• LIFE&STYLE

    Nissan: Οι καρέκλες θα “υπακούν” στο χειροκρότημα


    Στο μέλλον, τα πάντα θα οδηγούνται μόνα τους, από τα αυτοκίνητα μας, μέχρι τα λεωφορεία και τα φορτηγά, και τώρα όπως φαίνεται, οι καρέκλες του γραφείου μας. Η Nissan, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσίασε μια νέα καρέκλα γραφείου εμπνευσμένη από την αυτόνομη τεχνολογία στάθμευσης που βρίσκεται στα πιο καινούργια οχήματά της.

    «Οι Έξυπνες Καρέκλες Στάθμευσης» της Nissan μπορούν να επιστρέψουν – για να μπουν – στη θέση τους κάτω από τα έπιπλα γραφείου και τα μεγάλα τραπέζια στις αίθουσες συνεδριάσεων όταν κάποιος χειροκροτήσει, σαν μια σύγχρονη εκδοχή του «The Clapper». Οι καρέκλες έχουν μηχανοκίνητους τροχούς στη βάση τους και χρησιμοποιούν δεδομένα τοποθεσίας που μεταδίδονται ασύρματα από τέσσερις κάμερες που βρίσκονται διάσπαρτες σ’ ένα δωμάτιο, για να τις βοηθήσει να καταλάβουν πώς να γυρίσουν από εκεί που τις άφησαν, εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι η θέση τους. Σύμφωνα με ένα διαφημιστικό βίντεο της Nissan, οι καρέκλες θα κάνουν μια μεγάλη προσθήκη σε οποιοδήποτε γραφείο όπου οι εργαζόμενοι αφήνουν τις καρέκλες όπου να ‘ναι. «Οι Ιάπωνες επιχειρηματίες έχουν πλέον απελευθερωθεί από το ενοχλητικό έργο της τακτοποίησης της καρέκλας», δήλωσε η Nissan σε ένα δελτίο Τύπου.

    Η Nissan δήλωσε στο Quartz ότι οι καρέκλες ήταν ένας «διασκεδαστικός και ιδιαίτερος τρόπος» για να επιδείξουν μερικές από τις τεχνολογίες που υπάρχουν στα αυτοκίνητά της, αλλά δεν έχει σχέδια να κάνει μια έκδοση για καταναλωτές. Αν όμως η Nissan αποφασίσει να αλλάξει γνώμη, θα ήταν ένα θείο δώρο για τους διευθυντές γραφείων σε όλο τον κόσμο: Αν οι συνεργάτες σας λείπουν συνεχώς από τις συναντήσεις σας, απλά αλλάξτε τη ρύθμιση στις καρέκλες τους, χτυπήστε τα χέρια σας, και θα είστε το κέντρο της προσοχής.

     



    ΣΧΟΛΙΑ