• LIFE&STYLE

    Ενθουσιασμός στα βρετανικά ΜΜΕ για την πρώτη εμφάνιση του Τζορτζ και της Σαρλότ στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

    • NewsRoom


    Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ έκαναν την πρώτη τους  εμφάνιση σε μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις που τηρεί η βασιλική οικογένεια  της Αγγλίας κάθε χρόνο ανήμερα των Χριστουγέννων.

    Οι μικροί γαλαζοαίματοι συνόδευσαν τη μητέρα τους, Κέιτ Μίντλετον, και τον πατέρα τους, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στην εκκλησία της  Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής στο κτήμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Σάντριγχαμ προκειμένου να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Βέβαια, το μικρότερο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους του Κέιμπριτζ, ο ενός έτους πρίγκιπας Λούι, έμεινε σπίτι καθώς κρίθηκε πως παραήταν μικρός για να μπορεί να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη παράδοση.

    Η εμφάνιση των δύο παιδιών μαζί με τους γονείς του χαρακτηρίστηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ ως «ορόσημο», καθώς η παρουσία σύσσωμης της βασιλικής οικογένειας στη συγκεκριμένη εκκλησία την ημέρα των Χριστουγέννων είναι μια πολύ σημαντική παράδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Άλλωστε, ένας από τους τίτλους που διατηρεί η βασίλισσα Ελισάβετ, ως επικεφαλής (Υπέρτατη Κυβερνήτης) της Εκκλησίας της Αγγλίας, είναι και αυτός της «υπερασπίστριας της Πίστης». Δεδομένου της σημασίας του ρόλου που έχει η μοναρχία για την Εκκλησία της Αγγλίας, θεωρείται σημαντικό να δίνει το «παρών» στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένεια της, ειδικότερα τα μέλη που βρίσκονται σε άμεση σειρά διαδοχής του θρόνου.



    ΣΧΟΛΙΑ