• LIFE&STYLE

    Eurovision 2019: Μια πρώτη γεύση από την ελληνική συμμετοχή με την Κατερίνα Ντούσκα (pic & video)

    Κατερίνα Ντούσκα

    Κατερίνα Ντούσκα, τραγουδίστρια


    Δύο μήνες πριν τη φετινή τραγουδιστική αναμέτρηση, κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική συμμετοχή και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

    Είναι ήδη γνωστό ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι η καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα φέτος, με το τραγούδι «Better Love».

    Η τραγουδίστρια, που πολλοί υποστηρίζουν πως η φωνή της θυμίζει την Amy Winehouse, δηλώνει περήφανη για το τραγούδι της και περιγράφει τον ήχο του, καθώς το μόνο που έχουμε ακούσει είναι ένα teaser.

    «Είναι ένα mid tempo power pop song, με πολύ σύγχρονη παραγωγή, που όμως στέκεται και σε ακουστική εκδοχή, με ένα όργανο, γιατί είναι πολύ μελωδικό. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό το τραγούδι. Το έγραψα με το Leon of Athens και το David Sneddon. Φτιάξαμε μια φοβερή ομάδα στο Λονδίνο με τον παραγωγό Phil Cook αλλά και τον David, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Ellie Goulding και Lana Del Rey», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    H πολύ μικρή γεύση από το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής, όπως έχει δημοσιοποιηθεί:

    Μιλώντας για την έμπνευσή της, λέει: «Ήταν ένα τραγούδι που υπήρχε στα σκαριά, σε ημιτελή μορφή και με αφορμή το διαγωνισμό δουλεύτηκε σοβαρά. Μου άρεσε το ότι είχε μια μελωδία φωτεινή και αισιόδοξη. Ήθελα ένα τραγούδι εξωστρεφές, με δύναμη και βάθος και νιώθω πως για πρώτη φορά έγραψα ένα τραγούδι που δεν ξεκινά και τελειώνει με μένα. Αφορά στους άλλους και λειτουργεί σαν πρόσκληση, σαν αγκαλιά».

    «Θα ήθελα να μπορεί να προσφέρει ανάταση και ζεστασιά. Νομίζω πως όταν βρισκόμαστε σε μια ψυχική διάσταση, συμβαίνουν πολλά», υποστηρίζει σχετικά με το μήνυμα που θέλει να περάσει.

    Μιλώντας για το πώς προέκυψε η συμμετοχή της στην Eurovision, η Κατερίνα Ντούσκα αποκαλύπτει πως η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, την ξάφνιασε.

    «Η πρόταση μου έγινε από το Δημήτρη Παπαδημητρίου και με ξάφνιασε πραγματικά. Δεν θα μπορούσα να το είχα προβλέψει νομίζω. Προήλθε από μια νεοσύστατη επιτροπή τρομερά αξιόλογων ανθρώπων που είχαν το όραμα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό, όπως και η εμπιστοσύνη τους σε μένα, συνολικά σαν καλλιτέχνιδα. Το σκέφτηκα πάντως πολύ καιρό και πολύ υπεύθυνα πριν πω το ναι», είπε.

    Ερωτηθείσα τι αισθάνεται για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, υποστηρίζει: «Νιώθω πολύ περήφανη για ό,τι έχουμε δημιουργήσει μέχρι στιγμής με την ομάδα μου και πολύ ενθουσιασμένη για όλα όσα ακολουθούν μέχρι το Μάη».

    Το κέρδος για την ίδια, όπως δηλώνει, είναι η προσθήκη μιας σημαντικής εμπειρίας. «Μέσα από αυτούς τους λίγους μήνες προετοιμασίας κερδίζεις χρόνια εμπειρίας. Αυτό είναι τρομερά πολύτιμο για κάθε καλλιτέχνη. Είναι μια τεράστια παραγωγή και ένα τεράστιο stage που σου δίνει την ευκαιρία παγκόσμιας προβολής. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι μια διαδικασία από την οποία βγαίνεις πιο δυνατός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurovision 2019: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Τάμτα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: Το ποσό-«μαμούθ» που προσφέρει το Ισραήλ στη Μαντόνα για να εμφανιστεί στη Eurovision

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγουδιστής της Eurovision βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του



    ΣΧΟΛΙΑ