• LIFE&STYLE

    Αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη Ψινάκη για το Μάτι: «Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, κανονικότατα» (video)

    • NewsRoom


    Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Μάτι.

    Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί ο Ηλίας Ψινάκης, επτά μήνες μετά το τραγικό συμβάν, στην οποία υποστηρίζει ότι κοιμάται ήσυχος τα βράδια, καθώς έχει καθαρή τη συνείδησή του.

    «Κάνω τις διακοπές με την άδειά μου. Συνδυάζω τις διακοπές με τους προσκεκλημένους μου από το εξωτερικό. Κάθε Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κανονίζω να φεύγω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα την άδειά μου στην ονομαστική εορτή μου (σ.σ. 20 Ιουλίου). Ο Αύγουστος είναι ο πιο επικίνδυνος μήνας λόγω των πυρκαγιών» ανέφερε ο κ. Ψινάκης.

    Ο δήμαρχος Μαραθώνα εξήγησε: «Εκείνη την ημέρα, θα ερχόταν στη γιορτή μου, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Επίσης, ο Μάνος Ελευθερίου ήταν ετοιμοθάνατος. Προσπάθησα να ακυρώσω το πάρτι, αλλά επειδή είχαν προσκληθεί πρέσβεις, δεν γινόταν να ακυρωθεί λόγω πρωτοκόλλου».

    Όσο για την ακριβής ώρα που ειδοποιήθηκε για την τεράστια φωτιά ο ίδιος δήλωσε:

    «Δεν θυμάμαι τι ώρα ενημερώθηκα, αλλά η φωτιά βρισκόταν στο Νταού Πεντέλης επομένως δεν απειλούμασταν. Έτσι, έφυγα με ελικόπτερο, ήμουν μεταξύ Δήλου και Μυκόνου, αλλά ο πιλότος απαγόρευσε την απογείωση λόγω καπνού.

    Επέλεξα να φύγω με φουσκωτό σκάφος, είχε 4-5 μποφόρ, αλλά με τη φωτιά άλλαξαν οι συνθήκες και έγιναν 10. Δεν έφτασα και πήγαμε στη Σέριφο μέχρι τα ξημερώματα, όταν φύγαμε και πήγαμε στο Λαύριο. Παρ’ όλα αυτά, ενημερωνόμουν μέσω ασυρμάτων των σκαφών».

    Εν συνεχεία, μίλησε για τις πρώτες ενέργειές του με το που πήγε στον Μαραθώνα: «Πήγα κατευθείαν στο Δημαρχείο, είχα καλέσει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό Υποδομών, ο οποίος είχε φέρει 120 μηχανικούς σε συνεργασία με τη δική μας Τεχνική Υπηρεσία για να αρχίσει η καταγραφή των σπιτιών».

    Αντιδράσεις πυροδότησαν οι δηλώσεις του Ψινάκη

    Το ξέσπασμα των δημοσιογράφων της εκπομπής «Πρω1νό» προκάλεσαν τα όσα ειπώθηκαν με τον Άρη Καβατζίκης να δηλώνει:

    «Πώς μπορεί να λέει ότι κοιμάται ήσυχος τα βράδια; Αν ο ίδιος δεν ευθύνεται σε τίποτα μπορεί να βγαίνει με αυτή την άνεση και να λέει για ελικοπτεράδες, για πάρτι και… Δεν θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας με τις αηδίες που ακούμε κάθε μέρα».

    Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Αφροδίτη Γραμμέλη που ανέβασε τόνους:

    «Με 100 νεκρούς και με εικόνες που έχουμε ακόμη στα μάτια μας, με ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί… να βγαίνει ένας άνθρωπος να λέει ότι κοιμάται ήσυχος το βράδυ, θα πρέπει να ντρέπεται. Λυπάμαι τόσο που ζω σε έναν τόπο που οι άνθρωποι δεν έχουν ευθιξία! Τι θα πει κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ; Θρασύτατε!»

    Επιπλέον, ο Άρης Καβατζίκης δήλωσε: «Να βγάλει τα γυαλιά και να κοιτάξει τον κόσμο λίγο στα μάτια ο κύριος Ψινάκης! Αρκετά πια με τα μαλλιά, τα γυαλιά και τα φουσκωτά και τα πάρτι. Μου έρχεται να μπήξω τα κλάματα με τις εικόνες που έχουμε ζήσει. Σας παρακαλούμε με τις αηδίες», με την Αφροδίτη Γραμμέλη να προσθέτει: «Πώς κοιμάσαι με 100 νεκρούς ήσυχος ρε φίλε;»

    Δείτε βίντεο:

    Τα όσα ανέφερε πυροδότησαν και το ξέσπασμα της Νίκης Βίσση η οποία με ανάρτησή της στο Facebook έγραψε για το σπίτι της που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά:

    «….ήθελα να ήξερα στην εκπομπή σήμερα στον alpha που βγαίνει ο ( ούτε το όνομά του δεν γουστάρω να πω) ο υποτιθέμενος Δήμαρχος του Μαραθώνα Ψινάκης προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του;; ή να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο;;

    Πως μπορεί να λέει ότι κοιμάται τα βράδια, πως μπορεί να λέει ότι τα έκανε όλα όπως έπρεπε

    ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ

    Ας έρθει κ εδώ να μας το πει κ να μας κοιτάει στα μάτια
    Ας έρθει εδω μετά από 7 μήνες που ακόμη κανείς δεν καταδικάστηκε για το «φόνο» 100 ανθρώπων
    Ας έρθει εδώ μετά από 7 μήνες που ακόμη οικογένειες μένουν σε κατασκηνώσεις κ σιτίζονται από συσσίτια
    Ας έρθει εδώ μετά από 7 μήνες που περιμένουμε τι θα γίνει με τα σπίτια μας
    Ας έρθει εδώ μετά από 7 μήνες να δει που ζούμε ,παρέα με τον αμίαντο, τα καμένα, τους διαλυμένους δρόμους, τη βρωμιά
    Ας έρθει εδώ μετά από 7 μήνες κ να του πουν οι οικογένειες που είναι στις ευαίσθητες ομάδες ότι η κοινωνική πρόνοια είναι ανύπαρκτη

    Πίστευα ότι έχω μαλακώσει, ότι δεν θα μου βγαίνει οργή και θυμός

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    ΦΙΛΟΙ δεν γράφω συχνά, ελπίζω να μην κουράζω αλλά έχω ανάγκη να τα πω να τα μαθαίνετε και όσοι δεν μένετε εδώ να γνωρίζετε ότι μας κοροϊδεύουν. Γραφειοκρατικά μας τσακίζουν και ο Δήμαρχος αν είχε ……….. θα έπρεπε να μπει μπροστά. Δεν έχει όμως για τέτοια, έχει μόνο για να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να παραμυθιάζει

    ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΟΠΗ
    Δ Ε Ν Ξ Ε Χ Ν Ω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλίας Ψινάκης: Έπραξα το καθήκον μου, δεν ευθύνομαι για την τραγωδία στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άννα Βίσση: Λίγο έλειψε να χάσει τη μητέρα της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λουκ Πέρι του «Beverly Hills» μετά το βαρύ εγκεφαλικό



    ΣΧΟΛΙΑ