• LIFE&STYLE

    Αντηλιακό πήρατε αλλά… το χρησιμοποιείτε σωστά;

    • NewsRoom


    Αν και η συμβουλή “να μην ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό” φαντάζει παρόμοια με την συμβουλή “να τρώμε λαχανικά”, παρόλα αυτά δεν σταματά ποτέ να αποτελεί ένα “φλέγον” ζήτημα, ειδικότερα στην χώρα μας, κατά το διάστημα στο οποίο ξεκινούν οι περίφημοι καύσωνες.

    Η ηλιακή ακτινοβολία είναι γνωστό ότι αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Τον κίνδυνο αυτό, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μπορούμε να αποφύγουμε εάν κάνουμε σωστή χρήση του αντηλιακό μας.

    Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις βασικές οδηγίες για την σωστή χρήση του αντηλιακού, ωστόσο οι επιστήμονες κάθε φορά ανακαλύπτουν και μας δίνουν νέες συμβουλές.

    Για παράδειγμα, μια από αυτές τις σωστές οδηγίες χρήσεως του αντηλιακού είναι η σωστή ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή αναλογία αντηλιακού εξαρτάται από το μέγεθος του σώματος μας. Για τους περισσότερους όμως η ποσότητα ίση με εκείνη ενός ποτηριού για σφηνάκι θεωρείται αρκετή. Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε, σύμφωνα με τον ειδικό δερματολόγο χειρούργο, του Αμερικανικού νοσοκομείου Mayo της Minnesota, Jerry Brewer, είναι το να χρησιμοποιούμε λιγότερο αντηλιακό προϊόν από όσο χρειάζεται.

    Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι κατά την χρήση αντηλιακού προϊόντος είναι ότι δεν εφαρμόζουμε προϊόν όταν βγούμε από την θάλασσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμη και αν το προϊόν είναι αδιάβροχο, ωστόσο για την σωστή προστασία μας θα έπρεπε να χρησιμοποιείται και αφού βουτήξουμε στο νερό.

    Sunscreen Sprays, Lotions, or Sticks: Which is Best?

    Ακόμη και αν δεν κολυμπάτε όμως πρέπει να εφαρμόζετε πάνω σας την ειδική αντηλιακή κρέμα κάθε δύο ώρες, ανεξάρτητα από τους βαθμούς SPF προστασίας του. Επίσης το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζετε απαραίτητα 15 λεπτά πριν από την έκθεση σας στον ήλιο.

    Στη συνέχεια,οι ειδικοί αναφέρουν πως υπάρχουν ορισμένα σημεία στα οποία, οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να εφαρμόσουμε την αντηλιακή προστατευτική κρέμα. Σύμφωνα με την Elizabeth Hale, αντιπρόεδρο του ιδρύματος για τον καρκίνο του δέρματος, οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ίδιες πιθανότητες να ξεχάσουν να καλύψουν ορισμένες περιοχές όπως τα αυτιά και τις πατούσες τους.

    Η τεχνολογία βοηθάει 

    Με την βοήθεια της τεχνολογίας, βάζοντας για παράδειγμα μια υπενθύμιση στο κινητό σας για την ώρα που πρέπει να εφαρμόσετε την αντηλιακή κρέμα. Ακόμη υπάρχουν πλήθος φορητών συσκευών, σε μορφή βραχιολιού, τα οποία σας υπενθυμίζουν επίσης την ώρα και την ποσότητα του αντηλιακού που πρέπει να χρησιμοποιείται.

    pool

    Βελτιώνει και την εξωτερική σας εμφάνιση. 

    Αν και δεν θα έπρεπε να αποτελεί βασικό παράγοντα για την χρήση αντηλιακού μας, παρόλα αυτά μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση αντηλιακού αποτρέπει την εμφάνιση, των λεγόμενων καφέ σημαδιών και των φακίδων. Ακόμη το αντηλιακό βοηθάει και στην επιβράδυνση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

    Τέλος, έρευνα του 2013, από το Εθνικό Ιατρικό ερευνητικό κέντρο της Αυστραλίας, αποκάλυψε πως τα άτομα που χρησιμοποιούν αντηλιακό κάθε μέρα έχουν πιο απαλό και ανθεκτικό δέρμα.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/article-i-alithia-piso-apo-tis-telies-ton-gmail-diefthinseon/49249



    ΣΧΟΛΙΑ