• LIFE&STYLE

    10 συμβουλές επιτυχίας από κάποιον που έγινε εκατομμυριούχος στα 24 του χρόνια


    Ο Daniel Ally κατάφερε μόλις στα 24 του χρόνια να γίνει ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Πλέον είναι πολυεκατομμυριούχος, και με ένα άρθρο του στο Business Insider μας δίνει τις δέκα πιο χρήσιμες συμβουλές του για το πώς μπορεί κανείς να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας:

    1. Φτιάξε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου

    Οι περισσότεροι θέλουν επιτυχία για τον εαυτό τους, όχι για τους άλλους. Θέλουν να κερδίζουν όλα τα βραβεία, να είναι στα περιοδικά, να κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια. Πρέπει όμως να καταλάβεις ότι ο σκοπός σου είναι μεγαλύτερος από εσένα. Αυτό θα προσελκύσει περισσότερη επιτυχία, αντί να την απωθεί. Ένας ηγέτης απαλλαγμένος από εγωισμούς θα εστιάσει στην ανάπτυξη των άλλων, που με τη σειρά τους θα αναπτυχθούν. Το να βοηθάς τους άλλους απαιτεί τον ίδιο χρόνο με το να βοηθάς τον εαυτό σου. Αυτοί που θέλουν να γίνουν πλούσιοι πρέπει πρώτα να εμπλουτίσουν τους άλλους.

    1. Συνεργάσου με μία ομάδα ειδικών

    Κάθε πολυεκατομμυριούχος έχει μία ομάδα ειδικών που του δίνει στρατηγικές συμβουλές. Όλοι έχουν μία γνώμη, αλλά πρέπει να ακούς μόνο τις καλύτερες. Βλέπω τόσους ανθρώπους να ακούν τα λάθος άτομα, που αργότερα οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα. Η πρόσληψη ενός εκτελεστικού συμβούλου είναι ο καλύτερος τρόπος να πας στο επόμενο επίπεδο. Ένας φίλος θα σου πει «πρέπει να κάνεις περισσότερα πους απς», αλλά ένας σύμβουλος θα σου δείξει τι σε κάνει δυνατότερο και τι σου δίνει κίνητρο να δράσεις.

    1. Δημιούργησε συστήματα μόχλευσης

    Οι πολυεκατομμυριούχοι δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Έχουν συστήματα και διαδικασίας μόχλευσης των ικανοτήτων τους. Υπάρχει πάντα ένας καλύτερος και ταχύτερος τρόπος να γίνει κάτι. Έχω συγκεκριμένες συνήθειες και συστήματα που χρησιμοποιώ για να λειτουργώ πιο αποτελεσματικά. Νόμιζα πως έπρεπε να ξυπνάω μία συγκεκριμένη ώρα για να είμαι επιτυχημένος, αλλά συνειδητοποίησα ότι είναι πιο παραγωγικός από τις 10 το βράδυ ως τις 4 το πρωί. Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι για όλους. Πρέπει να βρεις ένα σύστημα που να λειτουργεί για σένα.

    1. Μάθε τα πάντα για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις

    Το μάρκετινγκ στέλνει το μήνυμα του ποιος και  τι είσαι, και οι πωλήσεις είναι το να κάνεις τους ανθρώπους να αγοράζουν αυτό το μήνυμα. Το μάρκετινγκ σε βοηθά να χτίσεις την αξιοπιστία σου και οι πωλήσεις γίνονται όταν ο κόσμος εμπιστεύεται τη φήμη σου. Οι πολυεκατομμυριούχοι είναι εξπέρ στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Μάθε τι θέλει η αγορά και μετά βρες έναν τρόπο να της παραδώσεις στρατηγικά αυτό που θέλει. Με λίγα λόγια, βρες ένα προϊόν να πουλήσεις (πωλήσεις) και έχε μία ιστορία να πεις (μάρκετινγκ).

    1. Πάρε γρήγορες αποφάσεις

    Οι πλουσιότεροι άνθρωποι παίρνουν γρήγορα αποφάσεις, γιατί γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι δεν έχουν ποτέ διδαχθεί πώς να παίρνουν αποφάσεις. Αντίθετα, αναζητούν ανθρώπους που θα τις κάνουν γι’ αυτούς. Κάποιος μου έλεγε πρόσφατα ότι δεν θα λάμβανε μέρος σε μία εκδήλωση επειδή δεν ήξερε τι να κάνει. Αντί να αποφασίσει, μου είπε μερικές δικαιολογίες. Αν ήταν πολυεκατομμυριούχος, θα είχε αποφασίσει δυναμικά και θα μου είχε πει αν μπορούσε να λάβει μέρος ή όχι. Πάρε αποφάσεις, μη λες δικαιολογίες.

    1. Διαχειρίσου τις προτεραιότητές σου

    Καλείσαι να κάνεις δεκάδες πράγματα κάθε μέρα, αλλά πρέπει να κάνεις μόνο αυτά που σου δίνουν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή. Πρέπει να αναθέτεις τακτικά σε άλλους ή να σταματάς δραστηριότητες που σου παίρνουν χρόνο, ενέργεια και χρήματα. Ο χρόνος σου δεν είναι άπειρος. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου για το 2016; Οι στόχοι σου πρέπει να είναι όσο μεγάλοι μπορείς να τους κάνεις. Οι περισσότεροι θέτουν μικρούς στόχους, όμως μία μικρή αύξηση στο εισόδημά σου δεν θα σε κάνει πολυεκατομμυριούχο. Αντίθετα, αύξησε σημαντικά τον στόχο σου, σκοπεύοντας να τετραπλασιάσεις τον τζίρο σου. Όποιος κι αν είναι ο στόχος, το μυαλό σου θα βρει τον τρόπο να τον πετύχει.

    1. Να είσαι πλήρως παραγωγικός

    Το 98% των ανθρώπων ξεκουράζονται τα βράδια, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, και αυτό είναι εντελώς ανόητο! Σίγουρα χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά πρέπει και να παράξεις. Μη σπαταλάς εγωιστικά τον χρόνο σου όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά σου! Ένας διάσημος μπασκετμπολίστας που εμπιστεύτηκε πως δεν μπορεί να περάσει μια μέρα χωρίς να κάνει 1.000 σουτ. Γι’ αυτό είναι πρωταθλητής. Η καλύτερη συμβουλή: Μπλέξε τη δουλειά με την ικανοποίηση.

    1. Υπηρέτησε τους ανθρώπους

    Κι όμως, οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι δεν το κάνουν για τα λεφτά, αλλιώς θα σταματούσαν στο πρώτο εκατομμύριο. Το κάνουν για τους ανθρώπους. Όταν υπηρετείς τους ανθρώπους, το κέρδος θα έρθει. Κάποτε γελούσα με αυτούς που δούλευαν χωρίς να πληρώνονται (εθελοντές). Τώρα, μόνο αυτό κάνω. Στο τέλος της μέρας βρίσκω πάντα μία στοίβα από επιταγές στο γραφείο που περιμένουν την υπογραφή μου. Αυτές οι επιταγές έρχονται από τις υπηρεσίες μου.

    1. Να βελτιώνεσαι διαρκώς

    Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει να καταναλώσεις πολλή γνώση και να κάνεις ραγδαίες αλλαγές. Άρχισε να διαβάζεις βιβλία και να εφαρμόζεις τις ιδέες που μαθαίνεις. Οι περισσότεροι πλούσιοι φίλοι μου διαβάζουν συνήθως δύο ώρες τη μέρα το λιγότερο. Αν θες να γίνεις πολυεκατομμυριούχος, πάρε στα σοβαρά την αυτοβελτίωσή που και υιοθέτησε αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή.

    1. Ζήτα ανάδραση (feedback)

    Τα σχόλια των άλλων είναι καθοριστικά αν θες να αναπτύξεις μία επιτυχημένη επιχείρηση. Κάποιες φορές οι καλύτερες συμβουλές μπορεί να έρθουν από οπουδήποτε. Από τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τον γείτονα, ακόμα και από τη μητέρα σου! Συχνά έρχονται από τους χειρότερους επικριτές σου, που σου δίνουν τη βαθύτερη εκδοχή αυτών που πρέπει να αλλάξεις. Όταν λαμβάνεις ανάδραση, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές.



    ΣΧΟΛΙΑ