• LIFE&STYLE

    Κι όμως το Instagram καθορίζει την διατροφή μας

    • NewsRoom


    Δεν είναι λίγες οι φορές που το Instagram προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες του φαίνεται να ανεβάζουν διάφορες φωτογραφίες από το καθημερινό υγιεινό τους πρόγραμμα. Όλοι θα έχετε κάποιο φίλο που έχει ανεβάσει στο Instagram μια σχετική φωτογραφία με κάποιο φαγητό ή μια φίλη σας που να δείχνει το καλοσχηματισμένο της κορμί. Τελικά όμως κατά πόσο αυτή η υπερβολική προβολή των υγιεινών προτύπων διατροφής βοηθάει στον προώθηση τους;

    Σύμφωνα με την διευθύνων σύμβουλο της αλυσίδας γυμναστηρίων Beach Body, Carl Daikeler η σχέση που δημιουργείται εμπεριέχει δυο αντίθετες τάσεις. Από την μια πλευρά όπως τονίζει η υπερβολική έκθεση του υγιεινού τρόπου ζωής στα social media φαίνεται να προκαλεί την αποστροφή των θεατών, ενώ από την άλλη μεριά φαίνεται πως με την πάροδο του χρόνου όλο και επηρεάζει περισσότερο το κοινό που τα παρακολουθεί. Αυτές οι αντίθετες τάσεις όπως σημειώνει, γίνονται αντιληπτές όταν από την μια λόγω των ερεθισμάτων που λαμβάνουμε επηρεαζόμαστε ως προς αυτή την κατεύθυνση, από την άλλη όμως μπορούμε κάλλιστα να αδιαφορήσουμε για τις υγιεινές επιλογές των άλλων ανθρώπων.

    Η επιρροή των social media στις ζωές μας φαίνεται να είναι πλέον πολύ μεγάλη, και ειδικότερα στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, αφού πλέον αναρτώντας στο facebook και στο instagram στιγμές από τις προσωπικές μας ζωές, επηρεάζουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ανεβάζοντας φωτογραφίες από διάφορες δίαιτες που δοκιμάζουμε είτε από νέες τάσεις στην γυμναστική μας ενασχόληση.

    Μέχρι και ο personal trainer, Autumn Calabrese, ειδικός γυμναστής του επιτυχημένης εκπομπής 21-Day Fix, υποστηρίζει την σπουδαιότητα των social media στην ζωή μας. Όπως επισημαίνει με το να παρουσιάζει κάποιος το καθημερινό του πρόγραμμα στα social media, δηλαδή το τι τρώει και πως γυμνάζεται, μπορεί να επηρεάσει στο μέγιστο κάποιο άλλο άτομο, κάνοντας τον να θέλει να τον μιμηθεί. Αυτό όπως σημειώνει, συμβαίνει κυρίως επειδή οι άνθρωποι τείνουν να μοιράζονται την επιτυχία και κάνει τους υπόλοιπους ανθρώπους να την μιμηθούν.

    Ακόμη αυτή η προβολή των διατροφικών μας κατορθωμάτων στα social media φαίνεται να βοηθούν και στην συνέχεια της προσπάθειας μας, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία, προβάλλοντας τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας, διατηρούμε το σθένος για την κατάκτηση του στόχου μας.

    Ο άνθρωπος τείνει να ταυτίζεται με παρόμοιες καταστάσεις, ειδικότερα όταν προβάλλονται σαν δύσκολες δοκιμασίες για την κατάκτηση ενός στόχου.

    Ακόμη αυτή η έντονη επιρροή των social media έχει βοηθήσει και το κοινό που θέλει να γυμναστεί από το σπίτι, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθούν πλήθος διαδικτυακών εκπομπών γυμναστικής από ερασιτέχνες και επαγγελματίες που υπάρχουν.

    Τέλος το social media φαίνεται να φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά καθώς σε ανάλογες τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις, όπως η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, οι άγνωστοι χρήστες φαίνεται να νιώθουν μια ιδιαίτερη σύνδεση.

    Επομένως τα social media φαίνεται να είναι ένας εξαιρετικός νέος τρόπος marketing για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. Αφού μέσα από την προβολή τους σε αυτά μπορεί να επιτύχουν την πολυπόθητη διαφήμιση χωρίς να έχουν πληρώσει ένα τεράστιο ποσό στις παραδοσιακές διαφημίσεις.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ