• LIFE&STYLE

    4 τρόποι για να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό

    • NewsRoom
    καφές


    Ο καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας πολλών, οι οποίοι τον θεωρούν απαραίτητο για να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν τη μέρα τους! Ωστόσο, αυτό το ρόφημα, που όλοι λατρεύουν να πίνουν όπου κι αν βρίσκονται, μπορεί να μετατραπεί δυστυχώς σε ένα προϊόν αυξημένων και ανθυγιεινών λιπαρών. Το αφρόγαλα, η έξτρα κρέμα, η ζάχαρη και τα αρωματικά σιρόπια είναι πρόσθετες ουσίες, που δεν κάνουν καλό στην ευεξία και επηρεάζουν καθοριστικά το βάρος. Από την άλλη όμως, υπάρχουν απλοί και εύκολοι τρόποι, ώστε να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό και κατάλληλο για μία υγιεινή διατροφή.

    Take it black

    8aed98f1366b7fe0aa66e7696c6ed6ec.jpg

    Το να μη βάζει ζάχαρη είναι ο ευκολότερος και πιο healhty τρόπος για να πιει κανείς τον καφέ του και να μην πάρει κυριολεκτικά ούτε μία θερμίδα. Μπορεί στην αρχή να μην είναι και η πιο νόστιμη επιλογή, αφού θα σας φανεί πικρός -ειδικά εάν δεν έχετε συνηθίσει να τον πίνετε σκέτο-, ωστόσο είναι σίγουρο ότι μετά από μερικές γουλιές θα γίνει τρόπος ζωής. Παίζει ρόλο όμως και το είδος που θα επιλέξετε. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο espresso είναι ο ιδανικός, διότι περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων από κάθε άλλο ρόφημα.

    Προσθέστε κανέλα

    cashew-coffee-7-ps.jpg

    Εάν θέλετε να δώσετε άρωμα στον καφέ σας και να τον κάνετε πιο ενδιαφέρων, προτιμήστε την κανέλα. Εκτός από την απίστευτη μυρωδιά της, είναι και σύμμαχος του οργανισμού. Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά της να εμποδίζει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων. Επίσης, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου, στη δυσπεψία και στην απώλεια λίπους -κυρίως τοπικού. Επιπλέον, θα προσθέσει μια εξαιρετική δόση γεύσης στον καφέ σας και θα σας κάνει να ξεκινήσετε για τη δουλειά σας με ανεβασμένη και θετική διάθεση.

    Raw cacao

    6c65265c2d17d2be7818dc8c7a53f1a9.jpg

    Οι γνήσιοι κόκκοι του κακάο είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας και να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, θεωρούνταν ως υπέρτατη τροφή και η λατινική ονομασία του κακάο μεταφράζεται ως «τροφή των θεών». Αυτό το «θεϊκό» συστατικό, λοιπόν, μπορεί να δώσει ένα μεγάλο boost στην υγεία σας εάν συνδυαστεί με καφέ, δίνοντας σοκολατένια γεύση στο ρόφημά σας. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο άρωμα της σοκολάτας, άλλωστε;

    Προσοχή στην ενυδάτωση

    coffee-cup-water-glass.jpg

    Σύμφωνα με έρευνες, δύο με τρεις κούπες καφέ την ημέρα, συμβάλλουν στην εύρυθμη νοητική λειτουργία. Μεταξύ άλλων όμως, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση -κάτι που φυσικά δεν μπορεί παρά κακό να κάνει στην υγεία, τον οργανισμό, την επιδερμίδα και να επηρεάσει την καθημερινότητά σας. Άλλωστε μερικά από τα συμπτώματά της είναι αίσθημα κόπωσης και αδυναμία συγκέντρωσης. Φροντίστε, λοιπόν, να συνοδεύετε τον καφέ σας με δυο ποτήρια νερό τουλάχιστον, ώστε να διατηρείται το σώμα σας ενυδατωμένο.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι τα οφέλη της φυτοφαγικής διατροφής στην υγεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο πρωτότυπη καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα έρευνα: Η κατανάλωση αλατιού με μέτρο είναι ασφαλής για την καρδιαγγειακή υγεία



    ΣΧΟΛΙΑ