• LIFE&STYLE

    Αυτοί είναι οι εντυπωσιακότεροι προορισμοί για την πιο ανθισμένη περίοδο του χρόνου


    Την άνοιξη, ο ρομαντισμός της Ευρώπης φαντάζει πιο ελκυστικός από κάθε άλλη εποχή του χρόνου. Πλούσιες σε κληρονομιά, αρχιτεκτονική, τέχνες, μουσική, και φαγητό, οι πόλεις της γηραιάς ηπείρου καλωσορίζουν τους επισκέπτες με τα όμορφα λουλούδια που ντύνουν τις λεωφόρους τους, με τις γραφικές ακτές τους, με τα εκλεκτά κρασιά τους και με τα μουσεία και τις αγορές τους. Η άνοιξη στην Ευρώπη θα σας ευχαριστήσει σίγουρα, είτε ψάχνετε για κάποιο ειδυλλιακό κρατίδιο, είτε ψάχνετε τον νέο κορυφαίο προορισμό, ή μια μοντέρνα μητρόπολη για ψώνια. Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες πόλεις για να αποδράσετε στην Ευρώπη την Άνοιξη.

    Εθνικό Πάρκο Fuji-Hakone-Izu, Ιαπωνία

    japan

    Σίγουρα μοιάζει μια πολύ μακρινή και ιδιαίτερη επιλογή, το Εθνικό Πάρκο Fuji-Hakone-Izu, όμως, είναι αυτό με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ιαπωνία κι όσοι έχουν την άνεση να κάνουν τόσο μακρινά ταξίδια, πρέπει να το δουν μια φορά στη ζωή τους την άνοιξη. Είναι το πάρκο όπου θα θαυμάσετε από κοντά το διάσημο όρος Φούτζι, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, ενώ εκεί θα βρείτε και καταρράκτες, θερμές πηγές, ηφαιστειογενή νησιά και βαθιές λίμνες. Η άνοιξη είναι η εποχή που ανθίζουν οι κερασιές στην Ιαπωνία και είναι η πιο κατάλληλη περίοδος του χρόνου για να το επισκεφτείτε, αφού θα καταφέρετε να δείτε δια ζώσης αυτή τη φωτογραφία που έχετε δει αμέτρητες φορές σε ταινίες και στο διαδίκτυο: την κορυφή του όρους Φούτζι, μέσα από τα πολύχρωμα κλαδιά του πάρκου.

    Βαλένθια, Ισπανία

    valencia

    Η Βαλένθια είναι αγαπημένη πόλη πολλών ταξιδιωτών αυτή την εποχή. Ο καιρός είναι καλός, ανάλογος της Ελλάδας, τόσο καλός ώστε να μπορείτε να κυκλοφορείτε με κοντομάνικα στις βόλτες σας, να πάρετε το τραμ για την παραλία ή να κάνετε ποδήλατο στο πανέμορφο αστικό πάρκο Jardines del Turia, που αποτελεί έναν επίγειο ανθισμένο παράδεισο με πλήθος δραστηριοτήτων. Εκεί, στη Γέφυρα των Λουλουδιών μπορείτε απλώς να χαλαρώσετε και να θαυμάσετε τα 25 χιλιάδες λουλούδια, όσοι δεν είστε πολύ του ποδηλάτου και των αθλητικών δραστηριοτήτων. Κι αν ο καιρός τύχει να σας παίξει άσχημα παιχνίδια, τότε κατευθυνθείτε στηνPlaza del Mercado για να ζήσετε την απόλυτη πολιτισμική εμπειρία και να πιείτε μπίρα με αλατόνερο. Για να φάτε καλά και ατμοσφαιρικά ντόπιες νοστιμιές, κλείστε τραπέζι στο οικογενειακό εστιατόριο El Huerto.

    Morzine, Γαλλία

    france

    Όχι ότι το Παρίσι δεν είναι υπέροχο τέτοια εποχή, αλλά αν αναζητάτε περισσότερη φύση και αλπικά τοπία, η Morzine είναι ό,τι πρέπει. Βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία, στην περιοχή Ροδανού-Άλπεων και η θέα από εκεί είναι απίστευτη με τα βουνά, το χιόνι να λιώνει στις κορυφές και τις κοιλάδες να είναι καταπράσινες και ιδανικές για πεζοπορία και εξερευνήσεις. Οι πιο αθλητικοί μπορούν να ασχοληθούν εκεί με διάφορες δραστηριότητες, όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς, ράφτινγκ, σκι, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να αρκεστούν στις βόλτες στη φύση και να χαλαρώσουν για φαγητό σε εστιατόρια με πανοραμική θέα στο Λευκό Όρος.

    Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

    hpa

    Η Νέα Υόρκη φημίζεται για τις ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα και το καλοκαίρι, γι’ αυτό και η καλύτερη εποχή να την επισκεφτεί κανείς είναι η άνοιξη. Οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για βόλτες στα μαγαζιά και για χαλάρωση σε εξωτερικούς χώρους και café, χωρίς να χρειάζεται να πακετάρετε βαριά ρούχα. Μην παραλείψετε, φυσικά, μια βόλτα στο ολάνθιστο και διάσημο Central Park στο Μανχάταν, το οποίο εκτείνεται σε 3.41 km2.

    Lisse, Ολλανδία

    holand

    Από τα μέσα Απριλίου, μέχρι την πρώτη εβδομάδα Μαΐου, εκατομμύρια τουλίπες, υάκινθοι και άλλα λουλούδια ανθίζουν στο διάσημο Keukenhof της Lisse, γνωστό και ως «κήπος της Ευρώπης». Το Keukenhof είναι ανοιχτό από τις 24 Μαρτίου μέχρι τις 16 Μαΐου και το μέσο της σεζόν είναι συνήθως η καλύτερη εποχή να το επισκεφτεί κάποιος, αν θέλει να βρεθεί μπροστά σε ένα θέαμα που θυμίζει ουράνιο τόξο. Στο πάρκο αυτό θα βρείτε μονοπάτια 14 χιλιομέτρων να περνούν ανάμεσα από κήπους και εκθέσεις, ενώ για να απαθανατίσετε τις τουλίπες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορείτε να κάνετε μια 45λεπτη βόλτα με βαρκάκι με αθόρυβη μηχανή, το οποίο περνά, μέσω καναλιών, ανάμεσά τους.

    Λισαβόνα, Πορτογαλία

    lisbon

    Την άνοιξη, η δυτικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι λουσμένη σε ζεστά κλίματα, με υπέροχες αποχρώσεις που διαποτίζουν τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια. Το ταξίδι στη Λισαβόνα την Άνοιξη είναι ένα παραμυθένιο πέταγμα σε μια πόλη που περνάει ένα είδος αναγέννησης. Οι καστρόκτιστες γειτονικές πόλεις Sintra και Cascais είναι ό,τι πρέπει για μια ημερήσια εκδρομή.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Parliament

    Η Βουδαπέστη είναι ένας δημοφιλής προορισμός χαμηλού σχετικά κόστους. Η πόλη προσφέρει ιαματικές πηγές, ζωντανές παμπ και αφθονία σε πολλά πράγματα γενικότερα. Στην κάτω πλευρά του Δούναβη, την Πέστη μπορείτε να δείτε την όπερα, τα θέατρα, και την ιστορική εβραϊκή συνοικία της πόλης, ενώ στην επάνω πλευρά, στη Βούδα υπάρχουν οι σικ κατοικίες της περιοχής του κάστρου.

    Ρίγα, Λετονία

    riga

    Βαθιά χαραγμένη στην ευρωπαϊκή ιστορία, η Ρίγα της Λετονίας είναι συνώνυμη με την κλασική μουσική, την κομψότητα και την ιστορική αρχιτεκτονική. Χαθείτε μέσα από τα γραφικά δρομάκια ένα ανοιξιάτικο πρωινό και φροντίστε να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, το οποίο προσφέρει τη μεγαλύτερη συλλογή από art-nouveau κτήρια στον κόσμο. Η εντυπωσιακή και άθικτη μεσαιωνική αρχιτεκτονική χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και γι αυτό η Ρίγα θεωρείται Παγκόσμια Κληρονομιά.

    Ματέρα, Ιταλία

    italt

    Οι τυχαία αναμεμειγμένοι πέτρινοι οικισμοί που έχουν συσσωρευτεί μαζί ξεχωρίζουν αυτήν νοτιο-ιταλική πόλη, όπου ένας αέρας ειρήνης διαποτίζει δρόμους της. Όντας μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις της Ιταλίας, το ιστορικό κέντρο της είναι γεμάτο με μπαρόκ παλάτια, ρωμαϊκές και πέτρινες εκκλησίες, και ίχνη αριστοκρατίας. Αν σας ανοίξει η όρεξη καθώς περιηγείστε στις γωνίες της Matera, κατευθυνθείτε προς την Trattoria Lucana, ένα εστιατόριο που έχουν δύο αδέλφια, οι Tonio και Gigi Sancrocco.

    Βιέννη, Αυστρία

    vienna

    Γενέτειρα της μουσικής των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Στράους, η πρωτεύουσα της Αυστρίας μπορεί να υπερηφανεύεται για τη συμβολική αρχιτεκτονική της με τα σκαλισμένα χερουβείμ, τα επιδεικτικά αγάλματα και τους συνταρακτικούς θόλους. Η Βιέννη είναι η πεμπτουσία της Ευρώπης με τις τέχνες, τη μουσική και τον πολιτισμό να ξεχειλίζει στις κομψές λεωφόρους παριζιάνικου στιλ.

    Montreux, Ελβετία

    Montreux,_Switzerland

    Η ελκυστική Ελβετική Ριβιέρα, είναι μεγαλειώδης την άνοιξη, όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα λουλούδια ανθίζουν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου δίπλα στη λίμνη της Γενεύης. Το εκπληκτικά όμορφο τοπίο του Montreux περιλαμβάνει τους πλούσιους, πανέμορφους λόφους των Άλπεων, την πεντακάθαρη λίμνη της Γενεύης, και την όμορφη θέα του χιονισμένου Mont Blanc. Ο καθαρός αέρας είναι ιδανικός για πεζοπορία, κωπηλασία, ή χαλάρωση σε εξωτερικούς χώρους.



    ΣΧΟΛΙΑ