• First Top Stories

    Αλέξανδρος Βέλιος: Το συγκινητικό αντίο της Νάντιας Γερολυμάτου στον δικό της Αλέξανδρο (pics)

    • NewsRoom


    Στην άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Αλέξανδρος Βέλιος είχε στήριγμα τη σύζυγό του Νάντια. Μαζί στις όμορφες και ανέμελες στιγμές της ζωής, μαζί στην 11μηνη μάχη με την επάρατη νόσο, μαζί στη γενναία -και συνάμα ρηξικέλευθη για τα ελληνικά ειωθότα- απόφαση για προσφυγή στη λύση της ευθανασίας. Με τέσσερις φωτογραφίες από χαρούμενες στιγμές της ζωής τους και ένα μήνυμα που ξεχείλιζε από αγάπη αλλά και πόνο ψυχής, η Νάντια Γερολυμάτου αποχαιρέτησε τον δικό της Αλέξανδρο…

    «Αγάπη μου, καλό σου ταξίδι. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου!» έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook και συνόδευσε το λιτό της αντίο στο σύζυγό της με τέσσερις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται στην αγκαλιά του αγαπημένου της Αλέξανδρου.

    vellios gerolimatouΟ  Αλέξανδρος Βέλιος είχε προαναγγείλει τον θάνατό του ως επιλογή, μέσω της ευθανασίας, και όχι ως τραγική κατάληξη της προδιαγεγραμμένης πορείας του καρκίνου και στο βιβλίο του  «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία» (εκδόσεις «Ροές») είχε χαρακτηρίσει το δικαίωμα στο θάνατο ως το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα.

    vellios gerolimatou5

    vellios gerolimatou4

    vellios gerolimatou2vellios gerolimatou3

    vellios gerolimatou6

    Με ποιο δικαίωμα η θρησκεία, ο νόμος, η ιατρική, επιλέγουν πριν από μένα για μένα πότε και πώς επιτρέπεται να πεθάνω; Με ποιο δικαίωμα οι εξουσίες που θέλουν να οριοθετούν τη ζωή μας μας αφαιρούν και την ελευθερία επιλογής στο θάνατό μας;

    Με αυτά τα ερωτήματα να διαπερνούν σαν βέλη τις σκέψεις μας ο δημοσιογράφος, λογοτέχνης και συγγραφέας καταθέτει στο βιβλίο του μια εξομολόγηση ζωής για να ξορκίσει το φάσμα της ανυπαρξίας και, παράλληλα, με το γνωστό ανατρεπτικό του ύφος, ερμηνεύει και καταρρίπτει όλα τα ταμπού –θρησκευτικά, κοινωνικά, ιατρικά– που στη χώρα μας και όχι μόνο- περιβάλλουν ακόμη το ζήτημα της ευθανασίας.

    Φεύγοντας, ο Αλέξανδρος Βέλλιος αφήνει πίσω του έναν διάλογο ενώπιος ενωπίω με τον θάνατο -τον δικό του θάνατο- με τον οποίο καταφέρνει να κινητοποιήσει ταυτόχρονα καρδιές και συνειδήσεις, γιατί όπως υπογραμμίζει το δικαίωμα στο θάνατο είναι το θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα!

    velios biblio

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/efige-apo-ti-zoi-o-gnostos-dimosiografos-alexandros-velios-video/71560

     



    ΣΧΟΛΙΑ