• Κοινωνία

  Δήμητρα Γαλάνη: Τι απαντά στις κατηγορίες ότι κάλεσε την αστυνομία για την κοινωνική κουζίνα λόγω κορονοϊού

  • NewsRoom

  Δήμητρα Γαλάνη


  Ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το όνομα της Δήμητρας Γαλάνη, η οποία φέρεται να κάλεσε την Δημοτική Αστυνομία και να κατήγγειλε κοινωνική κουζίνα, λόγω συνωστισμού.

  Σε δημοσίευσή του στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος μαγειρεύει και διανέμει φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη μέσω της δομής «Ο Άλλος Άνθρωπος», αναφέρει ότι η ερμηνεύτρια Δ.Γ. κάλεσε την αστυνομία για να σταματήσει τον συνωστισμό που είχε δημιουργηθεί κοντά στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας, όπου μοιραζόταν φαγητό από την κοινωνική κουζίνα.

  Η ανάρτηση δεν άργησε να γίνει viral τόσο σε Facebook όσο και Twitter, όπου μάλιστα, το όνομα της ερμηνεύτριας βρέθηκε στη λίστα με τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της ημέρας.

  Λίγες ώρες αργότερα, η Δήμητρα Γαλάνη έδωσε τη δική της εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία.

  Η Δημήτρα Γαλάνη αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook:

  «Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.

  Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τι συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου.

  Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’ αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός.

  Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί.

  Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας».

  Τα όσα υποστηρίζει η ερμηνεύτρια φαίνεται πως έπεισαν λίγους, καθώς η πλειοψηφία των σχολίων στην ανάρτησή της είναι αρνητικά προς το πρόσωπό της.

  Ακολουθεί η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου:

  «Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγαμε μάσκες γάντια και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντας τους να τηρούν τις αποστάσεις με ύφος 10 καρδιναλίων τους ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, χρειάζεται άδεια για αυτό, και φεύγει μετριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε, και μετά από 4 λεπτά ακριβώς.

  Έρχονται 2 μοτοσικλέτες της δημοτικής αστυνομίας για να μας ζητήσουν άδεια για αυτό που κάνουμε, που μας είπαν κιόλας ότι κρατάμε όλα τα μέτρα και παρόλα αυτό μας είπαν να σταματήσουμε, όταν τους είπα ότι πι κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων στέλνουν ανθρώπους σε εμάς να παίρνουν φαγητό μου είπαν απλά ότι τους έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής.

  Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό.

  Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις».

  Διαβάστε επίσης:

  Στο 100% οι ΜΕΘ σε Αν. Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία– Τρεις αεροδιακομιδές χθες στην Αθήνα (φωτο)

  Απόστολος Γκλέτσος: Η περιπέτεια υγείας και η σχέση του με τον «Bachelor» Παναγιώτη Βασιλάκο (video)

  Δανία: Με δάκρυα στα μάτια, η πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε συγγνώμη για τη διαχείριση της κρίσης  ΣΧΟΛΙΑ