• LIFE&STYLE

    Η αλήθεια για το πως είναι να κάνεις σεξ όταν έχεις κάνει παιδιά


    Ο μεγαλύτερος φόβος των περισσότερων ζευγαριών πριν κάνουν παιδιά είναι ότι δεν θα ευχαριστηθούν ποτέ ξανά ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Όμως, σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο μεγαλύτερος φόβος τους θα πρέπει να είναι ότι ποτέ δεν θα ξανακάνουν σεξ. Ο επιλόχειος γάμος χωρίς σεξ είναι ένα σχήμα λόγου πολύ παλιό, αλλά υπάρχουν καλά νέα ​​για τους νέους γονείς, που στερούνται τον ύπνο και είναι πολύ απασχολημένοι, αλλάζοντας πάνες και θηλάζοντας και θέλουν να βρουν χρόνο για να κάνουν σεξ: Το μέλλον δεν θα είναι τόσο sexless τελικά.

    Πρόσφατα, το «Channel Mum» του YouTube που έχει ως έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε μια έρευνα για το πώς άλλαξε η σεξουαλική ζωή των γονιών λίγο μετά την απόκτηση παιδιών. Η εθνική έρευνα, στην οποία ρωτήθηκαν 1.118 οικογένειες, διαπίστωσε ότι το 57% των ζευγαριών είπαν ότι σε αντίθεση με το στερεότυπο που θέλει τη σεξουαλική ζωή των γονιών να πεθαίνει αφού κάνουν παιδιά, η σεξουαλική τους ζωή παραδόξως πήγε καλύτερα, όχι χειρότερα, μετά την έναρξη της οικογένειας. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 94% των γονέων δήλωσαν “ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή“.

    Το οποίο είναι αλήθεια: Ο παλιός μύθος έλεγε ότι το σεξ είναι απλά μια αγγαρεία που κάνετε μόλις γίνετε μαμά, και ότι οι άνδρες το θέλουν περισσότερο από τις γυναίκες. Ή μήπως υπάρχει μια βαθύτερη ιστορία; Αυτό είναι το υπόβαθρο για την έρευνα”, είπε η Siobhan Freegard, η ιδρύτρια του Channel Mum, στο Mic.

    Υπάρχουν πολλά παραμύθια και κοινωνικά στερεότυπα από ηλικιωμένους συζύγους, που υποδήλωναν ότι τα ζευγάρια χάνουν τη σεξουαλική τους ζωή όταν κάνουν παιδιά. Μια εικόνα ενός απογοητευμένου συζύγου και μία εξουθενωμένη νέα μαμά να λέει «όχι απόψε, αγάπη» πριν πάνε για ύπνο έρχεται στο μυαλό, με τους συζύγους στη συνέχεια να πηγαίνουν σε εξωσυζυγικά επίπεδα για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.

    Είναι αλήθεια ότι η σεξουαλική ζωή των γονιών αλλάζει, όταν κάνουν παιδιά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχει μια μέση περίοδο αναμονής από την ώρα του τοκετού μέχρι να ξανακάνουν σεξ: περίπου 58 ημέρες μετά τον τοκετό, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Και σίγουρα η αλλαγή πάνας και το τάισμα με μπιμπερό, μειώνει κάπως τη συχνότητα του σεξ: Περίπου τρία στα πέντε ζευγάρια (58%) ανέφεραν ότι κάνουν λιγότερο σεξ αφότου έγιναν γονείς.

    «Η συχνότητα μειώνεται επειδή έχετε λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σας» είπε η Rose, μία 42χρονη μητέρα δύο παιδιών, στο Mic. «Η φροντίδα των παιδιών σας είναι πολύ χρονοβόρα, αισθάνεστε να μην έχετε καθόλου χρόνο για τον εαυτό σας. Τα βράδια, όταν τα παιδιά τελικά πάνε για ύπνο, θέλετε απλώς να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας».

    Η πραγματικότητα για το σεξ μετά τον τοκετό προκάλεσε ανακούφιση στην Αυστραλή blogger, Constance Hall, η οποία έγραψε ένα post για το Facebook που έγινε viral την περασμένη Τετάρτη για την αυστηρότητα του «γονεϊκού σεξ».

    «Ξέρετε τι είναι το γονεϊκό σεξ, είναι εκείνα τα 3,5 λεπτά που προλαβαίνετε να το κάνετε – μεταξύ της αλλαγής της πάνας και του μαγειρέματος, όπου συνειδητοποιείτε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε, που το κάνατε και αρχίζετε να αισθάνεστε σαν συγκάτοικοι, όπου η αποπλάνηση του συζύγου σας είναι απλώς ένα δάχτυλο που δείχνει προς το υπνοδωμάτιο», έγραψε η Hall στο post, το οποίο είχε συγκεντρώσει πάνω από 135.000 likes μέχρι την Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ