• LIFE&STYLE

    Aπό τον Βρεττό Βρεττάκο, τα 230.000 κρύσταλλα και την Άννα Βίσση στο Μονακό στον Βασίλη Ζούλια και το Netflix

    Aπό τον Βρεττό Βρεττάκο, τα 230.000 κρύσταλλα και την Άννα Βίσση στο Μονακό στον Βασίλη Ζούλια και το Netflix

    Vrettos Vrettakos και Βασίλης Ζούλιας


    Τι γίνεται όταν η ελληνική μόδα λάμπει εκτός συνόρων;

    Πανδημία και πολυτέλεια, ηλεκτρονικές πωλήσεις και πατρόν που εξελίσσονται σε best-sellers, κόκκινο χαλί, λάιβ εμφανίσεις και επιστροφή στην κανονικότητα.

    Είναι η στιγμή που διαβάζουμε τα ονόματα των σχεδιαστών που γνωρίζουμε, χρόνια τώρα, γνωρίζουμε τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό τους, όχι απλώς ως πολίτες, αλλά και ως δημιουργοί του κόσμου, και νιώθουμε ότι είναι η στιγμή τους να λάμψουν.

    Για να δουν τη μόδα που σχεδιάζουν να αποθεώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από τις μούσες τους.

    Κορίτσια, γυναίκες, performers, ηθοποιούς, τραγουδίστριες, αληθινές σταρ που για κάθε τους εμφάνιση συμβουλεύονται έναν στρατό από στυλίστες, κομμωτές, μακιγιέρ, ατζέντηδων…

    Κι έχουν πρόσβαση σε κάθετι καινούργιο, ό,τι πιο ιδιαίτερο, και αβάν-γκαρντ, προτού καν εμφανιστεί στην πασαρέλα ή την βιτρίνα.

    Να ξεκινήσουμε από την πιο πρόσφατη εμφάνιση που θα γράψει τη δική της ιστορία στο λεύκωμα της σύγχρονης ελληνικής μόδας;

    Ο Vrettos Vrettakos (γραμμένος με λατινικούς χαρακτήρες όπως είναι η επωνυμία του οίκου του) «βρέθηκε» στο Μόντε Κάρλο.

    Για την ακρίβεια, η custom-made δημιουργία του, το ρούχο που σχεδίασε και έφτιαξε ειδικά για την πρώτη φορά που εμφανίστηκε η Άννα Βίσση στο Μονακό και συγκεκριμένα στο Salle des Etoiles Sporting (όπως είχαμε προαναγγείλει στο Μononews).

    Όπως λέει ο ίδιος o σχεδιαστής μόδας που έχει ντύσει ακόμη και την Beyonce για διαφορετικές περιστάσεις, πρόκειται για «μια glam rock εμφάνιση, εμπνευσμένη από τους θρύλους της μουσικής σκηνής, όπως η Janis Joplin, ο David Bowie και η Grace Jones.»

    Λάμψη στα χρόνια της πανδημίας

    Και το αποτέλεσμα; Ένα ολοκέντητο σακάκι με αλυσίδες που καταλήγουν σε κρόσσια και μία κρυστάλλινη ολόσωμη φόρμα, διακοσμημένη με 230.000 κεντημένα κρύσταλλα στην απόχρωση του light sapphire…

    Ένα κοστούμι φτιαγμένο αποκλειστικά για τη σκηνή, για να μπορεί να έχει κίνηση, να αντανακλά τον ρυθμό και την ένταση της στιγμής.

    Φωτογενές, και λαμπερό, με την ελληνικότητα που δεν κραυγάζει. Για να δούμε την Ελληνίδα ερμηνεύτρια στα social media, ακόμη και στο εμμονικό TikTok, να χορεύει το 12 στη σκηνή με τον πρίγκηπα Αλβέρτο.

    Άννα Βίσση- Πρίγκιπας Αλβέρτος

    Και την ολόσωμη στολή με την υπογραφή του Βρεττού Βρεττάκου που θα μπορούσε κάποια στιγμή να διεκδικήσει και μια θέση στο μουσείο, για να θυμόμαστε πως ήταν η λάμψη στα χρόνια της πανδημίας.

    Με ή χωρίς μουσική, μπουζούκι, λουλούδια και σπασμένα πιάτα.

    Και είναι και η στιγμή να λάμψει, για μια ακόμη φορά, ο Vassilis Zoulias, ο οποίος, μόλις παρουσίασε με κάθε επισημότητα την Resort συλλογή του, με τίτλο Valley of the Dolls για το 2022, σε ένα σπίτι, στο οποίο, μπορούν να συνυπάρξουν σήμερα η Jackie Kennedy-Onassis με την Βίκυ Κουλιανού, την Αναστασία Περράκη, την Έστερ Μαστρογιάννη, την Κατερίνα και την Αϊνόλα Τερζοπούλου, μοντέλα που υποστηρίζουν floral, ριγέ, μονόχρωμες αντανακλάσεις, με υπερμεγέθη κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου που δημιουργούν την απαραίτητη αντίθεση για να μετατρέπονται τα likes σε αληθινή ζωή.

    Για γυναίκες που δεν φοβούνται να ξεχωρίσουν. Και δεν κρύβονται στη «μαύρη στολή».

    Κάπως έτσι είδαμε δημιουργία του ταλαντούχου Έλληνα σχεδιαστή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από συναδέλφους του όπως η Carolina Herrera και ο Οscar de la Renta, στο παρελθόν, στο κόκκινο χαλί, και την 73η απονομή των βραβείων Emmy, στο Λος Άντζελες, με την Phillipa Soo από το μιούζικαλ Hamilton και μία φούξια, μάξι δημιουργία με ένα πελώριο μαύρο κορσάζ…

    «Νιώθω σαν θεά», έγραφε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ευχαριστώντας τον Έλληνα σχεδιαστή και όλους τους «συντελεστές» που συνέβαλαν στο τελικό look.

    Και μετά το κόκκινο χαλί, τι;

    Lily Collins και «Emily in Paris» Season 2

    «Είμαι τόσο χαρούμενος που θα μπορούσα να φωνάξω», έγραψε στην ανάρτηση του ο Βασίλης Ζούλιας. Για να συμπληρώσει:

    «Το αγαπημένο μας Anouk φόρεμα σε απόχρωση magenta. Patricia Field, δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να σε ευχαριστήσω».

    Η ευγνωμοσύνη δεν θεωρήθηκε ποτέ ντεμοντέ από τον Βασίλη Ζούλια που έχει φτάσει εκεί που άλλοι Έλληνες συνάδελφοι του ονειρεύονται ακόμη.

    Στο τρέιλερ της δημοφιλούς σειράς, που από πολλούς θεωρείται το νέο «Sex and the City», είδαμε μαρινιέρες, χρώματα, μπικίνι, καπέλα, την χαρά της ζωής όπως αποτυπώνεται μέσα από τη μόδα, αφιλτράριστη και αυθόρμητη.

    Saison Deux, λοιπόν.

    Μέχρι τότε «bisous bisous», όπως λέει και η πρωταγωνίστρια της σειράς.

    Στις 22 Δεκεμβρίου θα δούμε και την πρεμιέρα. Η Patricia Field, ενδυματολόγος με αιτία, γράφει… « More looks, more Emily, more Paris.»

    Emily in paris 2η σεζόν

    Και, ευτυχώς, περισσότερη σύγχρονη ελληνική μόδα. Με ή χωρίς κρύσταλλα.

    Σίγουρα πολυτελής και πάντοτε ευρηματική. Do you speak Zoulias?



    ΣΧΟΛΙΑ