• LIFE&STYLE

    Δείτε ποια είναι τα 11 ακριβότερα σπίτια στο Λονδίνο


    Το πόσο ακριβή είναι η ζωή στο Λονδίνο είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Η μέση τιμή ενός σπιτιού στη βρετανική πρωτεύουσα αυτή την στιγμή διαμορφώνεται στις 550.000 στερλίνες. Πόσο όμως κοστίζουν τα πιο ακριβά σπίτια στη γοητευτική αυτή πόλη; Κάποια από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της πόλης, όπως το Foxtons και το Harrods Estates, μας παρουσιάζουν τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά.

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εν λόγω σπίτια κοστίζουν εκατομμύρια λίρες, ενώ σχεδόν όλα είναι σε κεντρικές περιοχές και παρέχουν μεταξύ άλλων, πισίνες, ιδιωτικές κινηματογραφικές αίθουσες και ένα από αυτά, μέχρι και αιωρούμενη τραπεζαρία!

    Από μια ιδιωτική ταράτσα μέχρι ένα πολυτελές ρετιρέ στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, αυτά είναι κάποια από τα ακριβότερα ακίνητα του Λονδίνου:

    Beau House, St. James — 15 εκ. λίρες ή και παραπάνω (Δεν προσδιορίζεται επακριβώς)

    11-beau-house-st-jamess-sw1--15-million-or-above-price-tbc

    Αυτό το ρετιρέ τριών υπνοδωματίων βρίσκεται στην κορυφή του κτηρίου Beau House, ένα κτήριο διαμερισμάτων που αποτελείται από οκτώ διαμερίσματα και βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, στην περιοχή St. James. Έχει εμβαδόν 372 τ.μ. και έχει διακοσμηθεί από τον Oliver Burns. Εκτείνεται σε δυο ορόφους και διαθέτει τη δική του ιδιωτική ταράτσα που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη.

    York Terrace East, Regent’s Park — 15.95 εκ. λίρες

    10-york-terrace-east-regents-park-nw1-1595-million

    Αυτό το πολυτελές διαμέρισμα του τρίτου ορόφου ουρλιάζει χλιδή, με εννιά υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκη επενδεδυμένη με ξύλο και τέσσερις χώρους υποδοχής, ο καθένας διακοσμημένος με φανταχτερές λεπτομέρειες. Θέλετε κι άλλο; Έχει θέα πιάτο το πάρκο Regent’s.

    Egerton Crescent, Knightsbridge — 17.95 εκ. λίρες

    9-egerton-crescent-knightsbridge-sw3--1795-million

    Το συγκεκριμένο σπίτι διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και ενώ βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, στο Kinghtsbridge, κοιτώντας από το παράθυρο δεν καταλαβαίνει κανείς ότι βρίσκεται στην πόλη. Διαθέτει κήπο και αίθριο στην πίσω αυλή και πολλά δέντρα στην πρόσοψη. Μέσα, υπάρχουν τρεις χώροι  υποδοχής και τέσσερα υπνοδωμάτια. Το ένα από αυτά, είναι master και καταλαμβάνει ολόκληρο το δεύτερο όροφο ενώ διαθέτει τη δική του walk-in γκαρνταρόμπα (ξεχωριστό δωμάτιο για τα ρούχα) και μαρμάρινο λουτρό. Επίσης είναι εξαιρετικά ευρύχωρο, αν μη τι άλλο.

    One Hyde Park, Knightsbridge — 18.95 εκ. λίρες

    8-one-hyde-park-knightsbridge-sw1x-1895-million

    Για κάτι λιγότερο από 19 εκ. λίρες μπορείτε να ζήσετε σε μια από τις πιο πολυπόθητες διευθύνσεις του κόσμου: στο One Hyde Park. Ακριβώς δίπλα στο 5άστερο ξενοδοχείο Mandarin Oriental και λίγα βήματα από τα περίφημα πολυκαταστήματα Harrods και Harvey Nichols, οι ένοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος θα μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες επιπέδου ξενοδοχείου όπως γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα, υπόγειο πάρκινγκ και υπηρεσίες concierge βεβαίως βεβαίως (μπορεί κάποιος να ζητήσει το οτιδήποτε 24 ώρες το 24ωρο και να το έχει).

    Το εν λόγω διαμέρισμα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και τρεις χώρους υποδοχής. Όμως η θέα του είναι ασύγκριτη: το περίφημο Hyde Park (γι’ αυτό και το όνομα του κτηρίου), η πλατεία Sloane η οδός Brompton. Μέχρι και το Harrods φαίνεται από το παράθυρο.

    Herbert Crescent, Knightsbridge — 20 εκ. λίρες

    7-herbert-crescent-knightsbridge-sw1x-20-million

    Και αυτό το πολυτελές σπίτι γειτονεύει με τα Harrods και είναι χτισμένο σε στυλ Τυδώρ. Είναι τόσο μεγάλο που διαθέτει ασανσέρ για να εξυπηρετεί τους ενοίκους του όταν θέλουν να μετακινούνται στους έξι ορόφους του ενώ διαθέτει επτά υπνοδωμάτια, μια κουζίνα εξοπλισμένη με νεροχύτες Poggenpohl, ένα αίθριο και φυσικά πισίνα.

    Hanover Terrace, Regent’s Park — 21 εκ. λίρες

    6-hanover-terrace-regents-park-nw1-21-million

    Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Sir John Nash και βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυπόθητες περιοχές του Βορείου Λονδίνου με θέα πιάτο (όπως και το Νο. 10) το πάρκο Regent’s. Το σπίτι διαθέτει επτά υπνοδωμάτια εκ των οποίων το ένα master με δικό του βεστιάριο, έξι μπάνια, μια πολυτελέστατη και επιβλητική τραπεζαρία και έναν πανέμορφο κήπο.

    Lygon Place, Belgravia — 22.5 εκ. λίρες

    5-lygon-place-belgravia-sw1w--225-million

    Για να μπείτε σε αυτό το σπίτι θα χρειαστεί να περάσετε από μια πύλη που φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο. Είναι Εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια (τα δύο master), τέσσερις χώρους υποδοχής, ένα ιδιωτικό σινεμά, κουζίνα και χώρους για την οικογένεια. Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι το ένα από τα δυο master υπνοδωμάτια, που είναι τόσο ευρύχωρο που διαθέτει δύο βεστιάρια και – εννοείται – το δικό του μπάνιο.

    South Bank Tower, Southwark — 25 εκ. λίρες

    4-south-bank-tower-southwark-se1-25-million

    Εκτείνεται στον 39ο και τον 40ό όροφο του πύργου South Bank και είναι ένα στυλάτο ρετιρέ – για όποιον δε φοβάται τα ύψη. Είναι επιπλωμένο από την Dara Huang του γραφείου Design Haus Liberty και διαθέτει ένα δίπατο καθιστικό, παράθυρα μέχρι το ταβάνι, μια αιωρούμενη τραπεζαρία (το τραπέζι κρέμεται από μια κολώνα και μοιάζει να ίπταται στον αέρα) καθώς και μια πισίνα που διαπερνάει το καθιστικό και φτάνει μέχρι την ιδιωτική βεράντα.

    Η παρακάτω εικόνα δείχνει το πώς είναι η βεράντα:

    jpg

    Queen’s Gate Place, Λονδίνο — 35 εκ. λίρες

    3-queens-gate-place-london-sw7-35-million

    Όποιος έχει στη διάθεσή του 35 εκ. λίρες θα μπορέσει να ζήσει σε αυτό το πανέμορφο σπίτι στο Νότιο Kensington, το οποίο μάλιστα είναι χτισμένο από το 1860. Αποτελεί το πρώτο σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία που έχει διακοσμηθεί από τον οίκο Armani Casa, διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και είναι πολυτελώς επιπλωμένο με ιταλική αύρα. Κάποια από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του είναι η βιβλιοθήκη του, ένα ιδιωτικό σινεμά, ένα γυμναστήριο και ένα κελάρι αλλά και μια μικρή βεράντα που διαθέτει και υπαίθριο τζάκι.

    Avenue Road, St. Johns Wood — 40 εκ. λίρες

    2-avenue-road-st-johns-wood-nw8-40-million

    Με 40 εκ. λίρες μπορείτε να αποκτήσετε ένα επιβλητικό σπίτι εμβαδού 1037 τ.μ. στο Βόρειο Λονδίνο, σε απόσταση αναπνοής από το λόφο Primrose και το πάρκο Regent’s. Διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και έξι μπάνια καθώς και πισίνα και γυμναστήριο. Επίσης υπάρχει και ιδιωτικό σινεμά έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μη χρειαστεί να στριμωχτεί στις σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες για να δει μια ταινία.

    Eaton Square, Belgravia — 55 εκ. λίρες

    1-eaton-square-belgravia-sw1w-55-million

    Αυτό το σπίτι εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και αποτελεί το πιο ακριβό ακίνητο της λίστας. Δίνοντας κάποιος αυτό το ποσό, θα αποκτήσει επτά υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, τρεις χώρους υποδοχής, έναν χειμερινό κήπο (εσωτερικός δηλαδή) με ανοιγόμενη οροφή, βεράντα στην ταράτσα και άλλες πολλές ονειρικές παροχές.

    Αυτό είναι ένα από τα υπνοδωμάτια:

    jpg (1)

    Και αυτή, η εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα του που βρίσκεται στο υπόγειο:

    jpg (2)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afto-ine-neo-chartonomisma-ton-50-evro/58714

     



    ΣΧΟΛΙΑ