• LIFE&STYLE

    Άσπρες τρίχες: Tί πρέπει να τρώτε για να τις κρατήσετε μακριά

    • NewsRoom


    Το πέρασμα των χρόνων μπορεί να είναι η βασική αιτία για τις άσπρες τρίχες, αλλά πολλές φορές, ακόμη ένας παράγοντας που επηρεάζει το χρώμα των τριχών, είναι ο γενετικός. Ενώ αρκετοί έχουν αποδεχτεί τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά τους, κι ενώ κάποιοι το θεωρούν και αρκετά σέξι χαρακτηριστικό, υπάρχουν πολλοί που θα έκαναν τα πάντα για να τις ξεφορτωθούν.

    Υπάρχει κάποιος τρόπος που βοηθάει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της άσπρης τρίχας; Σύμφωνα με μελέτες ειδικών, υπάρχουν κάποια είδη φαγητού που μπορούν να τις κρατήσουν μακριά:

    Πράσινα λαχανικά: Το συγκεκριμένο είδος είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχουν και βιταμίνες που είναι υπεύθυνες για το ζωντανό χρώμα των μαλλιών.

    Σολωμός: Πέρα από τα αρκετά ωφέλιμα λιπαρά που περιέχει το συγκεκριμένο είδος ψαριού, μπορείτε να επωφεληθείτε και από το σελήνιο που διαθέτει, ένα μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ισορροπημένη υγεία του σώματος και συμβάλλει στα υγιή μαλλιά.


    sokolata

    Σοκολάτα: Το αγαπημένο είδος τροφής του ανθρώπου παράγει μελανίνη, μια χρωστική ουσία που δίνει χρώμα στο δέρμα και τα μαλλιά.

    Αμύγδαλα: Περιέχουν άφθονες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών.

    Μη τρώτε ζάχαρη: Αν και αναμενόμενο,μιας που η ζάχαρη περιέχει πολλές επιβλαβείς ουσίες για την υγεία ενός ανθρώπου, πρέπει να τονιστεί, επίσης, πως τρώγοντας ζάχαρη, το χρώμα των μαλλιών ξεθωριάζει πολύ πιο εύκολα, με αποτέλεσμα οι άσπρες τρίχες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ