• LIFE&STYLE

    Αδύνατη έως τα Χριστούγεννα! Μπλόκαρε την πείνα σου με θαυματουργά tips

    • NewsRoom


    To έχεις πάρει απόφαση. Ξεκινάς δίαιτα! Τι; Δεν είναι η πρώτη φορά; Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι! Για εσένα, λοιπόν, που φοβάσαι ότι στα πρώτα “πρέπει” της δίαιτας σου  θα λοξοδρομήσεις πάλι, σου έχουμε τη λύση! 10 συμβουλές για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Απομνημόνευσε τα παρακάτω tips έτσι ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά θα έχεις κατά νου ότι πρέπει να βάζεις μικρότερους στόχους για να φτάσεις στον τελικό.

    Μην ξεχνάς το πόσο σημαντικό είναι το πρωινό. Θα σε διατηρήσει χορτάτη για περισσότερο διάστημα και συνάμα θα σου χαρίσει ενέργεια. Μη φεύγεις ποτέ από το σπίτι αν δε φας ένα υγιεινό πρωινό.

    Σε κάθε γεύμα σου προσπάθησε να έχεις πρωτεΐνες όπως κρέας, ψάρια, αυγά, όσπρια και γαλακτοκομικά. Έχει αποδειχθεί πως ασκούν ευεργετική επίδραση στον μεταβολισμό και παράλληλα προκαλούν το αίσθημα κορεσμού της πείνας.Φρόντισε να περιέχουν πρωτεΐνη και τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας.

    Βάλε ρυθμό και πρόγραμμα στα βασικά και τα μικρότερα γεύματα της ημέρας. Να τρως μικρές ποσότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Πίνε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό.

    Εάν πίνεις φυσικούς χυμούς προσπάθησε να μην τους σουρώνεις. Τα κομματάκια των φρούτων που υπάρχουν σε αυτούς είναι φυτικές ίνες, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για πιο πολύ ώρα.

    Η άσκηση είναι εξίσου σημαντική με τη διατροφή. Προάγει έναν υγιή τρόπο ζωής, αλλά βοηθά, επίσης, στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους. Θα σου προσδώσει ενέργεια και θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους.Γυμνάσου 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Επέλεξε κάτι που σε ευχαριστεί παράλληλα (π.χ yoga,cross fit, τρέξιμο).

    “Πέσε και κοιμήσου.” Άπειρες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μας παχαίνει επειδή επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Αυταπόδεικτα, λοιπόν πρέπει να φτιάξεις το πρόγραμμά σου με τρόπο, που να μπορείς να κοιμάσαι 7-8 ώρες τουλάχιστον.

    Περιόρισε το αλκοόλ. Μην το κόψεις και τελείως. Δεν μπορείς να βγαίνεις έξω και εσύ να είσαι μονίμως η ξενέρωτη που θα πίνει χυμό ή σόδα. Μπορείς να πίνεις κρασί αλλά με μέτρο. Δεν είναι και τόσο αθώο και το κρασάκι! Τις έχει τις θερμίδες του, αλλά αν προγραμματίσεις το πόσο θα πίνεις θα τα έχεις όλα υπό έλεγχο!

    Ένα θαυματουργό tip είναι το εξής: Πρέπει να έχεις μά σειρά! Δηλαδή όταν θα τρως το μεσημεριανό σου κάνε έναν προγραμματισμό. Να ξεκινάς το γεύμα σου με μια σούπα, μετά με μια σαλάτα και άφησε το κύριο πιάτο για το τέλος. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις καλύψει αισθητά την πείνα σου και δεν θα έχεις ανάγκη να φας όλο το μεσημεριανό σου!

    Ελάττωσε την ζάχαρη! Η ζάχαρη, όπως ξέρεις, δεν είναι και το ότι καλύτερο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την κόψεις και εντελώς. Αρκεί να είσαι προσεκτική και να έχεις μέτρο, διότι ο οργανισμός σου μπορεί να χειριστεί μόνο κάποια συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης. Αν το παρακάνεις, όλη η υπόλοιπη θα γίνει λίπος. Κατανάλωσε όσο χρειάζεσαι για να νιώσεις καλά.

    Μην έχεις άγχος για τις θερμίδες και μην γίνεσαι ψυχωτική με το μέτρημα! Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο πώς χρησιμοποιεί το σώμα σου τις 1000 θερμίδες junk food και τις 1000 θερμίδες κανονικού, σπιτικού φαγητού. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μετράς θερμίδες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γεμίζεις το πιάτο σου με καλά λιπαρά και λαχανικά.

    Πηγή: Followme.gr



    ΣΧΟΛΙΑ