• LIFE&STYLE

    N. Djokovic: Με προσέγγισαν να στήσω αγώνα τένις

    • NewsRoom


    Συγκλονισμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις ο κόσμος του τένις, σχετικά με το σκάνδαλο στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο. Οι έρευνα, που έγινε, αναφέρει ότι πολλοί αθλητές έλαβαν μεγάλα ποσά, ώστε να κριθούν εις βάρος τους αγώνες, ακόμα και σε «γκραν σλαμ». Ένας εξ αυτών είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος, που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αποκάλυψε στο BBC ότι, πριν από 10 χρόνια, τον προσέγγισαν ώστε να χάσει στον πρώτο γύρο στην Αγία Πετρούπολη αντί 200 χιλ. ευρώ: «Δεν με προσέγγισαν απευθείας. Με προσέγγισαν μέσω ανθρώπων που δούλευαν μαζί μου εκείνο το διάστημα, οι οποίοι ήταν στην ομάδα μου. Κάποιος μπορεί να το αποκαλέσει ευκαιρία».

    Ο ίδιος στέκεται απέναντι σε τέτοια γεγονότα, χαρακτηρίζοντας τη χειραγώγηση αγώνων «έγκλημα για το άθλημα», ενώ ξεκαθάρισε ότι απέρριψε, με κατηγορηματικό τρόπο, την εν λόγω πρόταση.

    Εν συνεχεία μίλησε για τον τρόπο που τον πλησίασαν: «Ούτε καν έφθασε σε εμένα, ο τύπος που προσπαθούσε να μιλήσει μαζί μου, δεν το έκανε απευθείας. Τίποτε περισσότερο, από αυτό. Δυστυχώς υπήρχαν εκείνες τις ημέρες φήμες, συζητήσεις, άνθρωποι που περιτριγύριζαν. Εξετάστηκαν».

    Ανέφερε, τέλος, ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια και, κλείνοντας, είπε: «Άκουσα για την ιστορία, διάβασα ότι υπήρχαν δύο αθλητές οι οποίοι δεν είναι ενεργοί, για ένα ματς που έγινε πριν από περίπου δέκα χρόνια».



    ΣΧΟΛΙΑ