• LIFE&STYLE

    Η αλήθεια πίσω από τις τελείες των Gmail διευθύνσεων

    • NewsRoom


    Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε έχουμε στείλει είτε έχουμε παραλάβει λάθος ηλεκτρονικά μηνύματα. Ποιος είναι όμως ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό; Μα φυσικά η ύπαρξη ή όχι τελειών στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Η ύπαρξη και η απουσία τελείων σε μια διεύθυνση e-mail είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολεί κατά καιρό αρκετούς. Πολλές φορές υπάρχουν περιπτώσεις που ο σωστός παραλήπτης δεν λαμβάνει ένα μήνυμα που προορίζεται για αυτόν, εξαιτίας αυτών των τελείων.

    Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Google αποφάσισε να επιλύσει τη συγκεκριμένη σύγχυση δημιουργώντας το Gmail. Αυτό που κατάφεραν είναι πως οι χρήστες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο mail δεν χρειάζεται να προσθέτουν τελείες. Στην ουσία το αν θα πληκτρολογήσετε μια διεύθυνση με τελείες ή χωρίς τελείς είναι ακριβώς το ίδιο καθώς το μήνυμα θα καταφέρει να σταλεί στον σωστό παραλήπτη. Ακόμη και στην περίπτωση που βάζετε μετά από κάθε γράμμα μια τελεία, το μήνυμα σας θα σταλεί κανονικά στον παραλήπτη.

    mobile

    • homerjsimpson@gmail.com = [email protected]
    • homerjsimpson@gmail.com = HOMERJSIMPSON@gmail.com
    • homerjsimpson@gmail.com = Homer.J.Simpson@gmail.com

    Το γεγονός αυτό μπορεί να το γνωρίζουν οι περισσότεροι, παρόλα αυτά όταν αναφερόμαστε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση πάντα ασυναίσθητα χρησιμοποιούμε και τις τελείες.

    Ωστόσο δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες το ίδιο, καθώς σε ορισμένες αυτή η τελεία μπορεί να κάνει την διαφορά. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις εταιρείες στις οποίες οι τελείες είναι απαραίτητες και εκείνες στις οποίες η ύπαρξη τους δεν δημιουργεί κάποια διαφορά.

     

    Οι τελείες μετράνε: Microsoft Outlook, Yahoo Mail, Apple iCloud

    Οι τελείες δεν μετράνε: Gmail, Facebook

    Οι τελείες απαγορεύονται: Twitter

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/kalimera-aftes-ine-i-5-chrisimes-idisis-prin-anixoun-i-agores/49205

     Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ti-tha-kani-me-200-ek-evro-o-lampros-papakonstantinou/49232

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ