• LIFE&STYLE

    Ο «ύπνος της ιδιοφυΐας»: Πώς να ξεκουραστείτε με μόνο 4 ώρες ύπνου!

    • NewsRoom
    woman in bed


    Τι είναι άραγε ο “ύπνος της ιδιοφυΐας”; Ο μεγάλος Leonardo da Vinci, πέρα από ένας μεγάλος και υπερταλαντούχος αναγεννησιακός καλλιτέχνης, ήταν και και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. 

    Ο ίδιος, χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να αναπτύξει τις ιδέες του με αποτέλεσμα να του είναι εξαιρετικά πολύτιμος. Έτσι, όντας ένας πολύ εφευρετικός άνθρωπος σκέφτηκε να εξοικονομήσει χρόνο από τον ύπνο του!

    Δημιούργησε έτσι ένα πρόγραμμα ύπνου 15 λεπτών κάθε τέσσερις ώρες. Με αυτό τον τρόπο έκανε το δικό του πολυφασικό ύπνο, που τον ακολούθησε για χρόνια, χωρίς να νοιώσει καθόλου κούραση. Έτσι κοιμόταν πολλές φορές μέσα στο 24ωρο αλλά για λίγο.

    morfeas

    Τον χρόνο που εξοικονομούσε τον αφιέρωνε στην δημιουργική του δουλειά.

    Είναι ευρέως γνωστό, ότι οι πιο παραγωγικές ώρες ενός ανθρώπου είναι αυτές που ακολουθούν αφότου ξυπνάμε. Όταν ο άνθρωπος κάνει μικρά διαλείμματα ύπνου μέσα στο 24ωρο, οδηγείται σε αύξηση του χρόνου που θα δουλέψει αποτελεσματικά χωρίς να κουραστεί.

    Μετά από πολλά χρόνια πειραματισμού, αυτοί που ακολούθησαν την μέθοδο ύπνου “da Vinci” μας δίνουν παρακάτω 7 αποτελεσματικές εναλλακτικές του πολυφασικού ύπνου:

    -Κοιμηθείτε 30 λεπτά κάθε 6 ώρες (μέθοδος dymaxion)

    -Κοιμηθείτε 20 λεπτά κάθε 4 ώρες (μέθοδος uberman)

    -Κοιμηθείτε την νύχτα για 1,5 – 3 ώρες και μετά τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας για 20 λεπτά (μέθοδος everyman)

    -Κοιμηθείτε 2 ώρες την νύχτα και μετά μια φορά το απόγευμα για 20 λεπτά (μέθοδος tesla)

    -Κοιμηθείτε για 5 ώρες την νύχτα και 1,5 ώρα το απόγευμα (μέθοδος siesta)

    Πρέπει να σημειώσουμε, ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και σαν αποτέλεσμα οι διάφοροι τύποι πολυφασικού ύπνου μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για όλους.

    Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια μέθοδο από τις παραπάνω, σας συστήνουμε να μην οδηγήσετε ή να λάβετε σημαντικές αποφάσεις μέχρι να είστε απολύτως σίγουροι ότι η περικοπή του ύπνου σας δεν έχει κάποιο αντίθετο αποτέλεσμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/psila-o-pichis-sto-deal-marinopoulos-sklavenitis/67394

     

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/demena-ta-plia-ston-pirea-nevra-ke-sigchisi-sto-epivatiko-kino/67380

     



    ΣΧΟΛΙΑ