• LIFE&STYLE

    Δήμητρα στο βιβλίο της: Ο Ανδρέας με επέλεξε, ο Γιωργάκης είναι ανίκανος


    Με το νέο της βιβλίο, που τιτλοφορείται “Η Οργή του Ανδρέα!”, η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου θέλησε να απαντήσει στο βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα, περίπου, με τίτλο “Έρωτας και Εξουσία”.

    Η κα Λιάνη αναφερόμενη στο πολυδιαφημιζόμενο βιβλίο της, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό βιβλίο, στο οποίο καταγράφεται η οργή του Ανδρέα. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά “Ο Ανδρέας έφυγε από τη ζωή και άφησε το κόμμα σε ανάξιους διαδόχους”.  Περιλαμβάνονται ακόμα τοποθετήσεις του με αποκαλύψεις μοναδικές, όπως σημειώνει η συγγραφέας, άγνωστων γεγονότων και καταστάσεων που δεν είδαν ποτέ ως τώρα το φως της δημοσιότητας.

    Το εν λόγω βιβλίο δεν εστιάζει στις προσωπικές στιγμές που έζησε η ίδια με τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Σε αυτό το βιβλίο δεν έγραψα το τι πέρασα είκοσι χρόνια χωρίς τον Ανδρέα, αυτό από μόνο του είναι ένα άλλο βιβλίο”, γράφει χαρακτηριστικά.

    Στις πρώτες σελίδες

    Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, η Δήμητρα Λιάνη εκφράζει το παράπονό της σε όλους αυτούς που μετά το χαμό του Ανδρέα της γύρισαν την πλάτη. “Ελάχιστοι άνθρωποι με νοιάστηκαν. Κυρίως επιδεικτικά με αγνόησαν και με πολέμησαν αυτοί που έρχονταν κοντά για να πάρουν μερίδια εξουσίας. Οι άλλοι, οι αξιοπρεπείς τήρησαν τα προσχήματα. Αν και δεν ενδιαφέρθηκαν για το τι απέγινα, τουλάχιστον αυτοί δε με συκοφάντησαν”.

    Για ΓΑΠ και Φώφη

    Ενώ, δεν παρέληψε να αναφερθεί και στον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι είναι ανίκανος να κάνει αυτοκριτική, καθώς μετά από την ήττα τους στις εκλογές δεν είπε λέξη, ενώ τον χαρακτήρισε δίγλωσσο και διπρόσωπο. “ Μας πήγε στον γκρεμό και παριστάνει τον… από ποδηλάτου (όχι μηχανής) σωτήρα. Εμφανίζεται ως μνημονιακός και ταυτόχρονα αντιμνημονιακός, ένας σύγχρονος Ιανός με δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι. Δίγλωσσος και διπρόσωπος. Ισχυρίζομαι πως η τεχνητή προσωπολατρεία στο άκουσμα Παπανδρέου μόνο λόγω επωνύμου και η καταχρηστική αξιοποίησή της από το ΓΑΠ συνιστά ύβρη και παραχάραξη της πραγματικής εικόνας του Ανδρέα”, έγραψε.

    Από την αιχμηρή πένα της κας Λιάννη δεν ξέφυγε ούτε η Φώφη Γεννηματά «Η Φώφη Γεννηματά απέδειξε ότι δεν είναι παρά μια άβουλη μαριονέτα του συστήματος», τόνισε.

    Για οικογένεια Παπανδρέου

    Ενώ, εξαπέλυσε σαφείς εχθές προς την Παπανδρεική οικογένεια λέγοντας  “Τελικά, σκέφτομαι, είμαι η μόνη Παπανδρέου που δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Ανδρέα για να πάρω δημόσια αξιώματα και να απολαύσω ειδική μεταχείριση από το σύστημα. Παρέμεινα πολιτικά υπερβολικά σεμνή και ταπεινή, όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο δεν έγραψα για το τι πέρασα είκοσι χρόνια χωρίς τον Ανδρέα. Αυτό από μόνο του είναι ένα άλλο βιβλίο…”.



    ΣΧΟΛΙΑ