• Media

    «Άγριες Μέλισσες»: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά-υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1

    • NewsRoom
    αγριες μελισσες


    Μία από τις νέες πολυαναμενόμενες σειρές που θα απολαύσουμε φέτος στον ΑΝΤ1 είναι οι «Άγριες Μέλισσες»

    Μία δραματική σειρά εποχής με ένα καστ που αποτελείται από καταξιωμένους ηθοποιούς και διακεκριμένους συντελεστές.

    Οι «Άγριες Μέλισσες» έρχονται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20:45 στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για να μας καθηλώσουν με μία δυνατή ιστορία που εκτυλίσσεται στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1958.

    Ένα ταξίδι στο παρελθόν που φιλοδοξεί να κάνει τη μικρή οθόνη, μεγάλη, με μία ελληνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

    Νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη στις 22:45.

    «Τρεις λευκές έχω στην αυλή για κάθε κόρη ξακουστή

    Τρεις λεύκες όλες τους ψηλές με κοιτάνε σιωπηλές…»

    Κάθε φορά που γεννιόνταν μία κόρη ο πατέρας της Ελένης, της Ασημίνας και της Φρόσως φύτευε και μία λεύκα στην άκρη του περιβολιού τους για να τιμήσει τον ερχομό του νέου παιδιού. Όσο αυτές μεγάλωναν και έστεκαν ψηλές και λυγερόκορμες, τόσο τις καμάρωνε σαν τις κόρες του.

    Στην πιο περήφανη λεύκα, όμως, στη λεύκα της Ελένης, ένα σμήνος από άγριες μέλισσες είχε πια φωλιάσει. «Τυχερή θα είσαι, κόρη μου, κι η ζωή θα είναι γλυκιά σαν τούτο εδώ το μέλι. Θα δεις», της έλεγε ο πατέρας της.

    Όμως, τα χρόνια πέρασαν και η Ελένη κοιτούσε τη λεύκα και αφουγκραζόταν τον βόμβο… «Που να ‘ξέρες, πατέρα… Που να ‘ξέρες πως η ζωή μόνο πίκρες έχει γράψει για το ριζικό μου».

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ

    Θεσσαλικός Κάμπος 1958. Τρεις αδελφές. Ένας καταναγκαστικός γάμος.

    Ένας βιασμός. Ένας φόνος κι ένα μεγάλο μυστικό.

    Η ΕΛΕΝΗ (Μαρία Κίτσου), η ΑΣΗΜΙΝΑ (Έλλη Τρίγγου) και η ΔΡΟΣΩ (Δανάη Μιχαλάκη), μετά τον θάνατο του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν στη σκληρή, πατριαρχική κοινωνία του Θεσσαλικού Κάμπου. Ο ΔΟΥΚΑΣ (Λεωνίδας Κακούρης), ο μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής θέλει να παντρέψει τον γιο του, ΣΕΡΓΙΟ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), με την μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές, με σκοπό να περάσουν στα χέρια του τα κτήματα των κοριτσιών. Η Ελένη δέχεται την πρόταση, με βαριά καρδιά, ως μοναδική σωτηρία για τα χρέη τους.

    Τη νύχτα του γάμου, οι τρεις αδερφές βάφουν τα χέρια τους με αίμα. Σκοτώνουν τον γαμπρό, στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν να βιάσει τη μικρότερη αδελφή τους. Ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Η ανακάλυψη του πτώματος, όμως, θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και θα αλλάξει όλα τα δεδομένα.

    Η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Θα το καταφέρουν; Η «παντοδύναμη» οικογένεια του θύματος ψάχνει τον πραγματικό ένοχο και ζητά εκδίκηση.

    Ποια καλά κρυμμένα μυστικά, από το παρελθόν, θα ανασυρθούν και θα τα ανατρέψουν όλα;

    ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

    Ελένη Σταμίρη (Μαρία Κίτσου)

    Η Ελένη,  η μεγαλύτερη αδελφή είναι ο βράχος της οικογένειας. Είναι δυναμική, αυστηρή και δίκαιη. Από νωρίς, έμαθε να κρύβει την ευαισθησία του χαρακτήρα της και να δείχνει δυνατή μπροστά στις αδελφές της. Σε μια άλλη εποχή ίσως την χαρακτήριζαν φεμινίστρια και επαναστάτρια αφού δεν φοβάται να τα βάλει με τους άντρες και να αμφισβητήσει ανοιχτά τον τρόπο με τον οποίο φέρονται σε μία κλειστή κοινωνία.  Μετά το θάνατο του πατέρα της, γίνεται ο «άνδρας» της οικογένειας με μοναδική της έγνοια τις δύο μικρότερες αδελφές της. Μια έγνοια που θα γιγαντωθεί μετά το φόνο του Σέργιου Σεβαστού. Μπροστά στον κίνδυνο, η Ελένη θα μεταμορφωθεί σε λέαινα και θα σηκώσει ένα τείχος ανάμεσα στην οικογένειά της και όλους όσους βλέπει ως απειλή.

    Ασημίνα Σταμίνη (Έλλη Τρίγγου)

    Η Ασημίνα, η μεσαία αδελφή είναι η μεγάλη καρδιά της οικογένειας. Ένα γλυκό, θετικό και φωτεινό πλάσμα. Πάντα δοτική, αιώνια ρομαντική και πολύ ευαίσθητη εμπιστεύεται τους ανθρώπους και το καλό που υπάρχει μέσα τους. Σε αντίθεση  με τη μεγάλη της αδελφή, είναι αρκετά συντηρητική και φοβάται να υπερβεί τα όρια που το χωριό έχει θέσει στις γυναίκες. Η ζωή όμως θα τη φέρει αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Ερωτεύεται τον Νικηφόρο, τον μικρό αδερφό του Σέργιου Σεβαστού. Για τον έρωτα αυτό θα πρέπει να παλέψει και με την αδερφή της, Ελένη αλλά και με την οικογένειά του. Για την Ασημίνα, όμως, ο κακός δράκος στο δικό της παραμύθι δεν θα είναι άλλος από τη μικρή της αδελφή, Δρόσω.

    Δρόσω Σταμίρη (Δανάη Μιχαλάκη)

    Η Δρόσω, η μικρότερη αδερφή είναι η χαρά της οικογένειας. Είναι πανέμορφη και στο πέρασμά της ξεσηκώνει πάθη. Πρόκειται για ένα ζωντανό και χαρούμενο πλάσμα που δεν διστάζει να δει τη ζωή σαν ταύρο και να την αρπάξει γερά από τα κέρατα. Αυθόρμητη και θρασύς προσπαθεί να φερθεί όπως τα κορίτσια της ηλικίας της αλλά τα όνειρά της είναι πολύ μεγαλύτερα. Όταν ανακαλύψει ότι η ομορφιά της είναι το διαβατήριο που θα της εξασφαλίσει μία νέα ζωή μακριά από τα στενά όρια του χωριού θα αρχίσει ένα αθώο παιχνίδι που θα γίνει ένα παιχνίδι με τη φωτιά. Κάποια στιγμή θα την κάψει και θα τη φέρει αντιμέτωπη με τους μοναδικούς ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεται πραγματικά, τις αδελφές της. Η σύγκρουση ανάμεσά τους θα είναι σφοδρή και ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί το καλά φυλαγμένο μυστικό τους, για τον φόνο του Σέργιου, θα είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.

    Δούκας Σεβαστός (Λεωνίδας Κακούρης)

    Ο Δούκας Σεβαστός είναι ο μεγαλογαιοκτήμονας του χωριού. Είναι παντρεμένος με τη Μυρσίνη και πατέρας τεσσάρων παιδιών: του Σέργιου, του Κωνσταντή, του Νικηφόρου και της Πηνελόπης. Είναι σκληρός, αδίστακτος και φιλόδοξος στα όρια του αμοραλισμού. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει όρια και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που θέλει. Δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Πιστεύει πως με την πυγμή και τη φοβέρα θα πετύχει τους στόχους του. Από την αρχή θέλει να αποκτήσει τα χωράφια των τριών κοριτσιών και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Μετά τον θάνατο του γιού του, Σέργιου, θα στραφεί με λύσσα εναντίον τους αλλά ο γάμος του Νικηφόρου και της Ασημίνας θα βάλει – προσωρινά  – εμπόδια στα σχέδιά του.

    Μυρσίνη Σεβαστού (Κατερίνα Διδασκάλου)

    Η Μυρσίνη είναι η σύζυγος του Δούκα και μολονότι η οικογένειά της έχει πια χάσει την περιουσία της η ίδια υπερηφανεύεται για την καταγωγή της. Είναι σνομπ και ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ενώ η ίδια μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι υποχρεωμένη να μένει σε ένα χωριό. Γι’ αυτό τον λόγο έχει μετατρέψει το σπίτι της σε έναν ναό επίδειξης πλούτου. Έχει μεγάλες βλέψεις για τα παιδιά της και προσπαθεί να τα κρατά μακριά από τους συγχωριανούς τους. Θα μισήσει με πάθος την Ελένη και τις δύο της αδερφές, καθώς δεν θα σταματήσει να πιστεύει πως εκείνες ευθύνονται για το θάνατο του Σέργιου της. Σε μια προσπάθεια να βρει αποδείξεις για την ενοχή τους, θα φέρει στο χωριό τον Θωμά Κυπραίο, ο οποίος όμως θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις ισορροπίες στην οικογένειά της.

    Σέργιος Σεβαστός (Ανδρέας Κωνσταντίνου)

    Ο Σέργιος είναι ο μεγάλος γιος του Δούκα. Είναι το ίδιο σκληρός και αδίστακτος με τον πατέρα του. Ένας άξιος διάδοχός του. Παντρεύεται την Ελένη προκειμένου η οικογένειά του να αρπάξει τα κτήματά της, αλλά το πρόωρο τέλος του θα ανατρέψει τα σχέδια.

    Νικηφόρος Σεβαστός (Αναστάσης Ροϊλός)

    Ο Νικηφόρος είναι ρομαντικός, επαναστάτης και ο βενιαμίν της οικογένειας των Σεβαστών. Διαφέρει από όλους, αφού επιλέγει να λύνει τις διαφορές του με λογική και διάλογο. Έχει ζήσει στο εξωτερικό και έχει μοντέρνες ιδέες. Του αρέσει η κοσμική ζωή, έχει εκλεπτυσμένα γούστα ενώ, ταυτόχρονα, είναι μορφωμένος. Επιστρέφει στο χωριό με αφορμή τον γάμο του αδελφού του Σέργιου με την Ελένη και τελικά βρίσκεται στην κηδεία του. Αυτό θα ανατρέψει μια για πάντα τα σχέδιά του να γυρίσει στο Παρίσι και να κυνηγήσει μία καριέρα ως συγγραφέας. Αναγκάζεται να υποταχθεί στο θέλημα του πατέρα του και να μείνει κοντά του. Καταφέρνει όμως να του θέσει αυστηρούς όρους. Ο Νικηφόρος ζητά να διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις με τον τρόπο που θεωρεί ο ίδιος σωστό και κυρίως να δεχτούν ως γυναίκα του, την  Ασημίνα, την κοπέλα που ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Η οργή και η άρνηση των γονιών του μοιάζουν απροσπέλαστα εμπόδια, αλλά η θέληση και το πείσμα του θα αποδειχθούν πανίσχυρα όπλα.

    Κωνσταντής Σεβαστός (Γιώργος Γεροντιδάκης)

    Ο Κωνσταντής είναι ο μεσαίος γιος του Δούκα, Ο παρείσακτος της οικογένειας. Είναι επιπόλαιος, κακότροπος και  ζηλιάρης ενώ, νιώθει πως βρίσκεται διαρκώς στη σκιά του αδερφού του, του Σέργιου και μετέπειτα του Νικηφόρου. Επιζητά διακαώς την προσοχή του πατέρα του, μόνο που δεν είχε ποτέ ούτε τον δυναμισμό του Σέργιου, ούτε το μυαλό του Νικηφόρου. Του αρέσει να πίνει, και να γλεντάει ενώ πολλές φορές προκαλεί προβλήματα και βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή του πατέρα του. Θεωρεί πως αδικείται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει στην οικογένεια τη θέση που πιστεύει ότι του αξίζει.

    Πηνελόπη Σεβαστού (Μαρία Πετεβή)

    Η Πηνελόπη είναι η μικρή κόρη και η αδυναμία του Δούκα. Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη και ζηλεύει παράφορα τις αδερφές Σταμίρη. Η κακή σχέση με τη μητέρα της Μυρσίνη την έχει κάνει ένα άβουλο πλάσμα που φοβάται να διεκδικήσει όσα επιθυμεί. Στην αρχή θα παρασυρθεί από το μίσος της Μυρσίνης για την Ασημίνα και θα της κάνει τη ζωή δύσκολη. Όμως με τον καιρό τα πράγματα θα αλλάξουν.

    Άγριες Μέλισσες

    Μιλτιάδης Σεβαστός (Γιώργος Γάλλος)

    Ο Μιλτιάδης είναι αδελφός του Δούκα και ο μεγάλος αδικημένος της οικογένειας. Είναι συνταξιούχος του ελληνικού στρατού, χήρος και πατέρας δυο παιδιών, του Λάμπρου και του Γιάννου. Ο Μιλτιάδης είναι ένας καταπιεσμένος άνθρωπος. Μια ζωή προσπαθούσε να καταπιέσει το θυμό του για τον αδελφό του, τον έρωτά του για τη Βαλεντίνη, τη γυναίκα του Γιώργη και μητέρα των τριών αδελφών. Οι σχέσεις του με τον αδελφό του είναι κακές. Μετά το θάνατο του Σέργιου θα ξεσπάσει μεταξύ τους ένας αδυσώπητος πόλεμος, που θα φέρει στην επιφάνεια όλα τα μυστικά που κρύβονται στο παρελθόν τους.

    Λάμπρος Σεβαστός (Δημήτρης Γκοτσόπουλος)

    Ο Λάμπρος είναι ο μεγάλος γιος του Μιλτιάδη. Επιστρέφει στο χωριό σαν δάσκαλος μετά από δέκα χρόνια και όντας πλέον παντρεμένος με τη Θεοδοσία. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, σοβαρός και μετρημένος με προοδευτικές ιδέες. Αν και χαμηλών τόνων, δεν θα διστάσει να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στο θείο του Δούκα Σεβαστό και να υπερασπιστεί όσα ο ίδιος πιστεύει. Πριν φύγει για σπουδές ήθελε να παντρευτεί την Ελένη. Όμως οι πατεράδες και των δυο είχαν αντίθετη γνώμη. Εκείνος έφυγε με την υπόσχεση να γυρίσει και να την κλέψει αλλά, δεν κράτησε τον λόγο του.

    Γιάννος Σεβαστός (Γιάννης Αθανασόπουλος)

    Ο Γιάννος είναι ο μικρότερος γιος του Μιλτιάδη, ο μεγαλύτερος του καημός και Γολγοθάς καθώς λίγο πριν ενηλικιωθεί διεγνώσθη με μία ψυχική ασθένεια. Θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τον φόνο του Σέργιου και η Ελένη θα κλάψει πικρά για τον άδικο χαμό του και τις ενοχές που θα την κατατρέχουν για μία ζωή.

    Ανέτα (Ανέτ) Ρουσσώ (Κάτια Δανδουλάκ)

    Η Ανέτ είναι η μεγάλη αδελφή του Δούκα και του Μιλτιάδη. Φτάνει στο χωριό, λίγο πριν τον γάμο του Νικηφόρου και της Ασημίνας, αποπνέοντας ευρωπαϊκό αέρα και ξεχωρίζοντας για τις προοδευτικές απόψεις. Η Ανέτ έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στο Παρίσι και δεν έχει μάθει να «μασάει» τα λόγια της. Θα γίνει το στήριγμα της Ασημίνας και θα γίνει η αιτία για να αποκαλυφθούν κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Θα αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Νέστορα.

    Νέστορας Φαναριώτης (Παύλος Ορκόπουλος στη θέση του Γιάννη Φέρτη)

    Ο Νέστορας είναι ο προστάτης των τριών αδερφών. Είναι πρώην στρατιωτικός και εμπνέει σεβασμό με τη σοβαρότητα του χαρακτήρα του και την σοφία του. Ζει απομονωμένος σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Αν και χαμηλών τόνων άνθρωπος προσφέρει πάντα τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειάζεται.

    Ο Νέστορας είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο θα σταθεί στο πλάι των κοριτσιών στον πόλεμο που δέχονται από τους Σεβαστούς, αλλά θα εμπλακεί ενεργά και στις έρευνες για το φόνο του Σέργιου. Αυτό θα τον φέρει σε σύγκρουση με τον Δούκα Σεβαστό. Όταν η άγνωστη προσωπική του τραγωδία έρθει στο φως όλα θα ανατραπούν.

    Θωμάς Κυπραίος (Γιάννης Στάνκογλου)

    Ο Θωμάς είναι ένας διπρόσωπος άνθρωπος που έρχεται στο χωριό ως ιδιωτικός ερευνητής στην υπόθεση δολοφονίας του Σέργιου. Τον έχει προσλάβει η Μυρσίνη ούσα απολύτως σίγουρη για την ενοχή της Ελένης. Συστήνεται ως απόστρατος που θα ήθελε πλέον να ασχοληθεί με τη γεωργία. Ο Θωμάς θα καταφέρει να φτάσει στη λύση του μυστηρίου αλλά ο έρωτας θα αλλάξει προσωρινά τα σχέδιά του.

    Θεοδοδία Σεβαστού (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη)

    Η Θεοδοσία είναι η σύζυγος του Λάμπρου και η μεγάλη αντίζηλος της Ελένης. Γεμάτη καλοσύνη και τρυφερότητα για τον Λάμπρο στέκεται σαν άξια κόρη στον Μιλτιάδη. Προσκολλημένη στις παραδόσεις φοβάται τις αλλαγές και ανησυχεί με τοις επαναστατικές ιδέες του συζύγου της. Όταν ο παράνομος δεσμός της Ελένης και του Λάμπρου αρχίσει, οι δύο γυναίκες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε μία μάχη άνιση και άδικη για τη Θεοδοσία ή μήπως όχι;

    Βασίλης Προύσαλης (Γιώργος Σουξές)

    Ο Βασίλης είναι ο ενωμοτάρχης του χωριού. Οξύθυμος, αυστηρός και δίκαιος. Θα βρεθεί στο χωριό για μία δολοφονία και μία αυτοκτονία αλλά – αν και διαθέτει ζήλο  – δεν είναι έμπειρος για να χειριστεί τις δύο υποθέσεις. Συμβουλεύεται την κατάκοιτη μητέρα του, Δέσπω, η οποία δεν χάνει ευκαιρία για να εξασκήσει το αστυνομικό της δαιμόνιο.

    Βιολέτα Μαυρούδη (Θεοφανία Παπαθωμά)

    Η Βιολέτα είναι ζωντοχήρα και συντηρεί το καφενείο του συγχωρεμένου του πατέρα της. Δεν δίνει δεκάρα εάν τη σχολιάζουν και διατηρεί σχέση με τον νεότερό της Κωνσταντή, μία επιλογή που θα της κοστίσει ακριβά.

    Περικλής Τόλλιας (Χρήστος Πλαΐνης)

    Ο Περικλής είναι ο κοινοτάρχης του χωριού. Μορφωμένος και γνώστης ξένων γλωσσών δεν διαφέρει σε τίποτε από τους πολιτικάντηδες της εποχής φροντίζοντας να τα έχει καλά με όλους. Διατηρεί το σιδηρουργείο του χωριού κι είναι παντρεμένος με την Παγώνα, με την οποία έχουν τρία παιδιά. Είναι ο άνθρωπος που φροντίζει κρυφά απ’ όλους τα συμφέροντα του Δούκα και θα αποτελέσει τον σύμμαχό του στον πόλεμό του εναντίον των αδερφών Σταμίρη.

    Παγώνα Τόλλια (Δανάη Λουκάκη)

    Η Παγώνα είναι η σύζυγος του κοινοτάρχη Τόλλια. Ετών 35. Κλασική μητέρα, σύζυγος και νοικοκυρά της εποχής. Έχουν ήδη τρία παιδιά και στην πορεία της ιστορίας θα γεννήσει ένα ακόμη.

    Ουρανία Σταμούλη (Αμαλία Καβάλη)

    Η Ουρανία είναι η ράφτρα του χωριού. Πρόσχαρη, ανοιχτόκαρδη και πολυλογού. Αρέσκεται στο να μαθαίνει τι συμβαίνει στις ζωές των άλλων. Αγαπάει πολύ την Ασημίνα και θα τη στηρίξει στις δύσκολες στιγμές που θα περάσει στο σπίτι των Σεβαστών. Είναι αρραβωνιασμένη εδώ και 7 χρόνια με τον Κυριάκο Βαμβακά που εργάζεται ως κλαριντζής σε πανηγύρια. Περιμένει υπομονετικά το στεφάνι αλλά η ανακάλυψη της διπλής ζωής του Κυριάκου θα κάνει άνω-κάτω τον κόσμο της.

    Μελέτης Ζώητος (Γιώργος Γεροντιδάκης)

    Ο Μελέτης εργάζεται ως επιστάτης για τον Δούκα.  Δεν έχει τρόπους και όλοι τον τρέμουν. Καθημερινά βρίσκεται στο πλευρό του αφεντικού του τρέχοντας όλες τις υποθέσεις του. Σέβεται και φοβάται τον Δούκα ενώ, παράλληλα, αισθάνεται υποχρέωση γιατί τον πήρε κοντά του από μικρό παιδί, σώζοντάς τον από την φτώχεια. Για χάρη του θα φτάσει στο έγκλημα. Ο Μελέτης είναι κρυφά ερωτευμένος με την μονάκριβη κόρη του Δούκα, Πηνελόπη, αλλά γνωρίζει πως η Μυρσίνη ποτέ δεν θα επέτρεπε να σηκώσει το βλέμμα του επάνω της.

    Κλεομένης (Θανάσης Κουρλαμπάς)

    Ο Κλεομένης είναι Αθηναίος, γοητευτικός, καλοβαλμένος αλλά τεμπέλης. Παντρεύεται την Πηνελόπη έχοντας κερδίσει την εύνοια της Μυρσίνης στην οποία παρουσιάζεται ως πρώην διπλωμάτης και εισοδηματίας. Όμως από τη στιγμή που παντρεύεται την κόρη του Δούκα και θεωρεί πως έχει λύσει τα προβλήματά του, αρχίζει να είναι ασυνεπής στα συζυγικά του καθήκοντα.

    Από την παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1

    Παπα-Γρηγόρης (Κωστής Σαββιδάκης)

    Ο παπάς του χωριού. Πράος χαρακτήρας και σεβάσμιος. Δεν λείπει από το καφενείο, τα γλέντια αλλά και τα χωράφια. Μέσω της ιερής εξομολόγησης θα γίνει μάρτυρας πολλών από τις αμαρτίες των κατοίκων του χωριού.

    Παναγιώτης Τουρνίκης (Αλέξανδρος Καλπακίδης)

    Ο καφετζής. Είναι περίεργος καθώς είναι κουτσομπόλης και μεγάλος παραμυθάς. Συνέχεια μιλάει για τον θείο που έχει στην Αμερική, τα πολλά προξενιά που του κάνουν αλλά και για όλα τα ανδραγαθήματα που έχει πράξει. Του αρέσει να έχει άποψη για όλα.

    Προκόπης Τουρνίκης (Γιώργος Ηλιόπουλος)

    Ο κουρέας του χωριού και πρώτος ξάδελφος του Παναγιώτη με τον οποίο πάντα «τρώγονται». Και εκείνος είναι κουτσομπόλης και το κουρείο του τού προσφέρει την ευκαιρία να μάθει τα πάντα για τους πάντες.

    Φανούρης Γεργουλάς (Κωνσταντίνος Δαλάκας)

    Ο Φανούρης είναι ο επιστάτης της Ελένης. Είναι μόλις 30 ετών και έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στα χωράφια του Γιώργη. Είναι παντρεμένος με παιδιά, αγαπάει και προσπαθεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τα κορίτσια του συγχωρεμένου του αφεντικού του. Ένας απλός άνθρωπος, που πάντα βρίσκεται διακριτικά στο πλευρό της Ελένης.

    Αγορίτσα (Μαρία Αντουλινάκη)

    Η οικονόμος των Σεβαστών  από τα  νιάτα της. Σήμερα είναι 57 ετών. Έχει μεγαλώσει μαζί με τα τρία αδέρφια και γνωρίζει πολλά από τα μυστικά των Σεβαστών.

    Δέσπω Προύσαλη (Αλίκη Αλεξανδράκη)

    Η Δέσπω είναι η μητέρα του ενωμοτάρχη Προύσαλη. 70 ετών, χήρα με μονάκριβό της γιο τον Βασίλη. Οι άλλοι δύο γιοι της χάθηκαν στον πόλεμο. Είναι κατάκοιτη αλλά διατηρεί πολύ ζωντανό πνεύμα.

    Κυριάκος Βαμβακάς (Βαγγέλης Αλεξανδρής)

    Ο Κυριάκος είναι αρραβωνιασμένος με την Ουρανία. Εργάζεται ως κλαριντζής σε πανηγύρια και αναγκάζεται να ταξιδεύει συχνά και να λείπει για μεγάλα διαστήματα. Γι’ αυτόν το λόγο καθυστερεί να παντρευτεί την Ουρανία. Όταν επιτέλους το κάνει, της ζητά να μην παρατήσει τη δουλειά της, τουλάχιστον μέχρι να μείνει έγκυος για να τα βγάζουν πέρα οικονομικά.

    Kυρά-Ρίζω (Ελένη Καρακάση)

    Είναι η μαμή, η προξενήτρα και η ξεματιάστρα του χωριού. Έχει  καλοπαντρέψει τα παιδιά της και είναι γνωστή στο χωριό. Έχει τα είδη προικός στην πλατεία.

    Χρόνης Καλιακούδας (Γρηγόρης Γιαννόπουλος)

    Το παραπαίδι του Τόλλια καθώς δουλεύει στο σιδηρουργείο του. Είναι εργατικός, έντιμος, καλόκαρδος και αφελής. Αγαπάει τη δουλειά του και συνεχώς προσπαθεί να φτιάχνει νέα προϊόντα.  Ειδικεύεται στις κουδούνες.

    #AgriesMelisses

    Συντελεστές:

    Σκηνοθεσία σειράς: Λευτέρης Χαρίτος,

    Σκηνοθέτες: Σπύρος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Πατρώνης

    Σενάριο: Μελίνα Τσαμπάνη

    Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Βαγγέλης Κατριτζιδάκης

    Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς

    Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωιοπούλου

    Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions

    Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Δανάη Μιχαλάκη, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιώργος Γάλλος, Γιώργος Σουξές.

    Στο ρόλο του Νέστορα Αγραφιώτη ο Παύλος Ορκόπουλος

    Στο ρόλο της Ανέτ Ρουσσώ η Κάτια Δανδουλάκη

    Guest Star ο Ανδρέας Κωνσταντίνου

    Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιώργος Μακρής, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αναστάσης Ροϊλός, Γιάννης Κουκουράκης, Χρήστος Πλαΐνης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρία Πετεβή, Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Καβάλη, Κωστής Σαββιδάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δανάη Λουκάκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Καρακάση, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γρηγόρης Γιαννόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ