• LIFE&STYLE

    Άντονι Χόπκινς: Όπως ο Σωκράτης, ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα

    • NewsRoom
    Ο Άντονι Χόπκινς

    Ο Άντονι Χόπκινς


    O σερ Άντονι Χόπκινς, ο θρύλος του κινηματογράφου βρίσκει νόημα στα σοφά λόγια του Σωκράτη, βαδίζοντας στο 86ό έτος της ζωής του.

    Ο Χόπκινς έδωσε συνέντευξη στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μιλώντας για την πολυτάραχη ζωή του, τους σπουδαίους ρόλους που είχε την τιμή να ενσαρκώσει και τα πολύτιμα μαθήματα που του έδωσε ο χρόνος.

    Χόπκινς: Βιώνουμε έναν φασισμό της κουλτούρας της ακύρωσης

    Αναφερόμενος στην επικαιρότητα της νέας του ταινίας, ο Χόπκινς τόνισε ότι «βιώνουμε έναν νέο φασισμό της κουλτούρας της ακύρωσης».

    Επισήμανε δε πως «δεν υπάρχει πλέον ελευθερία του λόγου. Αν πεις κάτι, ακυρώνεσαι. Οι άνθρωποι ζουν μέσα στον φόβο. Και αυτό θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία, τη Σοβιετική Ένωση και τον Στάλιν, τον αμερικανικό μακαρθισμό. Η δικτατορία της “σωστής” σκέψης είναι τρομακτική».

    Μιλώντας για το επάγγελμά του, ο Χόπκινς ξεκαθάρισε ότι η υποκριτική είναι απλώς μια «αξιοπρεπής ψυχαγωγία και μπορεί να στέλνει κάποια μηνύματα, αλλά τελικά δεν έχει τόση σημασία».

    Πρόσθεσε ότι «το να ζεις είναι σημαντικό, να γελάς, να αναλαμβάνεις μια άλλη ζωή, να σέβεσαι τα ζώα και τα παιδιά, όλες τις μορφές ζωής. Κανείς μας δεν ξέρει τις απαντήσεις για το τι υπάρχει πέρα από τη ζωή, ούτε ο άθεος, ούτε ο θρησκευόμενος»

    «Θα προτιμούσα όμως να ποντάρω στην πνευματική ιδέα ότι ίσως υπάρχει κάτι πέρα από αυτή την παράξενη ψευδαίσθηση που ονομάζουμε ζωή, η οποία ούτως ή άλλως είναι όλα ένα όνειρο, ένα αινιγματικό μυστήριο», είπε ο Χόπκινς, προσθέτοντας ότι ζει «με την αρχή ότι είναι πέρα από μένα και ότι δεν ξέρω τίποτα, όπως ο Σωκράτης.

    Δεν ξέρω τίποτα, και γι’ αυτό πρέπει να το απολαύσω. Και αν υπάρχει κάτι μετά από αυτή τη ζωή θα είναι υπέροχο, αν όχι, ας είναι. Έτσι είναι τα πράγματα».

    Διαβάστε επίσης:

    Βιν Ντίζελ: Βίντεο τον δείχνει να παρενοχλεί live Βραζιλιάνα YouTuber

    Netflix: 4+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες για να απολαύσετε τις γιορτές

    Μαράια Κάρεϊ: Η συνάντηση της τραγουδίστριας με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο



    ΣΧΟΛΙΑ