• LIFE&STYLE

    Από πότε ο Εμανουέλ Μακρόν έβγαλε την …φανέλα;

    Εμανουέλ Μακρόν πιο χαλαρός από ποτέ

    Εμανουέλ Μακρόν πιο χαλαρός από ποτέ


    Σε μία ιστορική περίοδο που είναι όλα ανοιχτά, ο Εμανουέλ Μακρόν ποζάρει στον φακό χωρίς να ποζάρει. Δεν κοιτάει τον φακό (πάντα), παρουσιάζει ένα διαφορετικό προφίλ, πετάει την γραβάτα, τρέχει, «τσαλακώνεται», χαλαρώνει στον καναπέ, ανοίγοντας το λευκό πουκάμισο-«σήμα κατατεθέν» του brand name που έχει χτίσει ως πολιτικός, για να αποκαλύψει το στήθος ενός σταρ, που πολλοί βιάστηκαν να συγκρίνουν με αυτό του Σον Κόνερι.

    Ο Εμανουέλ Μακρόν σαν σταρ του Χόλιγουντ

    Έχει σημασία; Όταν καίγεται ο κόσμος, στην κυριολεξία αυτή τη φορά, από την Ουκρανία στη Σαγκάη, ποιος έχει χρόνο να ασχολείται με την προεκλογική καμπάνια, τις φωτογραφίες, το μάρκετινγκ και την πολιτική; Από ότι φαίνεται, πολλοί.

    Σήμερα όλοι συζητούν για τον Εμανουέλ Μακρόν και το λευκό, «ανοιχτό πουκάμισο», για να ξαναθυμηθούμε τη δύναμη των social media και στον κόσμο της πολιτικής, λίγες ημέρες προτού κριθεί η δεύτερη θητεία του ως Πρόεδρος της Γαλλίας.

    Την ερχόμενη Κυριακή όλα θα έχουν κριθεί στις κάλπες. Μέχρι τότε θα έχουμε δει πολλά. Ο ίδιος θέλει να προωθήσει ένα προφίλ που ενισχύει και τη ζωή του εκτός πολιτικής, με μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση, παρουσιάζοντας τις γαλλικές εκλογές ως «δημοψήφισμα για την Ευρώπη», ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη και το κρίσιμο ντιμπέιτ της Τετάρτης με αντίπαλο του, την Μαρίν Λεπέν.

    Ας είναι καλά η επίσημη φωτογράφος του Εμανουέλ Μακρόν, και του Εlysee Palace, Σοαζίκ ντε λα Μουαζονιέρ, 40 χρονών, η «σκιά» του Γάλλου Προέδρου από τον Μάιο του 2016, όταν εκείνος ήταν ακόμη υπουργός, η οποία, ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό εικόνες που προκαλούν χωρίς να προκαλούν, σίγουρα δεν είναι τα κλασικά πορτρέτα πολιτικών που γνωρίζαμε μέχρι τώρα…

    Εμανουέλ και Μπριζίτ

    Το μόνο που ξέρουμε για την ίδια, είναι ότι δεν της αρέσει η δημοσιότητα και πως αρκείται να λέει στους δημοσιογράφους ότι έχει την απόλυτη ελευθερία να ποστάρει αυτό που θέλει, όταν το θέλει.

    Πώς μεταφράζεται αυτό; Έχουμε δει τον Εμανουέλ Μακρόν να φοράει φούτερ με κουκούλα και να φωτογραφίζεται σαν «ένας από εμάς», έχει φωτογραφηθεί αξύριστος τρεις ημέρες, εξουθενωμένος και ανήσυχος μετά το conference call με Μπάιντεν και Πούτιν, αγνώριστος σχεδόν.

    Όταν ο Εμανουέλ αγκάλιασε την Μπριζίτ

    Ασπρόμαυρες εικόνες, κινηματογραφικές, νουάρ, όπως θα βλέπαμε στο περιοδικό Vanity Fair, και τώρα πάλι έγχρωμες, για την διεκδίκηση της κούρσας. Γίνεται μια πιο αμερικάνικη προσέγγιση, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με τον Barack Obama, ο οποίος, είχε χτίσει δύο προεκλογικές καμπάνιες σε μια πιο φιλική, προς τον ψηφοφόρο, επικοινωνιακή προσέγγιση.

    Και στην Ελλάδα; Έχουμε δει κάποιες επιρροές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης των Ελλήνων πολιτικών από τη διάθεση των ξένων συναδέλφων τους να έρθουν πιο κοντά στο κοινό τους.

    Ας ξεχάσουμε τις αφίσες με τον Κώστα Σημίτη και τις «ρετουσαρισμένες» ελιές, τον Κώστα Καραμανλή και το επιτηδευμένο styling, την απουσία γραβάτας ως fashion statement, και στη Βουλή, την επίδειξη του οίκου Burberry, το σακίδιο ως αξεσουάρ που μάλλον δεν ταιριάζει στο dress code ενός υπουργού.

    Και κάπως έτσι, θα φτάσουμε στο σήμερα, για να παρατηρήσουμε το Ιnstagram του Kυριάκου Μητσοτάκη, θα τον δούμε σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, ατμοσφαιρική, με ομπρέλα στην βροχή και κοστούμι, στο Ηράκλειο, να αποκαλύπτονται μόνο χέρια, σε μια τρυφερή συνάντηση με έναν εκ γενετής τυφλό που συνάντησε για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα, επέλεξε ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο, με έναν σκύλο αγκαλιά και τσαλακωμένο λευκό πουκάμισο, έτσι για την ανατροπή.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα πιο ατμοσφαιρικό post

    Για να μην ξεχάσουμε και τον Έλληνα πρωθυπουργό σε μια ανάρτηση από τα γενέθλια του «σε δύσκολες συνθήκες», όπως έγραψε, με φούτερ, τζιν κι ένα κερί στην τούρτα, αλλά και σε ένα ενσταντανέ σε στιλ Μπαράκ-Μισέλ και Εμανουέλ-Μπριζίτ, για ψαράκι στο Μοσχάτο με την Μαρέβα.

    Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

    Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, που μοιάζει να προτιμά τελευταία τις αναρτήσεις βίντεο, θα τον δούμε με καπιτονέ μπουφάν, προφίλ, να αγκαλιάζει τον Γιώργο Νταλάρα, στη συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια, να φωτογραφίζεται με μάσκα σε διαφορετικές περιοδείες, να ποζάρει με κόσμο, τις περισσότερες φορές σε κόκκινο φόντο, με λευκό πουκάμισο…

    Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Νταλάρας

    Αν θα τον δούμε να ξεκουμπώνει κι εκείνος το πουκάμισο του σαν άλλος Εμανουέλ Μακρόν; Στις εκλογές, ποτέ μην λες ποτέ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Σταύρος Νιάρχος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, οι γυναίκες της ζωής του(ς) και το «Ηappily ever after»

    Για πόσα χρήματα πουλήθηκε το θρυλικό σκάφος Ιstros της οικογένειας Παππαδάκη;

    Άρθρο παρέμβαση: Αυτή είναι η Εβδομάδα Μόδας που θέλουμε να έχουμε;



    ΣΧΟΛΙΑ