• LIFE&STYLE

    Αυτά είναι τα τέσσερα μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν μία γυναίκα καριέρας στην κορυφή

    • NewsRoom


    Γυναίκα – σύζυγος – μητέρα – νοικοκυρά! Ακούγεται σαν κλισέ αλλά αυτή ειναι η αλήθεια. Οι γυναίκες του σήμερα καλούνται να παίξουν πολλούς ρόλους και μάλιστα με επιτυχία. Και αν υποθέσουμε ότι είναι στη φύση μας να γινόμαστε μητέρες τι γίνεται όταν αυτό που επίσης επιθυμούμε είναι η καριέρα;

    Ποιο είναι εκείνο το μικρό και όμως ιδιαίτερα σημαντικό μυστικό που κάνει τις γυναίκες να ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους χώρο; Τι είναι εκείνο που μπορεί να οδηγήσει μία γυναίκα σε μία μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα σε όποιον επαγγελματικό κλάδο και αν βρεθούν;

    Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά μας δίνει η Diane Davis, πρόεδρος του Farmers New World Life, της Farmers Insurance. Σύμφωνα με την Davis αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας για κάθε γυναίκα!

    Man and woman running through office, hurdling chairs

    1. Να θυμάστε ότι οι ευκαιρίες έρχονται όταν δεν τις περιμένετε

    Συχνά υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και ευκαιρίες να “αρπάξουμε”, όμως ο φόβος και το άγχος λειτουργούν ανασταλτικά και δεν μας αφήνουν τα περιθώρια να προχωρήσουμε σε αυτά που βαθιά μέσα μας επιθυμούμε! Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί οι ευκαιρίες παρουσιάζονται εκεί που δεν το περιμένεις!

    2. Να μην φοβάστε να πάρετε αποφάσεις

    Ανεξάρτητα από τον τομέα δραστηριοποίησής σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι να δουλεύετε στην πρώτη γραμμή. Ως ασφαλίστρια, αποφάσισα να περνάω το χρόνο μου, δουλεύοντας με πράκτορες και πελάτες- ένας απροσδόκητος και προκλητικός ρόλος. Αλλά αποδείχθηκε πως είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία. Κατάλαβα από πρώτο χέρι πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις στη δουλειά μου. Αλλά αν μία επιλογή δεν λειτουργήσει, έχω μάθει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι καμία απόφαση δεν είναι μη αναστρέψιμη, κάτι άλλο θα έρθει που θα έχει περισσότερο νόημα.

    tina-fey-athensbars

    3. Ποτέ μην χάνεις την ευκαιρία να έχεις επαφή με τον κόσμο

    Οι καλύτεροι και ισχυρότεροι ηγέτες πρέπει να έχουν πάντα το χρόνο και την όρεξη να έρθουν σε άμεση επαφή με κόσμο. Γι’ αυτό ποτέ μην διστάσεις να ρωτήσεις κάποιον πως είναι και τι κάνει. Επίσης καλό θα ήταν όταν αναθέσεις εργασία σε κάποιον, να εξηγείς στον ίδιο για ποιον λόγο πρέπει να το κάνει.

    4. Καλλιεργείστε την αυτογνωσία σας

    Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο σας εάν θέλετε να βρείτε και να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι προς την επιτυχία. Κάνετε μία ενδοσκόπηση για τα θετικά αλλά και για τα αρνητικά σας στοιχεία, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θετικά και ταυτόχρονα να βελτιώσετε όλα εκείνα που σας κρατάνε πίσω!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η έκπληξη του αιώνα! Στον Bob Dylan το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ για 1.000.000 ιδιόκτητες που ενοικιάζουν τα ακίνητα τους μέσω Airbnb. Τι αλλάζει στα μαύρα λεφτά που παίρνουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ