• LIFE&STYLE

    Δείτε ποιο είναι το μυστικό της αυτοπεποίθησης και πως θα το αναπτύξετε

    • NewsRoom


    Ένας πολιτικός δίνει λόγο στον κόσμο, την ίδια στιγμη σκανάρει τα πρόσωπα στο πλήθος. Μία φοιτήτρια παραδίδει την παρουσίαση της και μεταδίδει το νοημα της με νεύματα στους συμμαθητές και τον καθηγητή της. Ένας νεαρός επαγγελματίας προσφέρει ένα χαμόγελο στους συναδέλφους καθώς φεύγει για να πάει σπίτι.
    body-language-mymind.gr_-1050x679
    Τι έχουν κοινό όλοι αυτοί οι ανθρωποι;
     
    Κοίτανε τους άλλους στα μάτια, και ως εκ τούτου, αποπνέουν αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με Lillian Glass, εμπειρογνωμόνων στην γλώσσα σώματος και συγγραφέας του βιβλίου “The Body Language Advantage” όταν κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια αποπνέεις αυτοπεποίθηση.
    “Άνθρωποι με αυτοπεποίθηση κοιτάνε πάντα ψηλά, ποτέ στο τραπέζι, στο έδαφος ή τα πόδια τους», λέει ο Glass. “Είτε σε συνομιλία ή απλά όταν περπατάνε στο διάδρομο γραφείο, κοιτάνε γύρω τους τους ανθρώπους. Τους ελκύουν με τα μάτια τους.”
    Η επαφή με τα μάτια δημιουργεί μία σύνδεση, δείχνει ειλικρίνεια, και βοηθά να δημιουργήσει μία αίσθηση εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση είναι πιο πιθανό να κρατήσουν επαφή με τα μάτια από αυτούς με λιγότερη αυτοεκτίμηση στους συνομηλίκους τους, των οποίων η χαμηλή αυτοεκτίμηση φαίνεται απ’ τα μάτια τους. Ερευνητές του King College διαπίστωσαν επίσης ότι συνδέουμε τα υψηλά επίπεδα της επαφής με τα μάτια με ισχυρές ηγετικές ικανότητες, μεγάλη επιθετικότητα και δύναμη, και υψηλότερη νοημοσύνη.
    promo252043992
    Για πολλούς ανθρώπους, όμως, το να κοίτανε τους άλλους στα μάτια – και να κρατάνε βλέμμα – μπορεί να είναι δύσκολο. Αν αυτό είναι κάτι που σας δυσκολεύει, προσπαθηστε να κοιτάξε κάποιον στα μάτια για 2 δευτερόλεπτα, μετά την μύτη για άλλα 2 δευτερόλεπτα, μετά το στόμα για άλλα 2 δευτερολεπτα και ολόκληρο το πρόσωπο για αλλα 2 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο καθ’όλη την διάρκεια της συζήτησεις. Αν χρησιμοποιήσετε αυτό το τρίκ, λέει ο Glass, o συνομιλητής σας δεν θα καταλάβει ότι δεν κοιτούσατε απευθείας στα μάτια τους κατά τη διάρκεια της συζήτηση σας.
    0x600
    Κάντε το συνήθεια να εξασκείτε την  επαφή με τα μάτια στην καθημερινή ζωή σας – στο μετρό το πρωί, κάνοντας βόλτες έξω στο μεσημεριανό διάλειμμα σας, και σε συζητήσεις στο γραφείο και με τους φίλους σας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη θα δείχνετε καθώς θα γίνετε καλύτεροι στο να κοιτάτε κάποιον στα μάτια.
    Διαβάστε ακόμα:
    MINAS--890x395



    ΣΧΟΛΙΑ