• LIFE&STYLE

    Αντί για like θα κερδίζετε… χρήματα στο ανανεωμένο Facebook

    • NewsRoom


    Θα μπορούσαμε να βγάζουμε χρήματα ενώ ταυτοχρόνως καθόμαστε στην καρέκλα μας και “χαζολογούμε” στο Facebook; Η απάντηση είναι πως ναι. Το όνειρο κάθε “καμμένου” χρήστη των social media, φαίνεται να θέλει να πραγματοποιήσει η ομάδα του Facebook, δημιουργώντας μια νέα πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι χρήστες θα μπορούν να “πληρώνονται” μεταξύ τους. Η καινοτόμα ιδέα της εταιρείας, σκοπεύει να αμείβει κάθε έξυπνο δημοσίευμα των χρηστών της μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης πλατφόρμας που μοιάζει με κουμπαρά.

    Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το αμερικάνικο Verge, για το πως τα social media μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες τους, είτε βγάζοντας χρήματα, είτε προωθώντας κάποιο σκοπό. Τα στοιχεία της έρευνας ανέδειξαν τους πιο επίδοξους τρόπους για τους σκοπούς αυτούς, όπως τον διαδικτυακό “κουμπαρά”, ή την αμοιβή των χρηστών για τα posts τους, μέσα από τα διαφημιστικά κέρδη της Facebook.

    Μέσα από την νέα πλατφόρμα του Facebook φαίνεται πως υπάρχει ένα ειδικό κουμπί, το οποίο ονομάζεται “call to action”, με το πάτημα του οποίου ο κάθε χρήστης μπορεί αν επιθυμεί να κάνει την συνεισφορά του. Ακόμη υπάρχει και ειδικός “χώρος” για τους χορηγούς “sponsor marketplace” μέσα από το οποίο χρήστες και διαφημιστές έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν.

    Δυστυχώς, οι νέες αυτές δυνατότητες της Facebook δεν ξέρουμε αν θα γίνουν προσβάσιμες σε όλους, ξεκινώντας μόλις προσφάτους να ανοίγει αυτές τις εφαρμογές σε περισσότερους χρήστες του.

    Το να κερδίζεις χρήματα μέσω των social media δεν είναι κάτι εντελώς άγνωστο, καθώς το youtube για παράδειγμα δίνει την δυνατότητα σε χρήστες του να βγάζουν μέχρι και 50,000 δολ. μηνιαίως μέσα από τα κέρδη των shares των videos που ανεβάζουν. Ακόμη υπάρχουν πολλά παραδείγματα που το Instagram προσφέρει χρήματα σε χρήστες για να συνεργαστούν μαζί του.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ