• LIFE&STYLE

    Ένας μύθος καταρρέει: Θετική σε doping η Maria Sharapova (photos-video)

    • NewsRoom


    Σάλο δημιούργησε η δήλωση της διάσημης τενίστριας Maria Sharapova ότι είναι θετική στην χρήση απαγορευμένου φαρμάκου. Η Ρωσίδα αθλήτρια έκανε την παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που έλαβε μέρος στο Λος Άντζελες, που είχε καλέσει η ίδια ήδη από την Κυριακή.

    Η διεθνούς φήμης παίχτρια τένις, Sharapova αποκάλυψε πως βρέθηκε θετική στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας Meldonium στον έλεγχο για doping κατά την διάρκεια Αυστραλιανού Όπεν. Ακόμη εκμυστηρεύτηκε ότι ήδη από το 2016 κάνει συστηματική χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου λέγοντας συγκεκριμένα ” Έλαβα για πρώτη φορά αυτή την ουσία το 2006. Είχα πολλά προβλήματα υγείας τότε, αρρώσταινα συνέχεια, είχα έλλειψη μαγνησίου και σημάδια διαβήτη. Ξέρω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω τις συνέπειες και δεν θέλω να τελειώσω έτσι την καριέρα μου. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά “τερματίζοντας με τον τρόπο αυτό που την ήθελαν να θέλει να αποσυρθεί εξαιτίας του συμβάντος.

    Η Sharapova παραδέχτηκε στο κοινό της ότι έκανε λάθος, καθώς είχε αγνοήσει την επιστολή της WADA που της είχε γνωστοποιήσει την απαγόρευση χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, καθώς το Meldonium μπήκε μόλις την 1η Ιανουαρίου στην λίστα με τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες. Ακόμη όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη ουσία φαίνεται να είναι ήδη αποδεκτή στην Ρωσία και στην Λιθουανία, χώρες στις οποίες έχει πάρει την ειδική έγκριση, ωστόσο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α κρίνεται απαγορευμένη.


    Τέλος η κορυφαία αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη από το κοινό της κατανοώντας την απογοήτευση του, υποσχέθηκε όμως να επανέλθει άμεσα στην εξέλιξη της καριέρα της καθώς όπως είπε νιώθει μεγάλη ευθύνη γι αυτή και την αντιμετωπίζει με καθαρό επαγγελματισμό, βάζοντας μια για πάντα τέλος στις φήμες που την ήθελαν να αποσύρεται από το άθλημα.

    Δείτε παρακάτω το video της σχετικής της ανακοίνωσης



    ΣΧΟΛΙΑ