• LIFE&STYLE

    Τα μπαλόνια της Google δικτυώνουν τον πλανήτη (Video)

    • NewsRoom


    Με στόχο την πρόσβαση στο Ίντερνετ από κάθε γωνιά του πλανήτη, η Google ανακοίνωσε ότι από το 2016 θα ξεκινήσει το πολλά υποσχόμενο «Project Loon». Ο διαδικτυακός κολοσσός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεράστια αερόστατα, που θα πετούν σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό που πετούν τα αεροσκάφη, τα οποία θα είναι ουσιαστικά «πομποί» για την παροχή υπηρεσιών του Διαδικτύου ακόμα και στις πιο απόκρημνες περιοχές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σημερινά αερόστατα είναι σημαντικά πιο εξελιγμένα από αυτά που είχαμε πρωτοδεί το 2013. Η ενεργοποίηση τους γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά με τη βοήθεια δύο χειριστών και ενός γερανού, ενώ μπορούν να αιωρούνται για μήνες. Για τα προηγούμενης γενιάς αερόστατα χρειαζόταν περίπου 1-2 ώρες προετοιμασίας και σχεδόν 15 εργάτες, για αιώρηση μόλις λίγων ημερών.

    Ο αντιπρόεδρος του Project Loon Μάικ Κάσιντι εξήγησε πως πρόκειται για ιπτάμενους πύργους κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι θα εκπέμπουν σήμα στο έδαφος.

    Συγκεκριμένα, ο Mike Cassidy δήλωσε στο BBC ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια συνεχή ζώνη σε παγκόσμιο επίπεδο διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει πάντοτε ένα αερόστατο που θα καλύπτει μια προκαθορισμένη περιοχή. Όταν το μπαλόνι θα βγαίνει εκτός εμβέλειας, τότε κάποιο άλλο θα παίρνει τη θέση του.



    ΣΧΟΛΙΑ