• LIFE&STYLE

    Aλλαξοπιστούν οι μουσουλμάνοι για μία βίζα!


    Σε επιδημία έχει αρχίσει να μετατρέπεται το φαινόμενο να βαπτίζονται χριστιανοί, μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες. Τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 600 από τη Συρία, το Ιράκ, το Πακιστάν και το Ιράν στο Αμβούργο φαίνεται ότι έχουν ασπαστεί τον χριστιανιμσό σε σύντομες τελετές, με την ευλογία πάστορα

    Ανάλογη  εικόνα παρουσιάζεται και στο Βερολίνο όπου και εκεί, ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι πρόσφυγες θέλουν να αλλάξουν θρήσκευμα. Μέχρι στιγμής στην Κοινότητα της Αγίας Τριάδας της γερμανικής πρωτεύουσας 185 πρόσφυγες έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό και ακολουθούν μαθήματα κατήχησης.

    Σύμφωνα με τον πάστορα Αλβέρτο Μπαμπαγιάν, πολλοί είναι οι λόγοι που οδηγούν τους πρόσφυγες να αλλάξουν θρήσκευμα. «Πολλοί λένε ότι είναι απογοητευμένοι από το Ισλάμ», λέει χαρακτηριστικά. Ο Βενιαμίν, ένας 25χρονος Ιρανός που βαφτίστηκε χριστιανός αναφέρει: «Ήδη από την εποχή που ζούσα στο Ιράν είχα αρχίσει να ενδιαφέρομαι για άλλες θρησκείες. Και κάπου διερωτήθηκα: γιατί ως μουσουλμάνος πρέπει να ζω συνεχώς με φόβο;»

    Για άλλους πάντως ο ασπασμός του χριστιανισμού είναι απλώς η οδός για να λάβουν πιο γρήγορα άσυλο στην Ευρώπη, όταν μάλιστα ενώπιων των αρμόδιων αρχών επικαλούνται ότι κάτι τέτοιο στις πατρίδες τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Πράγματι, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Χορήγησης Ασύλου, (BAMF) η επίκληση από τον αιτούντα λόγων ποινικής δίωξης στη χώρα του εξαιτίας του θρησκεύματός του συνεκτιμάται από την αρμόδια επιτροπή και οδηγεί στην παροχή ασύλου. Συχνά λοιπόν ανακύπτει το ερώτημα: η βάπτιση μουσουλμάνων προσφύγων γίνεται πράγματι για λόγους πίστης ή μήπως για την επίσπευση της διαδικασίας παροχής ασύλου; Οι απόψεις διίστανται.

    Βάπτιση Ιρανών στο Βερολίνο



    ΣΧΟΛΙΑ