

    21. Αυστραλία

    22. Ην. Βασίλειο

    23. Πολωνία

    24. Σερβία

    25. Εσθονία

    Ποια τα φαβορί για τη νίκη;

    Το μεγάλο φαβορί στον φετινό διαγωνισμό είναι αναμφισβήτητα η Ουκρανία, ενώ δυνατές συμμετοχές με προοπτικές υψηλής θέσης ή και ακόμα νίκης είναι η Ιταλία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ισπανία, αλλά και η Ελλάδα.

    Η επιστροφή των Maneskin

    Βέβαια, όλοι ανυπομονούν και για την εμφάνιση των περσινών νικητών της Eurovision. Το ιταλικό συγκρότημα Maneskin με τον γοητευτικό Νταμιάνο, που έκλεψαν την παράσταση στο Ρότερνταμ και έφεραν τον διαγωνισμό στην Ιταλία με το hit «Zitti E Buoni».

    Από μια μπάντα που έπαιζε στους δρόμους της Ρώμης, βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Σαν Ρέμο, στη συνέχεια στην Eurovision και έφτασαν τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και στη σκηνή του διασημότερου φεστιβάλ των ΗΠΑ, την Coachella. Πλέον, μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurovision: Τι τηλεθέαση έκανε ο Α’ ημιτελικός



    ΣΧΟΛΙΑ