• LIFE&STYLE

    Beyonce: Υπεύθυνη για την άνοδο του πληθωρισμού της Σουηδίας;

    • NewsRoom
    Beyonce

    Beyonce


    Άνοδο του πληθωρισμού φαίνεται ότι προκαλούν οι μεγάλες συναυλίες των διάσημων σταρς, καθώς, σύμφωνα με κορυφαίο οικονομολόγο της Danske Bank, οι δύο συναυλίες της Beyonce στη Στοκχόλμη τον περασμένο μήνα, ενδέχεται να συνέβαλλαν στην άνοδο του πληθωρισμού της Σουηδίας.

    Η Αμερικανίδα σούπερ σταρ ξεκίνησε την Renaissance World Tour της από τη Σουηδία με δύο sold out συναυλίες στη σουηδική πρωτεύουσα στις 10 και 11 Μαΐου.

    Άνοδος περίπου 0,2%

    Ωστόσο, φαίνεται ότι η ζήτηση για κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων και εστιατορίων ήταν τόσο σημαντική, που ώθησε κατά πολύ προς τα πάνω τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

    Ο Michael Grahn, επικεφαλής οικονομολόγος της Danske Bank έγραψε στο Twitter: «Η έναρξη της παγκόσμιας περιοδείας της Beyonce στη Σουηδία φαίνεται να έχει επηρεάσει τον πληθωρισμό του Μαΐου».

    Το ακριβές ποσό είναι «αβέβαιο», πρόσθεσε, αλλά είπε ότι οι συναυλίες «μάλλον» πρόσθεσαν περίπου 0,2% στη συνολική άνοδο του 9,7%.

    Ο Grahn είπε στους Financial Times ότι ήταν μια «απρόσμενη» εξέλιξη και κάτι που δεν έχει ξανα βιώσει η Σουηδία στο παρελθόν.

    Δωμάτια μέχρι και 65 χιλιόμετρα μακριά

    Τόνισε μάλιστα ότι ορισμένοι θαυμαστές της διάσημης σταρ, έκλεισαν δωμάτια ξενοδοχείου σε περίμετρο μέχρι και 65 χιλιομέτρων έξω από τη Στοκχόλμη.

    Εντούτοις, συμπλήρωσε ότι «Αναμένουμε ότι αυτή η απροσδόκητη άνοδος θα αντιστραφεί τον Ιούνιο καθώς οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα εισιτήρια επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα».

    Την ίδια στιγμή, ο τουριστικός οδηγός Visit Stockholm, κάνει λόγο για «το φαινόμενο Beyonce» και αποδίδει σε αυτό τα υψηλά επίπεδα τουρισμού και σχεδόν 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία.

    Σε ένα email στην Washington Post τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Βρετανία αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων στην πόλη.

    Έσοδα πάνω από 2 δισ. δολάρια

    Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο του Forbes, τα κέρδη από την περιοδεία της ντίβας, θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 2 δισ. δολάρια φέτος.

    Σημειώνεται ότι η Beyonce από τη Στοκχόλμη μετέβη στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εμφανίστηκε στο Κάρντιφ, το Εδιμβούργο και το Σάντερλαντ και μετά στο στάδιο Tottenham Hotspur στο Λονδίνο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τα MAD Video Music Awards 2023 από τη ΔΕΗ αποκλειστικά στο MEGA

    Ιστορική απόφαση: Δικαίωση δανειοληπτών με ελβετικό φράγκο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Φρανκ Λόιντ Ράιτ: Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας που βίωσε μια μεγάλη τραγωδία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ