• City Stories

    Οι 7 πιο φθηνές πόλεις στην Ευρώπη για να ζήσει κανείς. Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη λίστα

    • NewsRoom
    lisbon2


    Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται ανάμεσα στις 7 πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Glassdoor, που δημοσίευσε σχετική έκθεση για το “ποιες πόλεις στην Ευρώπη προσφέρουν την καλύτερη ποιότητας ζωής”.

    Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις ελληνικές πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, όσο και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που εμφανίζουν υψηλό πνευματικό επίπεδο.

    Το κριτήριο που έλαβε υπ’ όψιν της η Glassdoor, για τη διεξαγωγή της έρευνας, ήταν το εισόδημα έναντι του “πόσα χρήματα χρειάζεται κάποιος για να αγοράσει μερικά συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες σε διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, εστιατορίων, μεταφορών, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και ενοικιάσεων.”

    Σύμφωνα με την έρευνα της Glassdoor, αυτές είναι οι 7 πιο φθηνές πόλεις στην Ευρώπη:

    7. Βαρκελώνη: Η 7η πιο δημοφιλής αστική περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα έξοδα διαβίωσης είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με τους μισθούς.

    7-barcelona

    6. Λισαβόνα: Μπορεί ο μέσος ετήσιος μισθός στην Πορτογαλία να μην υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, αλλά η πόλη φημίζεται για το χαμηλό κόστος διαβίωσης.

    6-lisbon

    5. Αθήνα: Μπορεί η χώρα να έχει υψηλό ποσοστό ανεργίας και να βρίσκεται εν μέσω προσφυγικής κρίσης αλλά εάν έχεις δουλειά, πρόκειται για μία πόλη φθηνή στο επίπεδο διαβίωσης.

    5-athens

    4. Ταλίν: Το κόστος διαβίωσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό και το γεγονός ότι πρόκειται για την οικονομική και πολιτική πρωτεύουσα της Εσθονίας αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί.

    4-tallinn

    3. Θεσσαλονίκη: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο αλλά και πόλο έλξης τουριστών λόγω των μουσείων και των ιστορικών μνημείων.

    3-thessaloniki

    2. Πόρτο: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Πορτογαλία είναι 70% πιο φθηνή από τη Νέα Υόρκη.

    2-porto1.Τάρτου: Η όμορφη αυτή πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Εσθονία και θεωρείται ως “πνευματικό κέντρο” καθώς εκεί βρίσκεται το παλαιότερο και πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της χώρας.

    1-tartu

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγαλώνει η “φούσκα” στο Λονδίνο; Οι 7 βρετανικές πόλεις με τη μεγαλύτερη έκρηξη στις τιμές των ακινήτων!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι καλύτερες πόλεις για ένα απολαυστικό ταξίδι το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θέλετε να φύγετε στο εξωτερικό για δουλειά; Δείτε τις 18+1 πόλεις που θα βγάλετε τα πιο πολλά λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ