• LIFE&STYLE

    Αθηνά Ωνάση: Στο «σφυρί» το καταφύγιο του Ωνάση στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    ωναση αθηνα

    Αθηνά Ωνάση


    Η Αθηνά Ωνάση συνεχίζει τις πωλήσεις ακινήτων που κληρονόμησε από τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση

    Πιο αποφασισμένη από ποτέ να αφήσει στο παρελθόν όλα όσα της θυμίζουν την οικογένειά της φαίνεται πως είναι η «χρυσή» κληρονόμος.

    Μετά την πώληση πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων με πανοραμική θέα, βίλες πάνω στο κύμα, ακόμα και τον Σκορπιό, όπου αναπαύονται αιωνίως οι πρόγονοί της, σειρά έχει το διαμέρισμα στο Μέιφερ του Λονδίνου.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πολυτελές διαμέρισμα, 465.24 τ.μ, που χτίστηκε το 1938, λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πωλείται έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για το διαμέρισμα, όπου διέμενε η μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση, ενώ υπήρξε η βάση του παπππού της, όταν εκείνος επισκεπτόταν μαζί με την σύζυγό του, Τζάκι Κένεντι Ωνάση, την βρετανική πρωτεύουσα.

    Ακόμη μία μεγάλη προσωπικότητα που έχει επισκεφτεί την οικεία είναι η Μαρία Κάλλας με την οποία ο μεγιστάνας διατηρούσε δεσμό από το 1957 και για συνολικά 11 χρόνια.

    Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αποκαλούσε την οικία ως «χρυσό μου», καθώς με το ίδιο προσωνύμιο φώναζε την κόρη του, Χριστίνα.

    Το πολυτελέστατο διαμέρισμα αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς κήπους που υπάρχουν σε σπίτι στο Λονδίνο.

    Βρίσκεται σε μία από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Λονδίνου, που χρονολογείται από το 1770, στην καρδιά του Μέιφερ. Ένα πραγματικό στολίδι της 47 Grosvenor Square.

    ωνασης
    Το διαμέρισμα στο Μέιφερ του Λονδίνου

    Έχει ανακαινιστεί τουλάχιστον τρεις φορές, δύο από τον Αριστοτέλη και μια από τη Χριστίνα.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν τους πανέμορφους κήπους του διαμερίσματος με τους κήπους των Παλατιών της βασιλικής οικογένειας.

    Βέβαια, μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν επισκεφτεί το σπίτι, μεταξύ των οποίων φημολογείται πως ήταν και ο πρίγκιπας Φίλιππος, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

    Το διαμέρισμα βγαίνει στο «σφυρί» για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ