• LIFE&STYLE

    Η Sharapova δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα για την καριέρα της στο τένις

    • NewsRoom


    Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις έδωσε την χαριστική βολή στην Maria Sharapova. Η κορυφαία αθλήτρια θα απέχει, για τουλάχιστον δύο χρόνια, από τα γήπεδα του τένις, μετά την τελική ποινή που της καταλογίστηκε από το δικαστήριο της Ομοσπονδίας για χρήση απαγορευμένων ουσιών, απόφαση που θα αμαυρώσει ανεπανόρθωτα την φήμη της.

    Maria Sharapova, κορυφαία αθλήτρια τένις
    Maria Sharapova, κορυφαία αθλήτρια τένις

    Όλα ξεκίνησαν, όταν λίγους μήνες νωρίτερα η ίδια είχε αποκαλύψει, πως κατά την διάρκεια αγώνων του Αυστραλιανού Open, είχε βγει θετική στην εξέταση χρήσης της απαγορευμένης ουσίας, Mildronate. Τότε, η ίδια απολογούμενη προς το κοινό της, ανέφερε πως έκανε χρήση της συγκεκριμένης ουσίας εξαιτίας ιατρικών λόγων, εξηγώντας πως δεν γνώριζε τον κανόνα απαγόρευσης της. Στο δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί μείωση της ποινής στα δύο χρόνια, από τα τέσσερα που είχε προαποφασιστεί, για την συμμετοχή της σε όλα τα αγωνίσματα. Αν και η απόφαση αυτή ήταν προφανώς καλύτερη για την 29χρονη αθλήτρια, παρόλα αυτά η φήμη της φαίνεται να υπέστη μεγαλύτερη ζημιά, αφού το δικαστήριο συμπέρανε πως το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε για την βελτίωση της απόδοσης της, παρά για τους ιατρικούς λόγους που η ίδια ισχυρίστηκε.

    Maria Sharapova

    Η κορυφαία τενίστρια, Ρωσικής καταγωγής, έχει διακριθεί πολλές φορές σε διάφορα αγωνίσματα, κατακτώντας 5 φορές τίτλους στο Grand Slam. Το δικαστήριο πάντως μείωσε την ποινή του σημειώνοντας πως η χρήση της δεν κρίθηκε εσκεμμένη.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης αθλήτριας, κ. John Haggerty, η απόφαση του δικαστηρίου της ποινής των 2 ετών δεν συνάδει με την ετυμηγορία σχετικά με την μη σκοπιμότητα της πράξης αυτής.

    Maria Sharapova

    Η ίδια πάντως, όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, έκανε χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου για διάστημα 10 ετών λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας της, δικαιολογία που φαίνεται να μην έπεισε το ανώτερο εκτελεστικό όργανο.

    Αν και τα οφέλη που προκαλεί το φάρμακο του meldonium στην βελτίωση της απόδοσης ενός αθλητή δεν έχουν ακόμη αποδειχτεί, παρόλα αυτά η WADA, Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, αποφάσισε να εφαρμόσει την απαγόρευση του λόγω εκτεταμένης χρήσης του από μεγάλη μερίδα αθλητών.

    Maria Sharapova

    Εν κατακλείδι, η ρωσικής καταγωγής, Sharapova, θα χάσει τα χρήματα του βραβείου και τους πόντους από το Αυστραλιανό Open. Εάν ακόμη ισχύσει αυτή η απαγόρευση των δύο ετών πρόκειται να χάσει 8 τουρνουά του Grand Slam και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά μέχρι τον Ιανουάριο το 2018.

    Sharapova

    Αν και ο δικηγόρος της Sharapova επέμεινε σε μείωση της ποινής της, λόγω μακροχρόνιας συμμόρφωσης της στους κανονισμούς του anti-doping και της φήμης της, το δικαστήριο απάντησε πως πρέπει να υπάρχει ισάξια αντιμετώπιση σε όλους τους αθλητές, ανεξαιρέτως περιπτώσεων. Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πρόκειται να απευθυνθεί και στο δικαστήριο “Court of Arbitration for Sport”, μιας ανεξάρτητης αρχής που βρίσκεται στην Ελβετία και ασχολείται με τις αντιπαραθέσεις στον χώρο του αθλητισμού, καθώς θεωρεί αδύνατο να δεχτεί την δίχρονη απουσία της από τον χώρο.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/article-giati-i-latris-tis-kolimvisis-egkatalipoun-tis-pisines-afto-ine-to-neo-trend/50675

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/sexy-tenistries-ksediplonoun-to-talento-tous29717-2/29717



    ΣΧΟΛΙΑ