• LIFE&STYLE

    Ένας χρόνος χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ – Η μοιραία πτήση και τα αναπάντητα ερωτήματα

    • NewsRoom
    Kobe Bryant

    Kobe Bryant και η κόρη του Gianna Bryant


    Πριν από ένα χρόνο σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση ότι ο Κόμπι Μπράιαντ και η κόρη του, Τζιάνα είναι νεκροί, μετά από πτώση ελικοπτέρου.

    Ο θάνατος του θρύλου του NBA συγκλόνισε τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς έχασαν τη ζωή τους ξαφνικά με τον πιο τραγικό τρόπο.

    Ήταν το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, όταν το ιδιωτικό ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα και ακόμη επτά άτομα συνετρίβη σε λόφο στο Λος Άντζελες.

    Η πτήση είχε προορισμό την περιοχή κοντά στο Thousand Oaks, όπου θα έπαιζε αγώνα μπάσκετ η Τζιάνα Μπράιαντ με την ομάδα της.

    Ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν ξεκίνησε να πετάει στις 8:39 το πρωί, μισή ώρα αργότερα το ελικόπτερο εθεάθη να κάνει κυκλικές διαδρομές στο Καλαμπάσας καθώς φέρεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Κόμπι, η κόρη του Τζιάνα, ο πιλότος, οι Τζον, Κέρι και Αλίσα Αλτομπέλι, οι Σάρα και Πέιτον Τσέστερ και η Κριστίνα Μάουζερ.

    Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του τραγικού δυστυχήματος, το σοκ σε όλη την υφήλιο ήταν τεράστιο καθώς ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν από τις πλέον θρυλικές φιγούρες του αμερικανικού αθλητισμού.

    Μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση στο πώς μια πτήση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία, ωστόσο, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα εκείνη την ημέρα είχε δοθεί εντολή να μην γίνονται πτήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή λόγω χαμηλής ορατότητας.

    Ερωτήματα έχουν τεθεί και για την εμπειρία του πιλότου, αλλά και τους κανόνες ασφαλείας και αν αυτοί τηρήθηκαν. Στις 9 Φεβρουαρίου αναμένεται να βγει το τελικό πόρισμα του δυστυχήματος από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

    Η επιτροπή έχει συλλέξει 1.852 σελίδες στοιχείων για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων διαλόγων, email, μηνυμάτων, φωτογραφιών, μετεωρολογικών στοιχείων και βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

    Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου όπου πέθανε ο Κόμπι Μπράιαντ και 8 ακόμη άνθρωποι

    Μηνύσεις από τις οικογένειες των θυμάτων

    Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ και των υπολοίπων επιβαινόντων του ελικοπτέρου, άρχισε ένας «μαραθώνιος» μηνύσεων κυρίως προς την εταιρεία που άνηκε το αεροπλάνο. Οι οικογένειες των θυμάτων κατηγορούσαν είτε την εταιρία, είτε τον πιλότο (η οικογένειά του έκανε κι αυτή αγωγές κατηγορώντας τον ίδιο τον Κόμπι Μπράιαντ).

    Ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν αγωγές είναι και η σύζυγος του Κόμπι, η Βανέσα Μπράιαντ, η οποία έμεινε με τις τρεις άλλες κόρες της να θρηνούν τον χαμό του πατέρα/συζύγου τους και της Τζιάνα. Σε μία 72σελιδη μηνυτήρια αγωγή, η Βανέσα Μπράιαντ κατηγορεί τον πιλότο πως έδειξε «φτωχή αντίδραση» θεωρώντας τον υπαίτιο για το τραγικό δυστύχημα, όπως και την εταιρία που άνηκε το ελικόπτερο.

    Βανέσα Μπράιαντ

    Στον αγώνα της Βανέσα Μπράιαντ στέκονται και οι υπόλοιπες οικογένειες των θυμάτων, με εξαίρεση φυσικά αυτή του πιλότου. Η Βανέσα Μπράιαντ μήνυσε επίσης την Κομητεία του Λος Άντζελες και τον Σερίφη καθώς είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το δυστύχημα.

    Συνολικά υπάρχουν τουλάχιστον 35 αγωγές από δικηγόρους και 9 υποθέσεις που αφορούν το δυστύχημα θα κριθούν στα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Οι υποθέσεις δεν θα ξεκινήσουν να εκδικάζονται ωστόσο, πριν βγει το πόρισμα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    O Kόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του, Τζιάννα, που «έσβησαν» στο δυστύχημα του ελικοπτέρου, πηγή: AP

    Διαβάστε επίσης:

    ΛεΜπρον Τζέιμς για Κόμπι Μπράιαντ: «Ελπίζω να σε έκανα περήφανο αδελφέ μου»

    Κόμπι Μπράιαντ: Το άγνωστο γράμμα που άφησε πίσω για τη σύζυγό του

    Βανέσα Μπράιαντ: Οι διαδηλωτές για τη δολοφονία του Φλόιντ δεν κατέστρεψαν τις τοιχογραφίες του Μπράιντ



    ΣΧΟΛΙΑ