• LIFE&STYLE

    Aυτή είναι η εντυπωσιακή νέα CMO του twitter

    • NewsRoom


    Eίναι μορφωμένη, όμορφη και απόλυτα επιτυχημένη σε ότι καταπιάνεται. Πρόκειται για την νέα υπεύθυνη μάρκετινγκ (CMO) του twitter, Leslie Berland, η οποία υπηρέτησε πρόσφατα ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της American Express και υπήρξε υπεύθυνη για την παγκόσμια διαφήμιση, το μάρκετινγκ και την ψηφιακή συνεργασία της εταιρείας.

    Τη νέα θέση της ως CMO, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, ο CEO Jack Dorsey και η ίδια η Berland επιβεβαίωσε επίσης την είδηση,λέγοντας: «Το twitter είναι μια υπηρεσία όπως καμία άλλη. Έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει τον κόσμο, διαμορφώνοντας τον τρόπο που επικοινωνούμε και συνδεόμαστε, το πώς ψυχαγωγούμαστε, ενημερωνόμαστε και εμπνεόμαστε. Αντιπροσωπεύει όλα αυτά που είναι σχετικά με την κάθε στιγμή. Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό. Είμαι ενθουσιασμένη που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Jack και την ομάδα του Twitter για να φέρουμε τη μαγεία του Twitter στη ζωή, να διευρύνουμε την εμβέλεια και να εμβαθύνουμε στις επιπτώσεις της, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε αυτό το απίστευτα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο».

    Η Berland εντάχθηκε στην AmEx για πρώτη φορά το 2005. Μέρος του ρόλου της ήταν να «χτίσει» γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της κλασικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της Silicon Valley, όπως την συνεργασία με την Stripe για το νέο ψηφιακό πορτοφόλι. Η εμπειρία της στο AmEx είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο Twitter. Διαθέτει συνδέσεις στον χρηματοπιστωτικό χώρο, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν κάποιο αναγκαίο οξυγόνο στις φιλοδοξίες του Twitter κυρίως για τον τομέα των πληρωμών (ένας τομέας που ενδιέφερε την εταιρεία, αλλά δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα).

    Επίσης, συνεργάζεται με ένα δίκτυο των επικεφαλής μάρκετινγκ σε μεγάλες επιχειρήσεις και brands λόγω της προϋπηρεσίας της στην AmEx για υπηρεσίες πληρωμών. Ενώ ένας προφανής τομέας στον οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός, είναι στη διαφήμιση και στην κατασκευή νέων υπηρεσιών για διάφορα brands για τη διασύνδεση με το κοινό του Twitter, είναι επίσης ενδιαφέρον το πώς και αν θα μπορούσε να αναπτύξει για το Twitter περισσότερες υπηρεσίες B2B.

    Η Berland εντάσσεται στο Twitter σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία. Η πλατφόρμα social media έχει ξεπεράσει πολλές επικρίσεις για την επιχειρηματική της στρατηγική – κριτική που έρχεται εν μέσω στασιμότητας της ανάπτυξης της εταιρείας και ερωτηματικών για το αν η πλατφόρμα της, είναι σε θέση να προσελκύσει την μαζική αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ