• LIFE&STYLE

    9 tips που θα μας οδηγήσουν στην αληθινή ευτυχία σύμφωνα με τους ειδικούς

    ζευγάρι


    Η ευτυχία δεν είναι ένα αίνιγμα που δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε ποτέ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είμαστε όλοι ικανοί να επιτύχουμε την ευτυχία. Η 20η Μαρτίου τιμάται ως η Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας, ημέρα κατά την οποία όλοι οι άνθρωποι ρίχνουν μια εσωτερική ματιά στη ζωή τους και αναλογίζονται το τι τους κάνει ευτυχισμένους. Είτε πρόκειται για μικρά πράγματα όπως το να πηγαίνεις για τρέξιμο το πρωί είτε για μεγάλα πράγματα, όπως το να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς, το κλειδί της ευτυχίας το κρατάμε εμείς και μπορούμε να την πετύχουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στον Independent, υπάρχουν κάποια μυστικά που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια κατάσταση αληθινής ευτυχίας, κάτι που έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

     

    Μας δίνουν 9 από αυτά:

    1. Προσδιορίστε την ευτυχίααυτοβελτίωση

    Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να επιτύχετε την ευτυχία είναι να υπολογίσετε και να ορίσετε τι σημαίνει για εσάς η έννοια της ευτυχίας. Η ευτυχία δεν είναι το να είσαι χαρούμενος όλη την ώρα. Καλύπτει μια ολόκληρη σειρά από συναισθήματα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά, που είναι εξίσου σημαντικά για τη συναισθηματική σας ευεξία.

    2. Δημιουργήστε επαφές

    Ενώ γνωρίζετε πώς να απολαμβάνετε τη δική σας παρέα, η σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για μια ευτυχισμένη ζωή. “Σύνδεση και επικοινωνία. Η μοναξιά είναι τόσο ισχυρή για την υγεία, όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα”, λέει η ειδικός Laura Jane Williams.

    3. Κάντε ένα διάλειμμα

    Μπορεί μερικές φορές να νιώθετε ότι η ζωή σας κινείται με γρήγορο ρυθμό, με τον οποίο δεν μπορείτε να συμβαδίσετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να σταματήσετε για λίγο, να κάνετε ένα διάλειμμα και να επανέλθετε. να σταματήσετε κάθε φορά σε μια στιγμή μπορεί να σας κάνει έναν ολόκληρο κόσμο του καλού.

    4. Άσκηση

    Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η άσκηση μπορεί να κάνει θαύματα στην βελτίωση της διάθεσής σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν επωφελούνται από αυτό, καθώς εστιάζουν στα σωματικά αποτελέσματα της άσκησης. “Οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να ασκούνται μόνο για τα οφέλη στο σωματικό βάρος και την εμφάνιση”, λέει η διατροφολόγος Farah Fonseca, “ωστόσο, η άσκηση μπορεί να είναι υπέροχη για την ψυχική υγεία και την ευτυχία σας επίσης.”

    5. Eστιάστε στον εαυτό σας

    Όλοι έχουμε την τάση να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους, γεγονός που αναπόφευκτα ενθαρρύνει τα συναισθήματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Όταν σταματήσετε να κατηγορείτε άλλους ανθρώπους, καταστάσεις ή γεγονότα του παρελθόντος για τη δυστυχία σας, τότε θα ξεκινήσετε να παίρνετε στα χέρια σας την ευτυχία σας.

    6. Βοηθήστε τους άλλους

    Δίνοντας ένα χέρι βοηθείας σε κάποιον που έχει ανάγκη, δημιουργείται μια θετική ατμόσφαιρα από την οποία όλοι θα μπορούν να επωφεληθούν, είτε είστε ο δωρητής είτε ο παραλήπτης. “Βοηθώντας τους ανθρώπους είναι ο ευκολότερος τρόπος να αισθάνεστε υπέροχοι”, λέει ο Danny Bent, ιδρυτής του Project Awesome.

    7. Δείτε την θετική πλευρά στα πράγματα

    Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, ανεξάρτητα από το πόσο τρομερό μπορεί να φαίνεται, μπορεί πάντα να βρεθεί μια θετική πλευρά. Η απώλεια της δουλειάς των ονείρων σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άλλη, που θα είναι ακόμα πιο τέλεια για εσάς ή η απόρριψη θα μπορούσε να σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε τελικά στον κόσμο.

    8. Βγείτε έξω

    Απολαμβάνοντας η φύση και το ύπαιθρο, μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη όπως την βελτίωση της αυτοεκτίμησης. Ωστόσο, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να επανασυνδεθείτε με το σώμα και το μυαλό σας καθώς και με άλλους ανθρώπους. “Όταν βγαίνουμε έξω, τείνουμε να είμαστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι – είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με τον εαυτό μας, τον κόσμο μας και με τους αγαπημένους μας και τους φίλους”, λέει η Belinda Dixon, blogger στο εξωτερικό και πρωτοπόρος GetNutside Survey.

    9. Χαμογελάστε

    Μια από τις πιο προφανείς συμβουλές για την εύρεση ευτυχίας και επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που θα σας οδηγήσουν σ΄αυτή, είναι το χαμόγελο. Όχι μόνο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες σας και να έχει θετική επίδραση στη γενική υγεία, αλλά είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με τους άλλους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10+1 χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι είσαι καλός άνθρωπος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντήστε σε αυτές τις 15 ερωτήσεις για να δείτε αν η σχέση σας θα διαρκέσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η ηλικία που οι άνθρωποι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σύμφωνα με έρευνα



    ΣΧΟΛΙΑ