• LIFE&STYLE

    18 μυστικά: Πώς θα κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Όλοι θέλουμε να έχουμε μια σχέση, μέσα στην οποία αισθανόμαστε ασφαλείς, νιώθουμε και δίνουμε αγάπη και ιδανικά ονειρευόμαστε να κρατήσει για… πάντα! Τι συμβαίνει όμως και τόσες σχέσεις διαλύονται, τόσοι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο (στατιστικά τουλάχιστον οι μισοί); Την απάντηση μπορεί να την ξέρουμε, θεωρητικά όμως.

    Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 18 πιο σημαντικά στοιχεία, μυστικά αν θέλετε, που αν μπορέσουμε να τ΄ακολουθήσουμε μαζί με τον σύντροφό μας, όχι μόνο θα κάνουμε τη σχέση μας να διαρκέσει, αλλά θα είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι και πλήρεις μέσα σε αυτή. Εξάλλου μέσα από κάθε στιγμή θα παίρνουμε χαρά, θα γινόμαστε καλύτεροι κι αυτό έχει σημασία. Μη χάνουμε χρόνο κι ας ξεκινήσουμε από τώρα…

    1. Σεβαστείτε ο ένας τον άλλο και δείξτε το με κάθε τρόπο. Με τα λόγια, τη συμπεριφορά, τις πράξεις σας. Μην αγνοείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου και σίγουρα μην τον περιφρονείτε ακόμη κι όταν κάνει λάθος.

    2. Σταματήστε να κρίνετε ο ένας τον άλλο. Η κριτική για το πώς αντιμετωπίζει ο ένας σύντροφος κάποια θέματα της καθημερινότητας από τον άλλο, δημιουργεί τοξικό κλίμα στη σχέση κι επιθετικότητα. Πείτε τη γνώμη σας όταν ερωτηθείτε, αλλά προσπαθώντας να μην ασκείτε κριτική.

    3. Συμβιβαστείτε. Όταν δυο άνθρωποι επιλέγουν να είναι μαζί, δεν γίνεται να συμφωνούν σε όλα. Έτσι κάποιες φορές πρέπει ο ένας να κάνει ένα βήμα πίσω και κάποιες άλλες ο άλλος.

    ζευγάρι

    4. Μην προσπαθείτε ν΄αλλάξετε ο ένας  τον άλλο. Θυμηθείτε γιατί είστε μαζί, τι σας έκανε να ερωτευθείτε. Μια από τις μεγαλύτερες παγίδες των σχέσεων, είναι η προσπάθειά μας ν΄αλλάξουμε τον άλλο και να τον φέρουμε στα μέτρα μας. Γιατί κι αν ακόμη κάποιος από τους δυο το φαίνεται πως το κάνει, αυτό θα διαρκέσει λίγο και θα νιώσει κάποια στιγμή πως καταπιέζεται και χάνει τον εαυτό του.

    5. Μιλήστε. Κάθε μέρα, για όλα όσα νιώθετε, χωρίς να κρίνετε τον άλλο. Εκφράστε τις ανησυχίες, τους φόβους σας και μην “κρύβετε” τα συναισθήματα που κάποια στιγμή θα μετατραπούν σε θυμό κι απομάκρυνση και τότε θα είναι αργά για να σώσετε τη σχέση σας.

    6. Επιλέξτε για ποιο λόγο θα τσακωθείτε και πώς. Φυσικά και θα έχετε διαφωνίες, φυσικά και θα τσακωθείτε. Είναι απολύτως υγιές αυτό. Μην το κάνετε όμως για ασήμαντες αφορμές, αλλά για θέματα που πραγματικά έχουν σημασία για εσάς. Όταν τσακώνεται ένα ζευγάρι διαρκώς, το κλίμα στη σχέση γίνεται ανυπόφορο και τελικά δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία σε θέματα που χρειάζεται. Άρα πριν τσακωθείτε, αναρωτηθείτε, αν αξίζει τον κόπο κι έπειτα συζητήστε ξεκινώντας από τη δική σας θέση κι όχι κατηγορώντας τον άλλο.

    7. Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο τσακωμένοι. Λύστε από πριν τυχόν διαφωνίες σας κι ακόμη κι αν τελικά δεν τα έχετε καταφέρει, συμφωνείστε να το συζητήσετε την επόμενη μέρα αυτό, αγκαλιαστείτε και πείτε “καληνύχτα”.

    8. Εμπιστευθείτε ο ένας τον άλλο. Η εμπιστοσύνη είναι επίσης ένα πολύ βασικό κλειδί στις μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν σας λέει κάτι ο σύντροφός σας πιστέψτε τον χωρίς δεύτερη σκέψη. Ειδικά αν δεν σας έχει δώσει ποτέ αφορμή για να τον αμφισβητήσετε. Αν το έχει κάνει στο παρελθόν, δώστε του την ευκαιρία να σας πει την αλήθεια, λέγοντάς του πως για σας είναι πολύ σημαντική και έπειτα κρατήστε τον λόγο σας, χωρίς να κρατήσετε… μούτρα ή να κάνετε φασαρία. Έτσι θα μπορεί να σας μιλάει ειλικρινά.

    9. Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλο. Όλοι περνάμε δύσκολες φάσεις στη ζωή μας. Στη δουλειά, με τα παιδιά, στις σχέσεις με φίλους ή συγγενείς. Ό,τι κι αν είναι αυτό, καθίστε δίπλα στον σύντροφό σας κι ακούστε τον αν θέλει να μιλήσει, ή μην τον πιέσετε να μιλήσει αν δεν το θέλει, κάντε του ένα μασάζ, φτιάξτε ένα φαγητό για να το απολαύσετε μαζί και δείξτε του με κάθε τρόπο πως εσείς είστε εδώ για εκείνον, όπως κι εκείνος πρέπει να κάνει το ίδιο σε αντίστοιχη περίπτωση σ΄εσάς.

    18 μυστικά: Πώς θα  κάνετε τη σχέση σας να διαρκέσει

    10. Κάντε πράγματα μαζί. Θυμηθείτε την επέτειο της πρώτης γνωριμίας σας και βγείτε ραντεβού. Πηγαίνετε μαζί να δείτε μια θεατρική παράσταση. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο να πιείτε ένα καφέ ένα πρωί ή αν μπορείτε να φύγετε για ένα Σαββατοκύριακο μόνο οι δυο σας. Μην αφήνετε ο ένας τον άλλο.

    11. Κάντε πράγματα ο καθένας μόνος του. Βγείτε με τις φίλες σας κι εκείνος με τους δικούς του.

    12. Γελάστε μαζί. Θυμηθείτε παλιές σας στιγμές κι εμπειρίες, δείτε γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά σας από την ίδια οπτική, γελάστε, πείτε αστεία. Το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά!

    Διαβάστε ακόμη 6 μυστικά στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κάνει καλό στη σχέση το σεξ από το πρώτο ραντεβού;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους, μάθαμε τι μαγνητίζει τους άντρες σε μια γυναίκα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρευνα: Δυσαρεστημένοι με το μέγεθος του πέους τους 8 στους 10



    ΣΧΟΛΙΑ