• LIFE&STYLE

    Γιώργος Γεωργίου: Ο Eλληνοκύπριος ηθοποιός που κατακτά το Χόλιγουντ

    • NewsRoom


    Έχει γίνει γνωστός μέσω της συμμετοχής του σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Πρόκειται για τον  Ελληνοκύπριο ηθοποιό Γιώργο Γεωργίου, με καταγωγή από το χωριό Δάλι κοντά στη Λάρνακα. Ο ίδιος στάθηκε τυχερός από μικρή ηλικία, καθώς ήταν ανάμεσα στους 30 (από τους 1.000) επιλαχόντες που φοίτησαν στον Drama Centre στο Λονδίνο.

    Παίρνοντας Bachelor από την σχολή που έχει περάσει ο Κόλιν Φερθ και ο Πιρς Μπρόσναν, ο Γιώργος αγάπησε περισσότερο το ευρωπαϊκό θέατρο  και δέθηκε με τα ελληνικά έργα.  Έχει συμμετάσχει στις σειρές «Homeland» και «Game of Thrones», τη φιλία του με τον Τομ Χάρντι, τη συνεργασία του με τη Μέριλ Στριπ -την αποκαλεί «διαμάντι»- στο «Mamma Mia», αλλά και τον ρόλο του… Αλέξη Τσίπρα που έπαιξε στο ραδιοφωνικό θεατρικό «A Greek drama» για λογαριασμό του BBC.

    george-georgiou

     Όπως λέει στην εφημερίδα «Espresso»  αν και οι γονείς του δεν ήθελαν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά τους να ασχοληθεί με την υποκριτική, εκείνος τους υποσχέθηκε πως θα τελείωνε πρώτα το σχολείο και ύστερα θα ακολουθούσε το όνειρό του. «Ετσι κι έγινε, ως συμβιβασμός. Ομως, όσο διάβαζα Μαθηματικά, Φυσική και Σχέδιο, το… έσκαγα για να πάρω μέρος σε βιντεοκλίπ και διαφημίσεις! Αφού αποφοίτησα στα 18 μου, τα έδωσα όλα, ώστε να γίνω ένας full time μάχιμος ηθοποιός. Υστερα από έναν χρόνο διαπίστωσα πόσο δύσκολο ήταν να βρεις δουλειά κι έτσι αποφάσισα να δώσω εξετάσεις σε δραματική σχολή»

    Δήλωσε ότι «ήταν υπέροχο που δούλεψα με την Κλερ Ντέινς στο “Homeland”. Το σίριαλ είναι πολύ αληθινό και τωρινό, γι’ αυτό νομίζω πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό αισθάνονται τεράστια πίεση στο να το κάνουν σωστά, να μην το παρουσιάσουν λάθος. Εγώ ιδίως το ένιωσα αυτό, όχι επειδή έπαιξα τον Αλ Αμίν, αλλά γιατί έπρεπε να βάλω τα δυνατά μου για να καταλάβω τα ανθρώπινα συναισθήματα των ανθρώπων που ηγούνται σε τέτοιες καταστάσεις.
    mamma-mia
    Επίσης αποκαλύπτει πως τελικά συμμετείχε στην ταινία “Homeland” :«Έκανα οντισιόν μέσω κασέτας -έγραψα βίντεο στο laptop  μου, στο δωμάτιό μου- και την έστειλα στη Νέα Υόρκη, όπου έχει τη βάση του ο διευθυντής του κάστινγκ. Πριν κάνω το δοκιμαστικό και τελικά παίξω δεν έβλεπα “Homeland”, κι έτσι ήταν εύκολο να μην παρασυρθώ συναισθηματικά, όταν ήμουν στο γύρισμα» δηλώνει ο Ελληνοκύπριος, ο οποίος σπούδασε σε μία από τις σπουδαιότερες δραματικές σχολές.

    Μετά τα πολιτικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Ελλάδα το BBC ανέθεσε στο Radio 4 ένα έργο, το οποίο ασχολήθηκε με την κατάσταση που επικράτησε στη χώρα μας, τις διεργασίες της ελληνικής κυβέρνησης και τις σχέσεις της με το εξωτερικό. Ετσι «γεννήθηκε» το «A Greek drama», με τον Γιώργο να αναλαμβάνει τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. «Αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στη συμφωνία διάσωσης. Επικεντρώνεται στον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, και στις διαπραγματεύσεις τους με την τρόικα. Νομίζω πως είναι αρκετά καλό κι ακριβές στο τι συνέβη» τονίζει ο Γιώργος.

    actor

    Εκμυστηρεύεται πως «Ήταν ονειρικό το να δουλεύεις με τη Στριπ, αλλά και τους υπόλοιπους του καστ. Περάσαμε μήνες μαζί, έτσι γνωριστήκαμε πολύ καλά. Η Μέριλ είναι απίστευτα ταλαντούχα και γενναιόδωρη. Ενας από τους ηθοποιούς, ο Ρικάρντο Μόντεζ, θα γινόταν 80 ετών, ενώ ήμασταν στη Σκόπελο. Εγινα κολλητός του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και ανησυχούσα γι’ αυτόν. Στα γενέθλιά του έκλεισα τραπέζι σε ένα εστιατόριο για να πάμε για φαγητό, μαζί με άλλον έναν ηθοποιό, ενώ νωρίτερα έψαχνα στο χωριό να βρω τούρτα. Δεν βρήκα τίποτα.

    Όταν γύρισα στο ξενοδοχείο απογοητευμένος, έπεσα πάνω στη Μέριλ. Με ρώτησε τι είχε συμβεί και της τα είπα όλα. Κάποια στιγμή το βράδυ, στο δείπνο γενεθλίων του Ρικάρντο, έσβησαν τα φώτα και η Στριπ εμφανίστηκε κρατώντας μια μεγάλη σοκολατένια τούρτα! Τη ρώτησα πώς έγινε και βρήκε, αφού δεν μιλάει καν ελληνικά! Μου λέει, λοιπόν: “Γιώργο, κάποιες φορές, το να είσαι διάσημος βοηθάει”. Μια μέρα εύχομαι να αποκτήσω κι εγώ αυτή τη δύναμη. Στη συνέχεια, μας σέρβιρε η ίδια τούρτα και σαμπάνια -δεν άφησε τους σερβιτόρους- ήπιε μαζί μας, γέλασε και πλήρωσε τα πάντα εκείνη. Είναι διαμάντι!»

     



    ΣΧΟΛΙΑ