• LIFE&STYLE

    Άννα Κορακάκη: Τα είπε όλα σε μια φράση με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό της (video)

    αννα κορακακη


    Η Άννα Κορακάκη απέδειξε ότι δεν είναι μονάχα μια άριστη αθλήτρια αλλά και εξαιρετικά ευφυής. Σε αντίθεση με παλαιότερες δηλώσεις Ολυμπιονικών που ευχαριστούσαν την πολιτεία και τους παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η χρυσή Ολυμπιονίκης δεν είπε κουβέντα για όλους εκείνους. Τους αγνόησε εντελώς. Τους μόνους που ευχαρίστησε ήταν η οικογένειά της και τους φίλους της που τη στήριξαν πριν από αυτό και όσους θα τη στηρίξουν όταν θα τελειώσει αυτό.

    Η έξυπνη Βορειοελλαδίτισσα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, τα πάντα ξεχνιούνται. Προφανώς, γνωρίζει πολύ καλά τη φράση του Andy Warhol που είχε πει ότι στον καθένα αντιστοιχούν 15 λεπτά δημοσιότητας.

    Έτσι, λοιπόν, από εδώ και στο εξής το στοίχημα της πολιτείας είναι να βοηθήσει την κοπέλα να κερδίσει κι άλλα Ολυμπιακά μετάλλια με μια γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη.

    Γύρισε στην Αθήνα

    Επέστρεψε στην Αθήνα, φορώντας το ομορφότερο και πιο λαμπερό της χαμόγελο, γεμάτη με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση, μετά το θρίαμβο που κατάφερε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, να εξασφαλίσει για την Ελλάδα δύο μετάλλια στο άθλημα της σκοποβολής (πρώτα το χάλκινο και μετά το χρυσό).

    αννα κορακακη

    αννα κορακακη

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να υποδεχτεί και να αποθεώσει την 20χρονη αθλήτρια. Η πτήση AZ 716 της Alitalia, διάρκειας 12 ωρών και με ενδιάμεση στάση τη Ρώμη, όπου σημειώθηκε και μια καθυστέρηση στο διεθνές αεροδρόμιο Leonardo Da Vinci, προσγειώθηκε στις 13.25 στην Αθήνα και η υποδοχή που της επιφύλασσε το ελληνικό κράτος ήταν ανάλογη της επιτυχίας της.

    https://youtu.be/zaiI-Vre5PM

    Στο αεροδρόμιο για να την υποδεχτεί, παρευρέθη ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις δέουσες τιμές στη χρυσή Άννα Κορακάκη, η οποία αποβιβάστηκε μαζί με τον πατέρα και προπονητή της, κ. Τάσο Κορακάκη, από το αεροπλάνο, φορώντας στο λαιμό και τα δυο μετάλλια που κατέκτησε.

    αννα κορακακη

    αννα κορακακη

    Η υποδοχή της στην ελληνική πρωτεύουσα “ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου”, όπως δήλωσε η νεαρή αθλήτρια από τη Δράμα, ενώ ο κ. Κουρουμπλής την αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, “παιδί όλων των Ελλήνων”.

    αννα κορακακη

    αννα κορακακη

    Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δηλώσεις της χρυσής Ολυμπιονίκη που έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με το θρίαμβο που κατάφερε στο Ρίο:

    “Αλήθεια, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Με βοηθάτε με αυτό που ζω τώρα, γιατί τα πράγματα εκεί ήταν πιο ήρεμα. Αυτά τα μετάλλια σημαίνουν τα πάντα για μένα, ήταν όνειρο ζωής πριν ακόμη γίνω αθλήτρια, γιατί γενικά θαύμαζα τους Ολυμπιονίκες. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά αυτό το μετάλλιο να μην έρθει ποτέ. Εχω κάνει τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούσα, δούλεψα σκλήρά, ήρθαν αυτά τα μετάλλια και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη.

    Ονειρευόμουν ένα μετάλλιο, κυρίως στο αγώνισμα που πήρα το χάλκινο, όμως μετά ήρθε το χρυσό και στο σπορ πιστόλι. Κατάφερα να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου στον τελικό και έτσι ήρθε αυτή η επιτυχία. Με κάνει υπερήφανη το ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ελπίζω να μην είμαι η τελευταία.

    Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυσκολίες, αυτά τα μετάλλια δεν τις αναιρούν. Θα έκανα αναφορά στις δυσκολίες που πέρασα ακόμη κι αν δεν είχαν έρθει. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Για τον ελληνικό αθλητισμό δεν θα ήθελα να μιλήσω, αλλά για τα νέα παιδιά θέλω. Ελπίζω αυτά τα μετάλλια να τους δώσουν κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε αυτά που ήδη ασχολούνται να τους δώσει κίνητρο να πάνε ακόμη πιο μπροστά.

    Μια από τις προσδοκίες μου, ένα από τα όνειρά μου εκτός από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, ελπίζω η σκοποβολή να γίνει πιο γνωστή στην Ελλάδα γιατί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών όλο και μειώνεται. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τον πατέρα μου, τους φίλους μου και όσους με στήριξαν πριν γίνει όλο αυτό, όπως επίσης και αυτούς που θα με στηρίξουν όταν τελειώσουν όλα αυτά”.

    αννα κορακακη

    αννα κορακακη

    Ερωτηθείσα για το αν έχει κάποιο γούρι, η χρυσή Άννα απάντησε ότι “Τίποτα, μόνο ένα βραχιόλι που μου έχει δώσει η γιαγιά μου μετά το Πανευρωπαϊκό στη Μόσχα και το οποίο είχα στην τσέπη μου“, ενώ σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι “Απογοητεύτηκα πάρα πολύ που γκρέμισαν την παράγκα”.

    Από τη μεριά του, ο περήφανος μπαμπάς και προπονητής της Άννας, κ. Τάσος Κορακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “Ο διαχωρισμός προπονητή και πατέρα δεν είναι δύσκολος. Πρώτα υπάρχει η σχέση πατέρα-παιδιού και μετά η σχέση προπονητή-αθλητή. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, περιμέναμε μια καλή εμφάνιση με κάποιες πιθανότητες για μετάλλιο, αλλά δεν είχαμε στο μυαλό μας το χρυσό”.

    αννα κορακακη

    αννα κορακακη

    Βέβαια, τα απρόοπτα στην επιστροφή της δεν έλειψαν, καθώς, όπως γράφτηκε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο της Ρώμης καθυστέρησε λόγω λάθους και αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκεί για λίγο παραπάνω.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της καθυστέρησης στη Ρώμη ήταν ο απαραίτητος έλεγχος στα όπλα της 20χρονης αθλήτριας, εξαιτίας του οποίου έχασε την προηγούμενη πτήση για το “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

    αννα κορακακη
    Η ανάρτηση στη σελίδα της Άννας Κορακάκη στο Facebook

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/rio-2016-talk-of-the-town-i-tsoupoti-gimnastria-ke-o-gematoulis-ethiopas-kolimvitis/66989

     



    ΣΧΟΛΙΑ