• LIFE&STYLE

    Εναλλακτικό καφενείο : Πλήρωσε τον καφέ σου με ένα αβγό

    • NewsRoom


    Τελικά η εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι έκαναν τις αγορές τους μέσω της ανταλλαγής αγαθών αντί χρημάτων δεν είναι και πολύ μακρινή, καθώς όπως βλέπουμε συμβαίνει ακόμη και στις μέρες μας. Η ” πρωτότυπη ” ιδέα που μας μεταφέρει σε παλαιότερες εποχές, έρχεται από την Πτολεμαΐδα και από τον ευφυέστατο ιδιοκτήτη καφενείου, ο οποίος ανταλλάσσει ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ με ένα αβγό.

    Ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει μια εναλλακτική οικονομική ανταμοιβή, προσθέτοντας ακόμη και άλλα προϊόντα προς ανταλλαγή. Για παράδειγμα,  ένα αβγό κοστίζει όσο ο ελληνικός καφές, τα δύο αυγά τα ανταλλάσσει με νες καφέ, ενώ για ένα κιλό κιμά ή μια ολόκληρη κότα προσφέρει ένα ποτό απλό ή σπέσιαλ, ανάλογα με το είδος της ανταλλαγής.Τέλος ο ιδιοκτήτης έχει σημειώσει στο τέλος της πινακίδας πως οι ανταλλαγές και οι αντιστοιχία των τιμών θα γίνεται και βάση των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός.

    Ο “ιδιαίτερος” κατάλογος έχει προκαλέσει ήδη πολλά σχόλια και έχει δημοσιευτεί από πολλούς χρήστες σε όλα τα social media. Τέλος ο ιδιοκτήτης έχει σημειώσει στο τέλος της πινακίδας πως οι ανταλλαγές και οι αντιστοιχία των τιμών θα γίνεται και βάση των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός.



    ΣΧΟΛΙΑ